jerry Moc smutné, je to zoufalství, kam se to posunulo. Když si vzpomenu na ty ikonické vůně z devadesátek
. Kašmeran, ambroxan a stále další nové syntetické složky. A nemůže za to jen IFRA, i když k tomu taky přispěla. Zkouším toho z mainstreamu čím dál tím míň, hlavně když se ke mně dostane vzorek. A pak zjistím, že to je už desátá odnož něčeho se stejným názvem. Kvantita, ale ne kvalita.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Vy jste tu smutné...
Tak já vás rozptylim dotazem.
Značka Reminiscence nebo Lalique? Od obou se mi něco líbí, je jedna výrazně lepší než druhá?
blackviolet No já zrovna vzpomínám na své top vůně z 90. a 00. let. Ne a ne najít slušnou stálici. Mám zásoby Insolence, ale tu mám ráda spíš na teplejší období. Všechno je to nuda, nedrží to a vůbec...I když občas vznikne něco zajímavého, tak to stejně přestanou do 5 let vyrábět a chrlí stále nové blbosti. Ostatně mám takový pocit i z hudby...
No, to už asi patří jinam...
Obě produkují kvalitní vůně a zatím ani jedna nesklouzla do syntetické jakožemoderny.
Co máš konkrétního v merku? Tedy pokud to není tajné![]()
Mha Já myslím, že není, obě mají pár dobrých vůní. Kup si, co se ti líbí.
Luna Taky mám občas takový pocit marnosti.
...jj, je to tak... Když už se dostanu do parfumerie, tak spíš ze zvyku, vnitřní povinnosti(a s jakousi poslední nadějí, byť už dopředu předpokládám, že zbytečnou) se hrnu k novinkám.
Mainstream klesá na úroveň amarounů - neurčitelná hmota, a buď vůbec nedržící nebo naopak obtěžující svojí chemičností.
(čest vyjímkám!., ať nekřivdím všemu)
Jako vůni, co drží, líbí se mi, najdu. Ale v niché a i s niché cenou.
ad Baccarat Rouge
Schválně jsem dávala kolegyni(která vůni zná velmi dobře)
přivonět cca hodinu po navonění se. Prý, že kdybych jí neřekla, co to je, nenapadlo by jí to. A že to je slabounkaté, že to takhle vůbec nezná.
Jojo, mám to náročné, najít si vůni...![]()
![]()
Miru Mne by stacilo, kdyby Angel Muse zase neprestali vyrabet...
...jo, těch vůní je víc, co měly zůstat a nebo měly zůstat takové, jaké byly...
Mha
Obě produkují kvalitní vůně a zatím ani jedna nesklouzla do syntetické jakožemoderny.
Líbí se mi od Reminiscence Ambre, Santal, Vanille, tady probíhá vnitřní zápas (navnadila mě Oud Glacial)
A od Lalique Perles a Satin.
Děkuji za potvrzení, že netápu mimo.
Reminiscence Ambre je jedna z nejhezčích ambrovek, kterou jsme měla.
A všechny ostatní jsou taky dobře udělané vůně.
Veselící se smajlík
jerry Reminiscence Patchouli je za me top. ![]()
Mha Tezko rict...Ja moc mezi lidi nechodim...![]()
jerry No já jsem si objednala na notinu vzorek Patchouli Blanc a přišel mi jen ten prázdný papírek. Takže...Asi teda je dobrá.![]()
Potvrzuji Patchouli od Reminiscence moc fajn. Máte někdo zkušenost s Vetiverem od Molinard?
Já se dnes v Brně v Notinu trochu prohnul nejistotou...s kolegynì jsem šel pro Le Male JPG...střìknu z testru...a to nebyla vůně, co jsem nosil před dvaceti lety, to byl jejich duch...zkusil jsem i dalšì flankery, něakého Isseye a modrého Kenza homme...a mám pochybnosti...něco nenì ok...buď ty fluidnì vůně nebo můj nos.
Taky mě mile překvapilo jiné vyzněnì CDG Rouge...jako uplná něha, spìš ovocný kompot než řepa, rudé světlo v chill klubu a hraje Morcheeba. A Black pepper od CDG mi zas vyzněl totálně suše prašně až bìlo pepřově.![]()
Let's go in to Vavavoom
Mha Jo vidis, bych na ne zapomnela![]()
Zatim si nikdo z nich nestezoval.
Ale na vampyrske akademii by se mi asi dost libilo.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje