Komplimenty

09. srpna 2014 04:19
Offline slniecko admin
19333 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 18:14

Korsičanka

myslím, že nakoniec podľahnem a kúpim si EdT, ale nie je to ono, nie je to ono, nie je to ono...

Offline Korsičanka blogger
13327 příspěvků moje polička 29. zaří 2025 18:15

slniecko Yes. I když Samsara je fakt síla...už jsem ji měla 2x a musela prodat, protože jsem ji na sobě dlouho neunesla - jednou EDP, pak EDT.

Offline andry spravce
2900 příspěvků moje polička 30. zaří 2025 10:49

slniecko vyborna je v lete, extrait Edp a edt bohuzel nevim, jak voni v novejsich flakonech, znam jen ty cervene. 

Offline slniecko admin
19333 příspěvků moje polička 01. října 2025 01:46

andry hlavne v tych novych flakonoch uz nerobie extrait, no...inak prijemna, trochu sladsia a trochu zmodernizovana...aj ked mne sa v nej mala rada aj tu urcitu mierne staromodnu doraznost.

Tie nove dorazne teda fakt nie su.

Insolence detto. Ale asi aj tam nakoniec podlahnem...

Offline Fleur blogger
6779 příspěvků moje polička 01. října 2025 06:56

slniecko Tak Insolence je nutnost, Luna by to určitě potvrdila.

Offline slniecko admin
19333 příspěvků moje polička 01. října 2025 12:48

Fleur no, ano, akurát...ešte mám trochu extraitu a ešte stále trucujem, že ho zrušili...

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 01. října 2025 15:56

Fleur

Mimo jiné jsem si teď uvědomila, že Insolence a manžela jsem poznala ve stejném roce.

Offline Fleur blogger
6779 příspěvků moje polička 01. října 2025 19:55

Luna Tak to je přímo osudové !

Offline slniecko admin
19333 příspěvků moje polička 02. října 2025 00:26

Luna fuuu, tak to je niečo!

Offline salvia
příspěvků moje polička 10. října 2025 17:57

Dnes, po druhé od téže osoby, na 24, Faubourgh edp.

Flakon také sklidil úspěch. Přinesla jsem ho, abych vyloučila záměnu s něčím jiným, protože první komentář minulý týden mě opravdu překvapil.

Je opravdu zvláštní, jak lidé vnímají vůně. 

Tak opět stejně. Prý : Je to ona. Krásná a sladká!  Diagnostikuju to na čichoslepost na chypré tóny :-).

Offline Miru
16205 příspěvků moje polička 10. října 2025 19:41

salvia 

...tak ona sladká je.

Krásná ovšem taky

Offline salvia
příspěvků moje polička 10. října 2025 20:42
Reakce na Miru:

salvia 

...tak ona sladká je.

​Aha! Takže čichoslepost na "něco" na mé straně :-). Protože pro mě ani trochu.

Ale s mou chronickou rýmou... žádný div. 

Offline Miru
16205 příspěvků moje polička 11. října 2025 04:12

salvia 

...to není čichoslepost. Jednak na každém se vůně jinak rozvíjí, nemusí na tobě být třeba výrazně sladká jako na někom jiném.

A pak - různí lidé vnímají různě intenzitu sladkosti,

resp. pro někoho je "moje nasládlost" už hodně sladké nebo naopak

"moje přeslazené/na můj vkus příliš sladké" je pro druhého příjemně nasládlé...

Offline Fleur blogger
6779 příspěvků moje polička 11. října 2025 07:47
Reakce na salvia:

​Aha! Takže čichoslepost na "něco" na mé straně :-). Protože pro mě ani trochu.

Ale s mou chronickou rýmou... žádný div. 

​Jsem na tvé straně. 24 Faubourg a sladkost? V žádném případě ! Právě proto jsem tuhle vůni tak ráda nosila. Vnímání je opravdu hodně individuální.

Offline salvia
příspěvků moje polička 11. října 2025 09:57

Miru

Myslím, že vlastně říkáme totéž.

Osobní chemie to je jedna věc.

Složky má dvě - ovlivňuje intenzitu a ovlivňuje vyznění vůně.

A pak je tu to osobní vnímání, protože, když dva čichají totéž, necítí totéž.

A tam bych to amatérsky popsala na nastavení receptorů a mozku. V důsledku má někdo nos jako ohař a jiný necítí nic.

Té chemie je v parfému pořád stejně, jen každý má čidla jinak senzitivní a na jiné látky.

Třeba o sobě vím, že pachy vnímám omezeně. Tudíž, když už i mě něco smrdí ... určitě to smrdí hodně. Taky asi proto běžnou populací vůně označované za silné, mi takové obvykle nepřipadají.

Řekla bych, že kolegyně a Ty prostě umíte identifikovat nějakou molekulu sladce vonící, kterou já a třeba Fleur prostěnevnímáme, nebo potřebujeme větší dávku.

A když se to pak smíchá s tou osobní složkou navoněného, každý cítí něco jiného.

Je to jako s očima. Barvy taky každý vnímá jinak (hadáme se doma, jestli je to modré nebo zelené) a s 15 dioptriemi a jedním funkčním okem prostě vidím zákonitě jinak, než ostatní, ale nedokážu si představit, jak to může být jinak.

Offline alibi blogger
4197 příspěvků moje polička 13. října 2025 10:10

salvia myslím, že to může souviset s tím, že někdo považuje za sladké pouze cukrárenské vůně laskomin, jiný například parfémy výrazně nektarově květinové

Offline Miru
16205 příspěvků moje polička 13. října 2025 10:51

...v práci pochvaly na

Patchouli Magnetik 

- prý krásná, zvláštní vůně, zanechává stopu v prostoru, ve výtahu, velmi příjemnou

(a přitom jeden známý musí přitisknout nos téměř k mé kůži, že prý cítí slabě, nic moc... Pro mě osobně také není prostorovka, spíše intenzita tělová, ale výdrž do umytí.).

Offline Miru
16205 příspěvků moje polička 13. října 2025 10:54

alibi 

...bych to s dovolením upřesnila - vůně květinově nektarové či nektarově květinové sladké být mohou

(bývají poměrně často a někdy velmi),

ale také nemusí.

Zrovna tak laskominy - z převážné většiny sladké jsou, vůně gurmánské. Ale jsou i "jedlé" vůně s množstvím cukru minimálním(výrazné tmavé kakao či tmavá čokoláda, alkoholy bez  cukru, intenzivnější kouřovost...)

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 20. října 2025 21:17

Momentálně se nacházíme v jednom malém městečku blízko Valencie a naše partnerská škola nás tady úžasně hostíA jsem přesvědčená, že vedoucí hudebního projektu, mimochodem velmi stylová dáma s krásným hlasem, používá L'Instant Magic. A zítra mám v plánu se jí na to zeptat, pokud najdu odvahu. Tak můžem uzavřít sázky, jestli jsem se trefila. A jinak ta vůně je opravdu krásná, už dlouho jsem ji necítila...

Offline Korsičanka blogger
13327 příspěvků moje polička 20. října 2025 22:23

Luna A ty máš na sobě Plyšové medvídky - doufám, že ti je někdo pochválil...