Oblíbený krém na obličej...

11. srpna 2014 18:50
Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 19. prosince 2019 19:50

0zero7 mrknu, napíšu

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 19. prosince 2019 21:10

prďola DIk moc, zlata jsi :)

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 20. prosince 2019 00:36

0zero7

Le Labo Facial Lotion - nevím sice, co si od toho produktu slibuješ, ale z pohledu složení je to slabší průměr. Lotion má pár poměrně běžných osvědčených aktivních složek (bylinné extrakty, niacinamide, allantoin, bisabolol, kys. hyaluronovou, maltooligosyl glucoside), a pokud vynechám složky nutné k vytvoření emulze, tak by mi tam dost vadily silikony (dimethicone, dimethiconol) a mikroplasty (polymethyl methacrylate) - ty první kvůli vlivu na pokožku (mají tendenci ucpávat póry), mikroplasty kvůli vlivu na přírodu. Silikony mají za úkol "vytvářet příjemný pocit" a možná by se daly omluvit u nějaké low-cost značky, ale nechápu proč značky, které si na něco hrají, si nedají tu práci a nenahradí tyto složky rostlinnými ekvivalenty. Resp. "vytvářet příjemný pocit" se dá i bez příp. negativních dopadů  na pleť.

Ve střehu bych byla v případě uváděné kombinace složek disodium EDTA a BHT. Disodium EDTA sama o sobě je ok, jen jedním z jejích účinků je zvýšení penetrace, tj. zajišťuje lepší průnik aktivních složek do pokožky. Ale i těch negativních, za kterou se BHT považuje.

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 20. prosince 2019 00:44

prďola ty jo, diky moc. Od toho Le Laba si neslibuju nic extra, jen prijemny denni krem, ty silikony me teda prudi, kupovala jsem na zaklade zkouseni dvakrat na pleti. DIky moc, sama to takhle do detailu nepoznam, Jen pro zajimavost, tady je slozeni Aesop Primrose kremu, ktery mam moc rada, Aesop tvrdi ze prirodni atd (samo v ramci moznosti, protoze to musi mit zivotnost nejakou) - ten je asi lepsi. 

Kamosce jsem dnes koupila na vanoce masku a ocni serum, hlavne maska se mi zda ze slozeni fajn, tak snad to bude v pohode.

tady je ten Aesop, vubec se s tim neparej, jen me zajima jestli je lepsi :) a diky moc! 

Water (Aqua), Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Glycerin, Stearic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, PEG-20 Stearate, Rosa Canina Fruit Oil, Glyceryl Stearate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Phenoxyethanol, Tocopherol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Disodium EDTA, Salvia Officinalis (Sage) Oil, Sodium Citrate, Linalool, Geraniol, d-Limonene. Contains nut derivatives.

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 20. prosince 2019 01:04

0zero7 nz

AESOP - to složení je skvělý! A přesto, že obsahuje složku Disodium EDTA, tak BHT nahradili tocopherolem, takže paráda!

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 20. prosince 2019 02:58

prďola super. Ty jsi bozi! Koupim zas pak Aesop. Hlavne na leto je super. Ta Neostrata je fajn na retinol serum. Tak snad neskodim. Jdu omrknout slozeni jeste. Jeste jednou dik!

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 20. prosince 2019 09:20

0zero7 Nechci ti do toho moc kecat, ale Neostratě bych se obloukem vyhnula. Pokud to má být produkt zajišťující hydrataci, tak obsahuje fakt minimum hydratačních složek (de facto žádnou přímo hydratační), zato spoustu silikonu a minerálního oleje. 

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 20. prosince 2019 09:28

prďola nekecas mi do toho vubec. Vcera jsem vygooglila poctive skoro vsechny slozky a zavrhla jsem ho. Fajn, ze to potvrzujes. Dva silikony hned na 3 miste. Nene. 

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 20. prosince 2019 09:41
Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 12:42

prďola 

Koukám, že tu máme odbornici

Co si myslíš o Ryoru? Totiž mám ráda jejich dva krémy (hydratační Aquaton a Výživný s levandulí), ne že bych po nich omládla o dvacet let, ale jsou mi příjemný na kůži a voněj mi. I jejich mycí gel používám anžto odstraní i řasenku, čistí super.

Ale nevim - abych jednou nelitovala! Vono to stojí pár korun eště ke všemu... Nemáš nějaký info že je to strašnej vodpad a vyloženej jed? 

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 13:12

barbucha Musím pohledat složení, večer napíšu. Ale Ryor co pamatuju měl složení spíš ok než děs, ale už jsem je delší dobu nesledovala.

A spíš než odbornice, jen zanícenej fanda

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 13:36

prďola 

Dík předem! Nemusíš se v tom nějak moc vrtat, stačí říct jestli jsou aspoň trochu možný, nebo na vyhození!

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 14:01

prďola prosím tě, když už v tom budeš, nekoukla by si namátkou na Bione?

Jinak díky za osvětu. Muž mi koupil k Vanocum  nějake hříšne drahé korejské zázraky. A je to nacpane silikonama až ode dna až po víčko. Pleť hned poté super, uz třetí den ale katastrofa. Je mi ho líto, ani vyhodit to hned nemůžu. Je k tomu akorat jedna maska, co dostal zdarma a ta je super. 

Přemýšlím, že to na sebe budu patlat na mrazivé dny na lyzich, kde jsem zatím používala nějaké ropní produkty.

Offline prďola
4419 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 14:21

continuity Jasně, mrknu Jestli si dobře vzpomínám, tak oni mívali většinou poměrně jednoduché produkty, založené spíš na účinných přírodních extraktech, žádné sofistikované kombinace nebo péče s peptidy, ale většinou bez "sajrajtu". Jde ti o nějaký konkrétní přípravek?

Ad krémy se siliconem - tak to buď ráda, že pleť zareagovala tak rychle (ale ono to může být i tím větším množstvím silikonu). Horší je, když se pleť dlouhodobým používáním přivede do stavu dlouhodobě nevyléčitelné dermatitidy

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 14:27

prďola jak já ucpu ty póry čímkoliv, tak jsem i ve středním věku hned jak puberťák. 

U Bione tak obecně, používám hodně šampony i na deti a ty mi vyhovuji, ale koukala jsem už i po krémech, mám docela výběr pod oknama, tak jsem občas v pokušení. 

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 14:33

continuity 

Já jsem si nechávala vozit korejský krémy, ty byly ovšem za pár šupů... ale byla jsem s nima moc spokojená. A měli i hezký balení... a jak píšou tak bez parabenů atd. (ale příliš jsem to nezkoumala).

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 14:36

barbucha no právě, já mám léta BB od Misha a je úplně skvělý.

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 14:41

Tak na to koukám ono je to téměř celé zelené?

http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_5c7c208664.html

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 14:41

continuity 

Já jsem kdysi dostala nějaký vzorky a myslela jsem že si to nebudu moct dovolit - když jsem zjistila že ještě ušetřím tak jsem je brala po kilech. Fajn byly.

Ale vždycky jsem pečlivě vypsala celej přesnej název a všecko, nechat to na chlapovi bych se nevodvážila!

Voni i posílaj, ale jak se bojím tý celní pošty jak čert kříže (anžto by mě tam ranila mrtvice), tak si to snad radši vodpustím.

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 14:48

barbucha on pořád slibuje, že mne tam vezme, dám pak vědět.