Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline blackviolet
3443 příspěvků moje polička 27. prosince 2023 19:21

MAC 

Ruby Woo

Kultovní sytě rudá rtěnka, krásná. Mně bohužel nesluší. A k ní tato vůně, červená kůže a třešně s šafránem, pudrová fialka a tmavé dřevo. A lehounký květinový tón. Je jasné, že od kosmetické značky se nedá čekat nějaký masterpiece, ale tohle je fajn, pěkná kožená vůně.

V podobném duchu je i

My Heroine

Jemná kůže, spíše semišová, a kouřové kadidlo na tabákovém listu v nasládlém květinovém balzámu. Ve své kategorii opravdu povedená vůně.

Obě mají dobrou výdrž a jdou do prostoru, hlavně Ruby Woo.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 29. prosince 2023 15:27

Eau de Basilic Pourpre (Hermès) - svěží, čistá a ledová máta s průsvitnou zelenou bazalkou - v této fázi trochu připomínají kolínskou provoněné pánské holičství v 80. letech minulého století. Postupně se bazalka trochu víc zvýraznila an úkor máty a po rozvonění se přidal i kousek hořkokyselého grepu.  A pak se tak nějak rychle rozplynula do nasládle pižmového ztracena....

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 12:22

Dolce Lily (Dolce & Gabbana) - květinové pižmo se sladkým ovocným nektarem, po rozvonění výrazná květinová aviváž. Lilie ani lístečkem..

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 01. ledna 2024 11:37

Eden Sparkling Lychee | 39 (Kayali) -  sladce ovocná s pečeným červeným jablkem a nějakými neidentifikovatelnými květinami. Sladká, silná a dobře držící ...ale pro -náctileté.

Offline salvia
příspěvků moje polička 01. ledna 2024 22:02

Roberto Cavalli Eau de parfum

Až narazíte na sad, kde společně kvetou pomeračovníky a lípy, tak to je ono. Voní omamně.

Citlivé nosy asi poznají rozdíl, ale s chronickou rýmou se tohle zlato v lahvi jeví velmi blízké Youth Dew Esteè Lauder. Je ovšem sladší a méně sofistikované. Jako když srovnáte hedvábné rozevláté oranžovobronzové šaty s chanelovským kostýmem v barvě podzimního listí.

Offline salvia
příspěvků moje polička 04. ledna 2024 23:48

Amber Malaki - Chopard

Pátrala jsem ve slovníku - Malaki je mužské jméno, český Malachiáš a znamená "Posel boží".

Tenhle posel cestuje na koni. Asi ho potkala nehoda, musel koni ošetřit ránu dezinfekcí, jejíž pach jen pomalu slábne. V cíli odevzdává koně ve stáji a jde se převléknout, protože koňský pot zmizí. Ovšem za nějaký kousek oděvu nedopatřením politý dezinfekcí asi nebyla náhrada. Vylučuji, že by si jen nevšiml.  Tak intenzivní, aby nebylo lze v tomto stavu k audienci, ten tón ovšem není. V kapse nového oblečení je schovaný kousek labdana. Posel nervózní před audiencí si s ním roztržitě pohrává, a tak se sladký závan občas přehoupne přes dezinfekční tón. Čím je pryskyřice měkčí, tím víc voní, postupně splývá s tím medicinálním tónem. Po audienci kulička labdana možná posloužila jako pozornost služtičce, aby poslovi vyprala. Ale nejspíš jí to bylo málo, pro prádlo nejde a nejde. Posel čeká až do rána. Labdanum zachycené v oděvu slábne, oud také. Protože posel se zprávou pokračuje dál a spěchá, oželí čisté šaty a chladným svěžím ránem vyráží na cestu. Koník vydrbaný do čista už je vlastně v pořádku, jen z posla je stále ještě cítit lehounké závany labdana. 

Audienci dávala královna, na níž posel i přes tu dezinfekci  zapůsobil osobním šarmem. Až přijede znovu v létě, dostane se mu sladšího přijetí.

O obsahu zprávy mi není známo nic. S přihlednutím ke všem okolnostem myslím, že nebyla úplně nedůležitá, ale zásadní pecka také ne. 

Podle mě vůně není čistě pánská, spíš unisex, v chladu s lehounce pánským vyzněním, v teple vyniknou sladší složky. Výdrž, jak patrno z pohádky bez šťastného konce, je slušná.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 10:26

salvia 

Skvělá recenzeA šup s ní do databáze.

Offline salvia
příspěvků moje polička 05. ledna 2024 16:27

jerry Provedu :-) a děkuji.

Ještě  mám na někdy v plánu Rose (tu moc pěkně recenzovala @Miru) a  Musc z téže řady, ta je opravdu pánská.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 17:45

salvia Tak na tu recenzi Rose se těším!

Offline salvia
příspěvků moje polička 05. ledna 2024 18:22
Reakce na Fleur:

salvia Tak na tu recenzi Rose se těším!

​Tak teď se budu bát , přeci jen ty výstižné popisy nebo básně v próze, které produkujete vy, zkušené maniačky ... ale slovy klasika - pokusím se důvěru ve mě vloženou nezklamat. 

Offline blackviolet
3443 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 20:12

salvia Nic se neboj, tady jsou všichni hodní. Mám radost, že máme novou přispěvatelku .

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. ledna 2024 20:48

Adios Pampamia Mujer! La Martina! 

Za vykřičníky se neomlouvám! To je ten argentinský temperament! 

Začátek jsou alegoricke vozy! Naložené koprem a lískovými oříšky, ty nahrazuje rychlé přecválání květinových sboristek zleva doprava zprava doleva OLÉ! Telenovelový zvrat! To není  kadidlo, to hoří pampa! Neplač, Argentino, na závěr bude tango s vanilkou za doprovodu ještě neohořelých kastanět (+ sboristek, kopru, ořechů a z neznámých důvodů i zubařského křesla)!

Našla jsem vůni přímo pro sebe!

Teď se ještě musím odnaučit ty vykřičníky!

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 20:58

Mha ode mě tleskánek!!!!    + (a co iris, iris tam je?)

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 21:01
Reakce na salvia:

​Tak teď se budu bát 

​Ale houby...to je jen pouhá výměna informací

Navíc máš na poličce spoustu vůní, o kterých není v DTB ani ň, takže každý dojem je pro nás ostatní přínosný.

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. ledna 2024 21:05

RoSa

Ninguno lirio! 

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 21:07

Mha osobo, já se ptám na kosatec !!! (ty vykřičníky jsou nakažlivý!)

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. ledna 2024 21:09

RoSa

Pleju len!

A krom toho je to španělsky stejně!

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 21:12

Mha maj v tom pěknej bordel teda, ti španělové

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 05. ledna 2024 23:23

Mha !!!

salvia těším se na další recenze

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 06. ledna 2024 15:05

Two More Hearts (Lush) - na počátku taková neuchopitelně temně kouřově krémová s popraškem cukrového pudru, po rozvonění suchá růže s ylang-ylangovým krémem a vanilkovo-citronovou polevou. Přesto ale nejde o gurmánku, ale o květinovou vůni. Je podobná Keep It Fluffy (rovněž Lush)