Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Online Korsičanka blogger
13386 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 22:24

Miru  No, před rokem mi nevoněla. Ale člověk se přeci jen voňavě vyvíjí... To je jeden pohled.

Ten druhý: Rebelka jsem stále, avšak bez depresí A pravda, věk už rebelii trochu obrousil.

K melancholii mám dost daleko, stejně jako ke křehké dívence, i když mě Wendy nedávno nazvala femme fatale

Přesto si myslím i nadále, že pro mě "Portrait" fakt není Asi nebudu LADY

Offline Miru
16492 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 07:53

Korsičanka 

...máš pravdu - Ty nejsi LADY(to mi evokuje upjatou a obstarožní zkostnatělou paninku za zenitem, takto zvyraznené označení )

Podle mě - Ty jsi Dáma(zralá elegantní ženská, co má pořád šmrnc, švih a nadhled a je s ní legrace).

No, třeba vůně Chanel -

do tečh dost lidí "dorůstá", musí si k nim jakoby dojít...

Ale u techto vůní není až tak zasadní, jak cloveku je. Vnitřně.

Jasné - rozhoduje se, zda vúni do kanclu, na ples, do parku, atp. Ale to jsou záležitosti veskrze příjemné, běžné, resp. 

Portrait of a Lady - tam, v té vůni, je podle  mě, neco černého, temneho, hlubší zákoutí duše i s nejakymi tajemstvími třeba...

Hloubka . Síla.

Chanel - to je světlo.

Portrait of a Lady - to je dukaz, že život není pokaždé jen růžový

No, nějak takhle to vnímám...

Offline Fleur blogger
6804 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 07:56

Miru Já jsem ještě ani nevyzkoušela. Přiznám se, že mně se ten flakón tak zoufale nelíbí (ani kdyby byl za tu cenu z ryzího zlata ), až mě to odrazuje. Asi vím, že bych tuhle nechuť nezlomila, ani kdyby byl obsah sebelepší. Musím být prostě ztotožněná s celým konceptem vůně včetně její prezentace. Ale děkuji za upozornění, dcera má ráda hruškové vůně a v jejím studentském nepořádku by ten zlatý čistič byl dokonce vtipně stylový.

Offline Miru
16492 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 08:02

Fleur 

Naprosto souhlasim.!

My jsme se s paní prodavačkou shodly take tak - tyto flakony do pokojiku dnešních skečen z insta a fb - ideální.!

No, a mit ho já - zastrkam ho za ostatní flakony, tim nebude videt presný tvar, jen bude probleskovat "zlato"

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 12:47

Miru Zajímavé srovnání.

Já jsem Portrait of a Lady zkoušela nedávno. Jak nejsem na ty růže, tak jsem si napřed říkala, že nic moc. Potom jsem se k ní pořád vracela. Ještě ji úplně nezavrhuju, něco mě na ní hodně přitahuje. A to rozhodně nemám žádné melancholické období.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 13:38

Miru No a u mě teda byla POAL naprosto hned trefa do černého. A nejlépe do počasí, kdy jsou šedé mraky, vítr, dramatické scenérie. A dáma teda já nebudu nikdy, deprese už mě přešly, ale ta vůně je prostě úchvatná!!!

Online Korsičanka blogger
13386 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 13:53

Luna Proti gustu žádný dišputát Každému, co jeho jest! Zlatá slova tety Kateřiny ze Saturnina:))) Ale bacha, ať se z tebe nestane LADY, kterou vidí Miru  Tímto jí ale děkuji

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 14:06

Luna Korsičanka i Dalia ji dobře vystihla obrázkem v tématu Vůně pro dnešní den. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 17:38

Ange ou Démon (Givenchy)

Z barev oblaků maluji sen

o modrých hlubinách,

kde v nahotě ztrácí se jen

má duše bez těla ...

Z barev oblaků maluji sen

o bílých výšinách,

kam v lásku oděna vznesu se jen

na křídlech anděla …

Mléčně vanilkově sladký polibek měkkých rtů, na nichž ulpěla hřejivá svěžest mandarinky. Dech vonící po bylinkách. Větrný chlad jako posel nekonečna nad hlavou, nebe v temné modři a zářivě bílé jako ztělesnění duality veškerého bytí …

Modrobílá vůně mazlivě objímající máslovými tóny ylangu, sladkou gurmánštinou vanilky s tonkou a bylinkovým aroma mateřídoušky a zároveň škádlivě popichující specifickou pikanterií šafránu. Hřejivě chladná, sladkobolná … 

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 19:06

Renusatko Jo, ta fotka je naprosto bozi, ja takovyhle vyhledavam a kdybych byla mladsi, tak bych se tak nechala nafotit. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 19:41

Luna Tak se nech, mladší už nebudeš, tak není na co čekat.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 19:52

Renusatko To je fakt, vsak je to "lady", te je urcite vic jak 20.

Offline černá káva
2109 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 19:53

Luna Ale jdi ty Jsi v nejlepších letech.

Offline woman27
477 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 22:48

Renusatko Miru 

Já Portrét dámy nevnímám vůbec depresivně, ani melancholicky. Naopak pro mě je velmi energizující, sebevědomí mi stoupá, cítím se vyšší a silnější, je to vůně, která nabíjí a dodává sílu a zároveň si můžete držet patřičný odstup - jsem s ní dáma, trošku domina.

Offline černá káva
2109 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 08:47

woman27 Joj, to bych si chtěla k Tobě přivonět.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 13:05

woman27 Tak to já teda asi tak nemám. Já se v ní cítím tak, jako bych se ocitla ve svém vysněném světě a všichni mně můžou...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 14:51

alibi Všimla jsem si, že máš na poličce L´Ange Noir. Prosím, jak se Ti ta vůně nosí? Máš na ni i nějaké reakce?

Byla jsem na ni moc zvědavá a objednala si vzorek. Už ji zkouším, ale na popis si ještě netroufám. Každopádně mě stále nutí přičichávat k zápěstí.

Offline alibi blogger
4199 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 15:51

Dalia líbí se mi moc, loni jsem ji nosila koncem zimy pořád. myslím, že se víc hodí k chladnějšímu počasí, v létě mi nenapadlo ji vytáhnout. letos jsem ji měla asi jen dvakrát. vždy mi ji chválí kolegyně. ale vím, že na ni byly hodně rozporuplné reakce. na konci článku https://alibi-notes.webnode.cz/l/kosatec/ jsem ty reakce citovala. některé vyznění bylo hodně nevábné :)

pro mě jsou to: pomleté mandle, ještě teplé, s prachovým kosatcem vmíchané do smetany. občas mi z ní vykoukne trochu mrkve :)

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 16:02

alibi Úžasný článek!  Musím si jej v klidu pročíst. Mám teď rozečtený o Samsaře, Tvůj blog je skvělý!

Co se týče vůně, tak mně je příjemná. V prvních chvílích jsem z ní byla trochu v rozpacích, přišla mi taková obyčejná, ale později jsem se začala klonit k "líbí se mi". Vnímám ji jako tajemnou, podzimě zimní, klidnou ... 

Offline alibi blogger
4199 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 16:12

Dalia děkuju

mě se líbila od první chvíle, asi jsem ji poznala v pravou chvíli. sluší jí chladno a vítr. a ano, je taková klidná