prďola s těmi kyselinami mi jdete do rány... já už se pár dní odvažuju se tu na ně zeptat (moc sem nepřispívám a nechci být za blba nebo dostat pojeb
), tak když už přišla řeč... studovala jsem poctivě, zejména na The Ordinary, ale těch ingrediencí je fakt moc - retinol, peptidy, AHA kyseliny, vitamin C... Já jsem s pletí nikdy nebyla spokojena, teď je mi 33, takže pubertální akné už je dávno pryč, ale sem tam pupínek se objeví každou chvíli, na bradě i nose mám černé tečky navzdory každodennímu čištění, celkově výraznější póry. Nic z toho není žádná tragédie, ale zázrak, který by konečně vykouzlil dokonale čistou a porcelánovou pleť hledat nepřestávám
Tak si říkám, jestli to právě nejsou ty kyseliny?!
Oblíbený krém na obličej...
Ava Takhle jednoduše se to shrnout nedá, "kyselin" používaných v kosm. produktech je hodně a s naprosto rozdílnými účinky (kys. hyaluronová vs. kyselina citronová vs. kyselina lipoová... atd.)
The Ordinary považuju za skvěle vymyšlený koncept, ale obávám se, že na bezchybné používání některých poměrně silných přípravků není většina uživatelů připravená.
A malá útěcha - porcelánová pleť se může maximálně tak zdědit
neznám žádný přípravek, kterým by šla vypěstovat, ale znám spoustu přípravků, kterými se dá dokonale zničit ![]()
prďola A máš alternatívu?
paktofonika Myslíš ke SkinFood? Přijde na to, co od toho krému očekáváš....
Lanolín s několika rostlinnými extrakty je z mého pohledu pro dlouhodobé používání poněkud málo. Ale určitě se najde dost spokojených uživatelek, které budou vděčné i za to, že jim ten krém nedělá žádnou paseku.
prďola Noo, niečo na hydratáciu a takú ochranu pleti. V zime sa skoro vôbec nelíčim.
prďola vyjádřila jsem se blbě, měla jsem na mysli ty exfoliační AHA kyseliny, zejm. teda asi glykolovou nebo mléčnou asi
paktofonika Na ochranu pleti nejlíp produkt s kombinací složek ceramidy + cholesterol (+ mastné kyseliny), určitě jsem to tu někde už zmiňovala. Konkrétní produkt s touto kombinací znám jen na ruce, ale zkusím něco rozumného najít i na pleť...
Ava Jasně. A jak často používáš přípravky s AHA kyselinami? Pokud pominu ten exfoliační efekt, tak časté používání přípravků např. s vyšším podílem kyseliny mléčné pleť hodně zatíží - tyto produkty mívají výrazně vyšší pH.
paktofonika a co natural moisturizing factors od ordinary? všichni, komu jsem to doporučila, bez rozdílu pleti si ho moc chválí.
mitford sister Ten som ešte nemala. Ja už Ordinary objednávam tretí mesiac, premeškala som i zľavy, lebo sa mi nechcelo. :D Píšem si, skúsim objednať.
Tak, už mám seznam. Jen bych ho asi potřebovala poněkud seškrtat, neb je mi jasné, že tolik toho na pleť stejně plácat nebudu
.
The OrdinaryAlpha Lipoic Acid 5% - 30ml
The OrdinaryHyaluronic Acid 2% + B5 - 30ml
The OrdinaryNatural Moisturizing Factors + HA - 30ml
The OrdinaryPycnogenol 5% - 15ml
The OrdinaryResveratrol 3% + Ferulic Acid 3% - 30ml
The OrdinaryRetinol 0.5% in Squalane - 30ml
The OrdinaryMulti-Peptide Serum for Hair Density - 60ml
paktofonika Taky jsem promeškala slevy, škoda.
mitford sister paktofonika odporučila mi ho moja kozmetička podľa zloženia a mojej pleti a spokojnosť
pecka ten MF krem? je docela ok, uplne minimalistickej se mi zda, ze krom hydratace nic skoro, me to nestaci, ale vetsine sedi dobre.
whiskas vynechala bych ty Hyaluron kyselinu (koupila bych zrovna tohle jinde), krem, pyctogenol, s tema 4 ostatnima si vystacis v poho, krem bych dala nejaky s ceramidy nebo proste s vic vyzivou ted v zime
0zero7 Děkuju!!! Mysela jsem, že právě hyaluron.kys. je naprostý základ. Krém mi vyhovuje od Clarins, denní mi dochází - tak asi zase Clarins s SPF? A samo nějaký oční - doplácávám Estée Lauder a ty jsi mi radila opět Clarins, tak to už mám snad celý seznam. :-)
whiskas SPF je lepsi samostatne, v kremu nebo makeupu nema tu hodnotu co uvadeji na baleni, krom toho muze blokovat nektery ingredience v kremu atd (pry, jsem se docetla)
Clarins ocni je dobry ten cerveny, EL je taky dobrej.
JHo a jestli nemas Matrixyl tak bych koupila, na stridani s ret a kys, kys bych dala jednou tydne, ret 2-3, abytek matrixyl. Nejdulezitejsi samo je duslednost.
Hyaluron kys bych koupila jinde, ta Ordinary se mi nezda uplne nej, ale to je muj osobni dojem.
0zero7 Matrixyl mám už jen zbytek. Oční od EL Advanced night ... mi přijde málo hydratační, ale oční okolí docela vypíná. Samostatné SPF? To neznám. Nebo myslíš pečující krém a přesto další s SPF?
whiskas myslim pecujici krem BEZ spf a na to pres den samostatne SPF. V noci zadny samo.
0zero7 Jasný, takže dva krémy - jeden pečujíc a přesto SPF, ale nevím no, pro mě další krok a ráno pospíchám
, tak asi vyberu nějaký s běžným SPF.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje