Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 18:30

Mha

Offline Mha
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:36

Yvresse (1993) / Champagne (Eau de Toilette) Yves Saint Laurent

Bohatá a komplikovaná vůně, která disharmonickými bodnutimi dává najevo, že něco není v pořádku.

(Artuš Scheiner) 

Asi byla taky ve špatnou dobu na špatném místě. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 15:44

Tresor Lancôme

Před týdnem jste dali svému školáčkovi na svačinu banán, raději v igelitovém sáčku. Tak už nemusíte hledat zdroj toho zápachu, nejsou to cvičky, ani kus keramické hlíny, našli jste.

(A tím končí mě nechtěně edukační okénko o nevhodném skladování parfémů)

Dostal se ke mě takový pěkný balíček vůní, měla jsem radost, do chvíle, než jsem si přičichla. Pak už to byly jen silné zážitky

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 16. listopadu 2023 10:45

Guilty Elixir de Parfum pour Homme (Gucci) - sladká, dřevitě krémová, trochu bílokvětinová, ale taky trochu syntetická a hodně generická.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 18. listopadu 2023 15:16

Chance Eau Fraîche (Eau de Parfum) (Chanel) - svěží sametově citrusová zeleň, křišťálově ledová. Po rozvonění začaly citrusy inklinovat k čističovým tónům, ale nepatrně balzámové dřevo vrátilo citrusy zpět do sametově nahořklé podoby. Oproti EdT je více citrusová a v dojezdu trochu nasládlejší. Obě jsou to povedené vcelku nekonfliktní vůně, takové "kancelářské".

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 20. listopadu 2023 09:11

Iris Sublime (Jardin Bohème) - zlákána názvem, měla jsem nutkavou potřebu vyzkoušet...protože přece kosatec. Svěží kosatcový pudr se šťávou z třešňo-švestkového kompotu, po rozvonění pudr se šťávou z černých třešní. Ale není to žádná ovocenka či dokonce gurmánka - pudr hraje hlavní roli. V dojezdu pak nasládlý svěže květinový pudr (spíš fréziový nebo hrachorový, kosatcový nikoliv).

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 22. listopadu 2023 10:29

Scent Essence: Wild Bergamot (Avon) - pižmově nasládlý vlažný citronový čaj ozdobený jemnými květinkami. Polívačka za pár korun, ale hodně povedená a s překvapivě dlouhou výdrží.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 10:18

Dior Homme Cologne (2022) (Dior) - bergamotové orgie - svěží, nahořkle kyselý bergamot v plné intenzívní kráse, zkrátka kolínská, jak má být. Postupně se rozvoněla do nasládle pižmového a jemně nahořklého pomerančového květu. Opravdu hodně povedená vůně do horka, osvěžující jak ledová perlivá limonáda. Výdrž nečekaně dlouhá. A jako bonus - je to unisex.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 14:40

Intimately Woman (David & Victoria Beckham) - svěží květinový začátek v podobě frézií a růžové růže se rychle usadit do svěže pudrově krémové nasládlé květinové směsi. Kombinace svěžesti, pudru a krému je dost neobvyklá a zároveň dost povedená. Za málo peněz to bylo hodně kvalitní muziky, bohužel výroba byla již před delší dobou ukončená.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 27. listopadu 2023 10:41
Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 28. listopadu 2023 11:43

Mon Éclat - Éclat d'Arpège (Lanvin) - šťavnaté zelené jablko vykoupané v ledové vodě, po rozvonění květinově ovocná pižmovka lehkým meruňkovým tónem. Příjemná pižmovka pro dorostenky, ale zároveň generická a nijak zajímavá.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 29. listopadu 2023 16:02

alibi 

Všechny recenze jsem pečlivě pročetla, jsou špíčkové, jak by řekl pan Kaplan.  

Lavande Molinard se mi taky moc líbí, druhou Billie jsem nezkoušela, ale ta třetí má slibné složení, tak uvidíme... 

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 29. listopadu 2023 16:32

euridike moc děkuju

ta třetí se mi podle složení asi líbit nebude, ale uvidíme. snad se k nám dostane

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 29. listopadu 2023 18:01

euridike Jee Lavande Molinard mam a super napad ji zase vytahnout!

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 30. listopadu 2023 10:32

Java Wood (Premiere Note) - průsvitné nasládlé a jemně kořeněné dřevo jako kratičká předehra k vetiverovému entrée - nejprve vetiver lehce oříškový, později sladce kouřový a malinko olejový. Velká škoda příliš malé intenzity.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 04. prosince 2023 09:05

Ginza (2021) (Shiseido) - květiny s trochou ovoce, které se velice rychle vytratily a zbyla jen univerzální kašmeranová syntetika.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 06. prosince 2023 10:53

Dior Homme Sport (2021) (Dior) - byliny a sladký pepř doplněné štědrou dávkou jemně nahořklých citrusů. Po rozvonění svěže nakyslé dřevo, s lehkou zelenou zatuchlinkou. Povedený mainstream, akorát jako "Sport" mi moc nepřipadá - tenhle přídomek mi k vůni nepasuje.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 10. prosince 2023 19:31

Flower Ikebana by Kenzo (Kenzo) - sladká a lehce dřevitá tuberóza s lehkým ovocným nádechem a se zapudrovaným dojezdem. Rozhodně je sladší a květinovější než ostatní Kenzo Flower - je to vlastně úplně jiná vůně a zasloužila by si svou vlastní řadu.

Offline blackviolet
3443 příspěvků moje polička 13. prosince 2023 17:17

Gucci: Bloom Intense

Hustá bílokvětinovka s nádechem ovoce. Jasmín, tuberóza a pomerančový květ ve sladkém vanilkovém krému s lehkým pačuli. Syntetická, poněkud penetrantní, ale v mainstreamu dnešní doby jedna z těch lepších.

Offline jerry
10919 příspěvků moje polička 13. prosince 2023 18:34
Reakce na blackviolet:

Syntetická, poněkud penetrantní, ale v mainstreamu dnešní doby jedna z těch lepších.

​Smutné zjištění, že?

Já si se zkoušením mainstreamových novinek čím dál víc připadám jako masochistka - ze všeho na mě leze kašmeran a ambroxan a čím víc je nemám ráda, tím jsou výraznější.