Stěžovací parfémový koutek

25. srpna 2014 17:43
Offline slniecko admin
19249 příspěvků moje polička 19. března 2023 14:57

wendulka držím palce, nech si negatívna. Ono aj alergie teraz začínajú, mňa tiež bolí hlava a kýcham, ale u mňa je to takto každý rok.

Idem práve googliť pre prípad potreby nejaký protialergický sprej do nosa, ktorý by pomohol na sliznice, ale zároveň nijako nezasahoval čuch...

Teraz som bola na pár dní v Amsterdame a zo strachu, že by som po preležanom vyše mesiaci na ATB zase niečo chytila, tak som si vzala respirátor, ale taký fakt, že frajerský, ani neviem, čo všetko v ňom bolo...poslala mi otcova manželka, zdravotníčka...no....kto si ho omylom úhľadne uložil do podpalubnej batožiny ? Tak ale nebol nátresk, tak snáď.

V každom prípade, nech to čo najskôr prejde !!!

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. března 2023 16:36

Renusatko 

Já vím, že každá mutace měla úplně jiné příznaky. Ale u mě byla spojovacím bodem ta migréna.

Každopádně teď jsem negativní, ale bez čichu. Tak nevím, zda za to může covid nebo něco jiného.

Mám to potvrzené už i od mamky. Prej hezky voním jemné  kůži a ovocem. Bodejť ne, když jsem se Cuir Kora zlila jak zákon káže .

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. března 2023 17:04

slniecko 

No já právě na nic alergická nejsem. Je to divný pocit, když nevím, z čeho to je.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. března 2023 17:43

Korsičanka 

Díky. Já taky doufám, že se to co nejdřív spraví. Jako je sice jednou stranou fajn, že teď necítím ani smrady a nemocniční pachy, ze kterých se mi až navalovalo, ale jak necítím ani ty vůně a z čichové paměti vím naprosto přesně, co bych měla cítit, tak jsem z toho úplně hotová.

Fakt jsem si to uvědomila teprve až dnes tady díky blackviolet, že je chyba v mém nosu od pátku.

Offline Korsičanka blogger
13291 příspěvků moje polička 19. března 2023 17:46

wendulka Utěšuj se tím, jak krásně voníš, a buď ráda, že nejsou jiné příznaky. Já očekávám počátkem dubna svoji obvyklou alergii a pak nemám ani kdy přemýšlet o vůních, jak mi teče z nosu atd.,atd...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. března 2023 17:53

Korsičanka 

No ona se právě teprve teď od pátku po vlastních zdravotních a rodinných peripetiích začala situace u mě po 2,5 měsících stabilizovat, tak jsem se těšila, jak si po té Les Larmes, která mi toto nejnáročnější období pomohla překonat, užiju už i další vůně a že bych zase i začala zkoušet a zase houbeles.

Offline Fleur blogger
6757 příspěvků moje polička 19. března 2023 18:01

wendulka Přeji, ať to co nejrychleji přejde, a soucítím s tebou!

13291 příspěvků moje polička 19. března 2023 18:14

wendulka Nevzdávej to, myslím na tebe!

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. března 2023 18:45

Fleur Korsičanka Díky!

Korsičanka 

Tak jasně, že to nevzdávám, ale na tu rýmu mi to bohužel nesedí, protože i ségra pořád čich má - jsem jí dala otestovat Memoir a na rozdíl ode mě ho cítí. Zatím.

Jako já vím, že příznaky se můžou u jednotlivců lišit nejen covidu, nicméně zrovna u té rýmy s kašlem měla tentokrát úplně stejný průběh jako já.

Průběh covidu loni měla jiný. Prakticky bezpříznakový ve srovnání se mnou a mamkou.

Zapadala by mi do té mé anosmie vážně tak jen ta paní teď ve středu odpoledne v té nemocnici s tím covid pozitivním manželem, no vyvrací to zase ten dnešní negativní test. Loni mamka chytla covid v nemocnici ve čtvrtek, v pátek šla zpět a už vyšla pozitivní na antigenu i PCR, já měla antigen pozitivní v neděli, na PCR jsem se ségrou dostaly až v pondělí a pozitivní jsem ho měla ještě ten další pátek, až o víkendu už ne, když mi pak končila izolace to další pondělí.

