Prêt-à-Porter (Coty)
https://alibi-notes.webnode.cz/l/pret-a-porter-coty/

Aqve Romane: Uva Dulcis (Laura Biagiotti) - zvláštně syntetická (ale příjemná) růže topící se v hustém ovocném víně z červených bobulí, v dojezdu dřevitá, se suchým bobkovým listem (nostalgicky mi připomněl suchý bobkový list v 24, Faubourg Eau Délicate).
...mě by zajímala ta Ambrosia...
Je v pořadníku (ale až po dovolené).
...a to mají normálně v parfumerkach?
To bohuzel nevim, poslednich nekolik tydnu jsem se do zadne prazske parfumerky nedostala.
...jo, tak to složení se mi líbí, a doufala, věřila jsem, že to bude kvalitativně jako Scandal by Night
(původní Scandal EdP nikoliv, to je nuda),
a podle Tebe = dobré!.
Ještě by mě zajímal Scandal Gold...
Aqve Romane: Divinum Ficus (Laura Biagiotti) - svěže zelená, s lehce naříznutou citrusovou kůrou a postupně s bylinnými tóny. V dojezdu nabrala směr v souladu s názvem - do mléčně dřevitého fíku.
Nevím, jestli by se Scandal Absolu líbil i Tobě, myslím, že jsi náročnější než já, ale já mám pro tento typ mainstreamových vůní slabost, je to vlastně jen standardně dobře udělaná vůně, nic výjimečného, ale mně připomíná cosi z minulosti, dobu, kdy mi bylo osmnáct, devatenáct, kdy mi voněl Poison a Black Opium, měla jsem ráda tu opojnou sladkost, asi i proto, že jsem tehdy ani netušila, jak je svět parfémů a vůní široký a daleký, co všechno nabízí - a pro tyhle typy vůní mám pořád určitou slabost, obzvlášť v zimě pro mě fungují jako stroj času...
Prêt-à-Porter (Coty)
... za tohle moc děkuju... ![]()
euridike děkuju a není zač :) Máš ji ráda?
Mám ji ráda - především proto, že se líbila mé babičce, pro níž byly měřítkem mnoha věcí jednoduchost a elegance, úplně v hlavě slyším, s jakou dikcí, jakým tónem tato slova říkala...
euridike to je krásné![]()
alibi Děkuji za krásné čtení a inspiraci. Mám ráda vůně z roku raz dva a jsou-li ještě za babku, tím lépe. Vlastně ani nevím, proč jsem ji ještě nezkoušela...zítra mířím k nejbližší drogerii a zkouším.
euridike vôňa mojej mladosti![]()
Zabijte me, ale dnes jsem si na sebe prskla starou Euphorii a ona je fakt dobra.![]()
I mojí, ta vůně je v pravém smyslu slova nadčasová... ![]()
salvia není zač :) budu ráda, když se podelíš o dojmy
salvia není zač :) budu ráda, když se podelíš o dojmy
Tak zde (psáno napodruhé) tedy jsou:
Prêt-à-porter - Coty
V drogerii ve Florentinu mě trochu zaskočili cenou. Ten ekvivalentní oběd by nebyl zrovna z poledního menu, ale on-line to už je jiná káva.
Lehký (nezamněňovat prosím se slabý) citrusový začátek vůně doplněný hořkou notou je velmi příjemý. Citrus nerozeznávám, ale citron to není ( kde by se také vzal, že?), avizovaný hořký pomeranč také ne, ani grap. Možná tamarind, který znám jen po chuti. Hořký tón má na svědomí jednoznačně bílá část grapové kůry. Citrusy pozvolna přecházejí v jemné květiny, které doplní decentní mýdlová vůně. Prostě vůně pro krásné letní ráno.
Výdrž 2-3 hodiny u mě parfém řadí do rodu tzv. „ překlenovacích“. Ráno z domu odcházím navoněná a v průběhu dopoledne z kancelářských zásob vybírám podle okolností další, obvykle s větší výdrží.
Suma sumarum – vůně rozhodně patří do itineráře objevitele parfémových světů, mě míří i na polici.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.