Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 19. ledna 2018 09:42

Cinéma (YSL)

Oranžový svět …

Lahodný vanilkový krém, ukrytý pod tenkou vrstvou nadýchaného piškotu, do nějž se pomalu vsakují drobné kapky mandarinkové šťávy. Lákavé pokušení s trochou zdobnosti v podobě tenkých mandlových plátků. Sladký zákusek rozjasňující pohodu podzimního dne. Svět si opět pohrává s paletou všemožných barev, ovšem oranžová, ta hřejivě oranžová, hraje prim.

Offline slniecko admin
19436 příspěvků moje polička 19. ledna 2018 11:50
Reakce na Dalia:

Luna Tak tu neznám. Já vlastně neznám dost vůní od Niny. 

slniecko Vidím, že jsi navoněná Epicem. Roky jsem ho na sobě nemohla mít a včera jsem znovu  zkoušela vzoreček, abych zjistila, že se mi moc líbí. Tak trochu uvažuji o odstřiku.

​On je takto v zime skvelý, keď vylezú viac korenené tóny. Mám tiež odstrek, možno raz bude aj flakón. Rozhodne ho z Amouage považujem za jednu z ich najlepších vôní.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 19. ledna 2018 12:05

slniecko Mě právě zaujal tím, že jsem jej vnímala nezvykle sladce. Dřívější kořenitá ostrost byla velmi umravněná.

No a odstřik už mám na cestě. 

Offline alibi blogger
4199 příspěvků moje polička 19. ledna 2018 19:20

YVES SAINT LAURENT La Collection In Love Again

dnes jsem ji ve výdejně Notina vyzkoušela. Paní říkala, že prý ji znovu začali vyrábět, protože zákaznice po ní volaly. Tu historii neznám a co je na tom pravdy nevím.( Ovšem koukám na e-shopu už ji u nich nevidím. )

In Love Again voní jako neoloupaná mandarinka. I s kůrou a lístky a větvičkami, ponořená ve vodě. Postrádá tu klasickou marmeládovitost, nebo sladkost dužiny. Hned jsem si vzpomněla na Note de Yuzu (Heeley), ve kterém ale byla ještě k tomu slanost. 

Tady je taky mandarinka a pižmo, jako u Heelyho. Ten dojem vody podle mě má na svědomí srdce vůně - hrozny, růže, pivoňka. Ale netuším, co mi tam dělá ty zelené trochu i sušené lístky. Jako sušené maliní.

Moc se mi líbí. Ale na mé kůži vůbec nedrží.

Offline jerry
10980 příspěvků moje polička 19. ledna 2018 20:14

Decadence Eau So Decadent (Marc Jacobs) - slabě citrusová s jemnými květinkami a svěží nasládlou zelení - něžná vůně pro éterickou luční vílu. Dekadence nulová, působí na mě dojmem naředěné (už tak řídké) Divine Decadence. Bohužel se nedlouho po rozvonění rozplizla do "beztvaré" syntetické nasládlé drogerkovky. Zářný příklad pekla, do kterého vede většina odnoží - řídké nanicovaté vodičky, které s původní vůní (v tomto případě s povedenou Dekadence) nemají zhola nic společného (jen ten název).

Offline slniecko admin
19436 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 00:05

Dalia Gratulujem, uži si ho!

Ja by som asi ani nepovedala sladký, ale skôr "plný"...hm...

Offline slniecko admin
19436 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 00:07

alibi škoda, že nemajú vzorku. Mám tú pôvodnú a strašne si ju šetrím. Tá v tom hranatom flakóne sa už vyrába pomerne dlho, spolu s ďalšími "klasikami", ale nikdy som nemala možnosť porovnania.

Offline Fleur blogger
6804 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 07:07
Reakce na alibi:

YVES SAINT LAURENT La Collection In Love Again

dnes jsem ji ve výdejně Notina vyzkoušela. Paní říkala, že prý ji znovu začali vyrábět, protože zákaznice po ní volaly. Tu historii neznám a co je na tom pravdy nevím.( Ovšem koukám na e-shopu už ji u nich nevidím. )

In Love Again voní jako neoloupaná mandarinka. I s kůrou a lístky a větvičkami, ponořená ve vodě. Postrádá tu klasickou marmeládovitost, nebo sladkost dužiny. Hned jsem si vzpomněla na Note de Yuzu (Heeley), ve kterém ale byla ještě k tomu slanost. 

Tady je taky mandarinka a pižmo, jako u Heelyho. Ten dojem vody podle mě má na svědomí srdce vůně - hrozny, růže, pivoňka. Ale netuším, co mi tam dělá ty zelené trochu i sušené lístky. Jako sušené maliní.

Moc se mi líbí. Ale na mé kůži vůbec nedrží.