Já samozřejmě vím, že s tím v tuhle chvíli nic nenadělám a musím počkat, teď chci hlavně, aby proběhla hladce ta operace varixu, která mě čeká příští pondělí, ale tou nejistotou, co je příčinou, mě to deptá asi o to víc, než kdybych věděla s určitostí, že to způsobil covid.

Necítím teď ani použitou sirku vyloženě u nosní dírky.

13291 příspěvků moje polička 19. března 2023 19:41

wendulka Hm, to bude muset asi následovat další test dýl, protože by tě nemuseli na ty žíly vzít Mně takhle odložili kdysi operaci kyčle kvůli už vytrženému zubu.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. března 2023 19:59

Korsičanka 

Tak vzhledem k tomu, že mi už teď se ztrátou čichu, kdy jsem bez něj třetí den, vyšel negativní, tak si dost dobře neumím představit, jak by mi mohl za pár dní vyjít pozitivní. Jiné příznaky nemám.

Jako výsledky, že jsem schopná operace, v tuhle chvíli mám od pátku v ruce, kdy mi ta anosmie asi začala, tak když jsem negativní, nějak nevidím důvod, proč se testovat dál.

Nebo ty myslíš řešit tu ztrátu čichu s obvodním? No to vzhledem k tomu, že jsem negativní stejně teď do pátku ani nemám už kdy čas a prostor, takže to budu muset nechat až po operaci, pokud se mi čich za těch pár dní nevrátí. Kdybych vyšla teď pozitivní, tak to bych pochopitelně řešila neprodleně.

13291 příspěvků moje polička 19. března 2023 20:06

wendulka Já tomu nerozumím, covid jsem vědomě neměla, tak nevím, zda může nějak ovlivnit průběh či následky operace. Ale lidi kolem mě byli doma negativní klidně i 3 dny a diky příznakům šli 4.den na PCR a měli ho tam

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. března 2023 20:13

Korsičanka 

No však ti říkám, já vyšla pozitivní s příznaky jak na antigenu, tak o 4 dny později na PCR a když jsem momentálně negativní na antigenu, tak teď je to už tak, že mi obvodní jen kvůli ztrátě čichu, ale negativním antigenem žádanku na PCR nevystaví.

Tak se domnívám, že jsem v tuhle chvíli udělala maximum a když to nepřejde za těch pár dní, budu to dál řešit bezprostředně po operaci.

Na podzim při té předoperační konzultaci, když se stanovoval termín operace, tak to bylo dokonce tak, že doktorku ani nezajímalo to, jestli jsem covid už prodělala, ale jestli jsem proti němu očkovaná.

13291 příspěvků moje polička 19. března 2023 22:08

wendulka Aha, já myslila, že píšeš o době minulé s proděáváním covidu. Teď už je mi to jasné. Tak ať ti operace klapne a čich se vrátí!

Offline Darya
141 příspěvků moje polička 19. března 2023 22:12

wendulka Nemohla by se ti ta předchozí rýma překlopit do zánětu dutin, který se může projevit i ztrátou čichu? Taky jsem bylo po Vánocích dva měsíce pořád s něčím nemocná, ale čich jsem na několik dní ztratila až při zánetu dutin (na které jinak netrpívám). Ten se projevil hlavně bolestí v postižených místech, žlutý sopel jsem začala smrkat až po pár dnech. Pomohl sinupret a inhalace.

Držím palce, ať je to jen nějaká opožděná reakce organismu na prodělané choroby a ať se to rychle napraví.

Offline blackviolet
3418 příspěvků moje polička 19. března 2023 22:28

wendulka Tak taková ztráta čichu by mě taky úplně rozhodila, držím palce, ať to odejde jak to přišlo, co možná nejdřív. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. března 2023 22:29

Darya

Jak se pozná zánět dutin? Bolestí hlavy? Tu jsem měla jen v pátek, teď už vůbec. Já měla vždy takovou tu obvyklou rýmu, až ta bakteriální na přelomu ledna a února se projevila zalehlými uchy a pobolíváním hlavy, které uvolnila až druhá atb, že jsem pak konečně začala smrkat a doléčila sinupret sirupem.

