Tak už je mi to jasné. Díky.![]()
Stěžovací parfémový koutek
..každoročne mám na prelome ročných období parfémový útlm. Aktuálne už niekoľko dní znova nemám chuť na žiadnu vôňu z mojej skromnej, ale milovanej poličky... :-(
Ja by som zasa rada bola oboznámená - najlepšie s molekulárnou analýzou - prečo je Ibitira od Xerjoff taká drahá, keď vonia - teda aspoň pre môj frňák - totožne s Infusion d Iris od Prada?
Musím se vrátit k příspěvku Dusty. Když jsem zkoušela Ibitiru v období hormonálních změn, tak se na mě rozložila do více vrstev než Infusion d'Iris a zdála se mi kvalitou úplně jinde. Ale v "normálním" období je Pradě opavdu dost blízko
Takže pak asi chápu, že není třeba investovat do Ibitiry. Měla jsem ji v pomyslém nákupním seznamu a teď to vypadá, že z nákupu sejde - už zase cítím zpocený tón, co jsem měla i v Pradě ![]()
Včera na oslavě jsem se málem udusila oblakem Chloé. Kombinace kouře, pokročilé hodiny a nestřídmé aplikace ji proměnilo ve zbraň hromadného ničení. Ani nemohu napsat, co jsem chvílema cítila, protože si vůní vážím a nechci ji případným milovnicím znechucovat. Vůbec nechápu její oblíbenost.![]()
A to si ji mamči občas doporučujou. Tuhle v tramvaji jedna k druhé: "To je úúúúžasná novinka, musíš ji zkusit. To je to nejlepší, co jsem kdy měla!" Málem jsem padla - jedna v šoku z toho, co jsem slyšela, jednak z toho, jak to přehnala s aplikací. Na další zastávce jsem rychle vystoupila lapajíc po dechu. Chybělo málo a museli mě resuscitovat!
Přesně jak píše Evik77, má ji kamarádka a je fakt dost dobrá.
prostě stádo.
navíc, kdo si má vybrat z toho množství voňavek, že jo, tak je to takhle jednodušší. ![]()
Moje alergie na La vie také stoupá. Řekla bych, že je to ten samý případ.
Chloé bývala moje oblíbená, největší lapač pochval, kam se hrabe No.5, od EDP jsem později přešla k Intense, ale od té doby, co EDP používají dvě moje kolegyně, jsem na ní zanevřela, je mi tak protivná, že jsem ji přestala kupovat a utíkám, kdykoliv jí někde ucítím. A že teda cítít na chodbě opravdu je ![]()
Když jsem v sobotu zašla do Galerie Lafayette v Berlíně, užuž jsem v první chvíli zajásala, jakmile jsem uviděla v regálu vůně od Ramona Monegala, mé nadšení však opadlo při pohledu na cenu 145 euro
. No a v té souvislosti dnes koukám a oni tu cenu zvedli i na ALZD. Jako během dvou let skok o 35 euro, copak kradu
. Budu muset s Ambra di Luna vážně začít šetřit
.
Já jsem byla nadšená, že Ambra di Luna mám, ale nakonec jsem ji neuživila. Nicméně je to perfektní vůně na vánoční trhy. Má příjemně vytrvalý ocásek s nízkým bodem tuhnutí![]()
Vždycky jednou za čas začnu mít lehce špatný pocit z toho, že vůbec netuším, jak je to s testováním parfémů na zvířatech. Složky živočišného původu už jsou restrikcemi IFRA snad zakázané, ne? Bojuju s tím, jestli obepsat maily nějaké značky nebo to neřešit a trochu přivřít oči... ![]()
Z vedlejšího kanclu se linula krásná vůně, ne nepodobná mojí oblíbený laciný drogérkovce
Abych se ujistila, že to není možný, vlítla jsem tam a tahala z kolegyně rozumy. Jasně že to nebylo ono... leč Armaniho Sí - kolegyně briskně vytáhla flašku a bez varování mi stříkla na zápěstí.
I zastavil se u nás kolem procházející boss a jal se nás očuchávat. "Mhmm... voní to moc hezky", servilně zaševelil ke kolegyni. "Zato tohle je hroznej puch!", otřásl se, když mi čuchnul k ruce.
Ano, to jsem já, všech parfémů vrah!
Takže na to máš i odborný lékařský posudek....máš vlastně štěstí, že trest smrti byl zrušen. Pročež ti nezbývá nic jiného, než se držet laciné italské drogerkovky, popř. chyprovek a la stará babiččina skříň.
Není nad životní jistotu.![]()
Mno, bohužel jedna z životních jistot praví, že laciná drogérkovka je ve skutečnosti drahá jak sviň ![]()
Ale čoveče, cukání mám furt!
Chci si koupit kvůli flakonku novou L.Biagiotti Blu di Roma velikosti 25ml.
Nikde nic, pouze testery, až na Fannu jsem objevila. Ovšem... ta cena! ![]()
1.149,- / 25ml
Jdu se mrknout do německýho Douglasu a co nevidím, tam se prosím prodává za 22,99euro.
To mě fakt hooodně na*ralo, že tu jsme pořád za kretény.
Se mi pořád v podstatě vyplatí si sednou na bus a dojet si do Vídně i zpět.
Po delší době jsem zase objevila další vzorek z ALZD s nefunkčním rozprašovačem a pochopitelně opět jeden z těch dražších, takže jsem ho zase musela přelívat
. A jako na potvoru se mi balíček s novými prádnými rozprašovacími viálkami z proudstyle válí stále kdesi v Hongkongu
a domácí zásoby se mi už povážlivě tenčí.
Hergot, ta "jahoda" je drahá jak prase!
Dnes jsem si v šatně po cvičení šněrovala v předklonu boty, když jedna ze spolucvičenek bez varování tasila deodorant ve spreji a neomylně mi ho přes své zpocené podpaždí stříkla do oka. A tímto končím s veškerou ohleduplností (dosud jsem tam nosila výhradně Verveine od YR) a příště jde se mnou LHB.
...jo, tohle znám...
Podobně se chovají některé kolegyně, když přijdou ráno do práce - vytáhnou nějaký drogeriový silně "vonící" deo a zešplíchají se od hlavy k patě.
Jednak ostentativně demonstrují, že se také voní,
a druhak - že ony ale tak drahé vůně nemají...
A ano, také se přišplichují do podpaží - což je k ničemu, pokud nejsou zrovna vysprchované a oholené, čili výsledek...![]()
Je fakt, že ty deo spreje jsou velmi intenzivní, ale to přece nevadí, nejsou drahé.!
Štve mě, že na mě nedrží La Fille en Aiguilles. S touhle spotřebou ji budu mít za chvilku pryč. Celkově mám pocit, že na mě většina vůní moc nedrží. Mám to otestováno na milém, vždycky se ptám, jak moc ze mě vůni cítí a tvrdí, že tak trošku, ale až úplně u mě. Tehdy já už necítím nic. A to střiky rozhodně nešetřím. Asi se budu muset začít vonět na oblečení, což se mi ale moc nechce, nemám to ráda... ![]()
Asi bude zakopaný pes právě v tom, že se nevoníš na oblečení. Já ze sebe už dávno vůni necítím, ale když kolem ramen přehodím šálu, kterou jsem ráno při vonění přestříkla, tak je vůně zase zpátky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“