​Nosila jsem původní (tu s červeným srdíčkem na krabičce), naposledy jsem ji měla asi před deseti lety a to už mizela z trhu. Mám ji zafixovanou jako takovou mladistvou svěžejší vůni, u mě byl dominantní rybíz s ostružinami, citrusy až někde v zákulisí. Příjemná, nekomplikovaná vůně, ale ten rybíz nemusí vyhovovat každému. Současná reedice v hranatých flakónech je už někdy z roku 2011 a přiznám se, že téhle strategii spočívající ve stažení vůně z prodeje a opětovného uvedení v novém flakónu moc nerozumím. Marketingově se to asi osvědčuje, ale na mě to neplatí - já bych si ji pořídila jedině ze sentimentu a k tomu potřebuji i to infantilní srdíčko na původní krabičce.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 08:38
Reakce na slniecko:

Dalia Gratulujem, uži si ho!

Ja by som asi ani nepovedala sladký, ale skôr "plný"...hm...

​Sladce plný ... 

Včera večer jsem zkusila být navoněná Portrait of a Lady a nevím ... řekla bych, že hezčí bude v teplém počasí. Nějak mi k té bílé zimě nesedí. 

Offline černá káva
2109 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 09:16

Fleur Měla jsem kdysi tu samou, na červené srdíčko si pamatuju. To bylo někdy v 96. roce, to jsem byla o hodně mladší .  Pamatuju si, že byla už tenkrát pro mě na hraně sladkosti, ale měla jsem  krizové období a dělala mi dobře. Moc se mi líbil tehdy flakon.

Offline Fleur blogger
6804 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 13:02

černá káva V roce 1996 jsem také byla o hodně mladší a tehdy tyhle ovocně svěží vůně nebyly zas tak běžné. Já jsem tenkrát nosila Gio a In love again jsem měla až někdy kolem roku 2000 spolu s melounově vodní L´Eau par Kenzo. Komplimenty jen pršely .

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 15:13

Dalia Já jsem v ní taky vyrazila do zimy, ale mně se strašně líbí vždycky. Kdyby nebyla tak otřesně drahá!!!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 15:34

Luna Mně moc nesedí. Ale nějaký  posun k lepšímu přece jenom je - dřív jsem ji nemohla ani cítit.  Mám pár mililitrů na pořádné vyzkoušení, tak si je schovám do tepla. 

Offline woman27
477 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 15:59

Dalia 

Já nosím Portrait of a Lady jen v létě, resp. v horku, mnohem krásnější je v teple u moře, naše letní vedro je takové stojaté. Vnímám ji jako arabky, a  ty mi voní pouze v létě - logicky. Problém je, že okolí není na takové pecky zvyklé, alergici odpadávají, naštěstí v létě si můžu vonět čím chci, jde nádherně do prostoru. Ale v přípraavném dni mě hned první den 2 kolegyně poprosily, jestli můžu změnit vůni, nesnesly ji - totální nekomplimenty - zbraň hromadného ničení. Takže doufám, že se bude zase v před létem medvědit a odstřik na prázdniny to jistí

Zkus ještě Une Rose - chová se na mě umírněněji, je to stručně řečeno perlivé prosecco s okvětními plátky růží v pořádné siláži. Napsala bych ráda recenzi, ale nabrousila jsem si nůž a řízla jsem se tak, jako už dlouho ne a umím psát pouze všemi deseti, takže mám s psaním utrum. Za případné překlepy, či dokonce chyby se omlouvám.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 16:02

woman27 Une Rose neznám, děkuji za tip. Třeba se někdy naskytne příležitost vzkoušet. 

Online Korsičanka blogger
13386 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 18:37

woman27   Dalia  Une Rose je obrovská silačka a trochu je v ní i z Lipstick Rose - tu možná, Dali, znáš?

K Portrétu Jedné Dámy jsem ještě asi nedorostla

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 19:16

Korsičanka Ano, LR znám.  Jen si ji už nepamatuju. 

Offline Miru
16492 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 21:29

Korsičanka 

...no, já myslím, že do vůně Portrait of a Lady se nemusí až tak dorůst, jako spíš mít na ni to správné momentální rozpoložení...

To je totiž melancholie až deprese versus rebelie, emo, femme fatale a křehká dívenka v jednom

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 21:37

Korsičanka To se zrovna u tebe divím. . Když jsem ji zkoušela, tak zrovna na tobě bych ji viděla. 

Offline Miru
16492 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 21:44

Gold Fresh Couture Moschino

Překvapení!.

Za prvé - držák. Ultra mega ohromný.

Za druhé - flakon ve "zlatě" je případně mnohem lépe snesitelný na komodě v ložnici než jeho předchůdci.

Hruška.

Tahle hruška je

lahodná...

...voní/má konzistenci medového nektaru, heboučkého, plného a hebkého,

máslově pylového.

A není nudná. Sice nic objevného, ale díky ostatním ingrediencím je jaksi ne snadno uchopitelná...

Tahle flaška s čističem je prostê příjemná vůně.

A v kombinaci s outfitem na promo fotografiích je správně odrzle šik,  nelaciná sladká rebelka, která má šťávu