Sinupret forte jsem užívala doteď na dosavadní akutní rýmu a pomohl. Jak odezněla, tak jsem začátkem týdne přestala. Teď už smrkám tak nějak normálně, bych řekla.

Jediné, co momentálně "rozliším" je, že nos identifikuje růže, citrusy a kadidlo/pryskyřice jako něco neurčitě svěžího. Jinak necítím vůbec nic.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. března 2023 22:56
Reakce na Darya:

Držím palce, ať je to jen nějaká opožděná reakce organismu na prodělané choroby a ať se to rychle napraví.

​To si s ohledem na ten snížený počet leukocytů taky říkám, že ta rýma před tím covid asi nebyl. Ten odběr jsem měla tři dny po jejím skončení, což spíš značí náchylnost k zánětu, než že by tam něco v tu chvíli ještě zánětlivého probíhalo. I proto mě ten údaj tak překvapil.

Pak vím jen o té paní ve středu odpoledne, ale znova opakuju, kromě té páteční bolesti hlavy, která po užití první dávky kyseliny listové a zinku a menšího přispání si, přešla, se kromě té ztráty čichu cítím naprosto dobře. Schvácená nejsem. Nic. Chuťové vjemy úplně normální, chuť k jídlu taky. To jen minulé pondělí a úterý, kdy mi teklo i z očí, chuť k jídlu nebyla úplně. Proto je to takové celé divné.

Offline Darya
141 příspěvků moje polička 19. března 2023 23:14

wendulka

Bolesti při zánětu dutin bývají právě v těch dutinách - čelo, nad očima, pod očima, kolem nosu, někdy to může vypadat i jako bolest horních zubů. 

Pokud tam před týdnem byly nějaké známky nemoci, tak ta ztráta čichu asi souvisí s tím. Nějaká svinská viroza asi, necovidová. Anebo alergie, jak říkala slniečko. Ty můžou přicházet během života, něco je může vybudit... Přeju rychlé zotavení, letošní zima nestála za nic pro spoustu lidí, co se týče zdraví.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 19. března 2023 23:48
Reakce na Darya:

wendulka

Bolesti při zánětu dutin bývají právě v těch dutinách - čelo, nad očima, pod očima, kolem nosu, někdy to může vypadat i jako bolest horních zubů. 

Hm, to vůbec. Kolem očí jsem měla bolest jen to minulé pondělí a úterý, když mi z nich teklo. To jsem měla i nepatrně zvýšenou teplotu a oba dny jsem skoro celé proležela, že mi ulevil až Modafen. Obvykle mi na virózy funguje Coldrex Maxgrip, ale tentokrát nestačil.

Ta páteční bolest hlavy byla na spáncích a vzadu na hlavě. Teď před chvílí se na okamžik znovu objevila. To určitě nebudou dutiny.

Pokud tam před týdnem byly nějaké známky nemoci, tak ta ztráta čichu asi souvisí s tím. Nějaká svinská viroza asi, necovidová.

No ty dva dny byly fakt hnusné, že jsem byla ještě o něco schvácenější, než s tou angínou s hemophillus influenza v lednu, který mi pak vlezl i do těch uší.

Anebo alergie, jak říkala slniečko. Ty můžou přicházet během života, něco je může vybudit...

Já jak nevím o ničem, že bych na něco byla alergická, tak vůbec ani nevím, že se může projevit ztrátou čichu. Respektive jsem se domnívala, že je to možné jen tak, že otečou ty dutiny a bolí, což teď nemám.

Přeju rychlé zotavení, letošní zima nestála za nic pro spoustu lidí, co se týče zdraví.

​Ani mi nemluv. Dvě virózky už na podzim. Pak celý leden promaroděný s dvěma druhy atb a teď minulý týden. Když to zrekapituluju, tak se těm sníženým leukocytům asi nemůžu zase tolik divit...