Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 16. června 2024 15:37

Najprv som myslela, že toto pôjde do "exkluzíviek", ako exkluzívna rada J.d.P., ale po vyskúšaní rezolútne odmietam....

Jesus del Pozo

Nightology

Wild Temptation

Divoké pokušenie je pačuli s trochou škorice a umelohmotným bolehlavovým chvostíkom. No neviem.

Iris Shadow

Príjemný kosatec prechádzajúci do ľahko pudrových tónov. Nie je to ničím objavné, ale je to pekné.

Exquisite Lily

Exquisite lily je nie úplne skvelá, tak trochu bolehlavová ľalia. Ale po čase sa usadí do podoby milej všeobecne kvietkovovodnej vône s dobrou výdržou.

Vivid Velvet

Zase ten podivný umelohmotne bolehlavový tón, tento raz mu ťažšie tóny v základe vskutku nepomohli.

Intimate Elixir

Jemne nasládla všehochuť s mizernou výdržou.

Suede Breeze

Sedí. Semišové tóny, ktoré odvanuli ako vánok skoro okamžite.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 17. června 2024 21:44

Alibi Eau Sensuelle (Oscar de la Renta) - dřevitá sladce kořeněná a hodně jemně ambrová. V dojezdu jemné dřevo s karamelově ambrovou tenoučkou krustou, poprášené nesladkou skořicí, Něžná skořicová ambra, něco jako vzdálený odraz Organzy Indecence, Grand Soir nebo Grain de Soleil. Pro mě velice milé překvapení.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 18. června 2024 16:43

jerrytak, že by teď? :D

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 18. června 2024 16:46

jerry Já mylila, že je to Libuščina signaturní, ale podle data výroby asi ne, co, alibi ?

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 18. června 2024 17:12

alibi 

Tuhle určitě vyzkoušej - podle mě vysoce převyšuje ostatní Alibi, navíc je úplně odlišná (žádné kytky ani ovoce).

Korsičanka 

Není, ale může být.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 18. června 2024 17:13

Authentic Self Woman (Abercrombie & Fitch) - opravdu hodně jemná ovocná vůně s ještě jemnějšími květinkami. Neurazí, nenadchne, zato se rychle odporoučí...

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 18. června 2024 21:28

jerry půjdu si ji očichat

Korsičanka :) není. a když vyšla, tak jsem se těšila, že bude. Ale Jerry mě tehdy varovala :D... moje přezdívka je z dob začátků Seznamu. Potřebovala jsem osobní adresář v pracovním počítači někde nahoře, takže začínající na A, ale byl můj, čili Libin. Tak vzniklo alibi a pak i moje emailová adresa.

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 19. června 2024 09:19

alibi Aha. Tak teď třeba budeš mít signaturku

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 19. června 2024 12:35

Korsičanka ještě nejásám

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 20. června 2024 21:56

Arcipelago Uomo (Eau de Parfum) (Acqua dell'Elba) - zelený svěže nasládlý samet v podobě cypřiše s čerstvě rozemnutým rozmarýnem a trochou suché šalvěje. Pánská, ale nositelná i jako unisex.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 21. června 2024 15:59

Alibi Eau So Charming (Oscar de la Renta) - sladkokyselé ovoce a cedropižmo hned v úvodu nevěstilo nic jiného, než generickou vůni plnou syntetiky. A taky jo...

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 23. června 2024 17:23

@@Pivoine de Malène (Bergamoss) - existuje jen málo parfémů, které by voněly jako opravdová červená pivoňka z babiččiny zahrádky. Většinou je pivoňka doplněná růží, která ji leckdy až upozadí (Euphoria Blossom, Pivoine Flora, novinka Fleur de Pivoine od Karla Lagerfelda). Čestná a dostupná pivoňková výjimka typu Rocherovy Pur Désir de Pivoine se přestala dělat už před lety. Ale tady by mohla přijít důstojná (a o nějaký ten level i lepší náhrada - aspoň tedy pro moji kůži) - keř plný rudých koulí rozkvetlých pivoňkových květů, zpočátku vonících sytě až trochu omamně, postupně květy potáhl hedvábný závoj, vůně se lehce ztlumila, nepatrně zesládla a je to jako když čichnete k jednomu květu.

Nettarina Frizzante (Bergamoss) - autentické, už trochu vyperlené prosecco s plátky nakrájené bílé nektarinky. Po hodině se vůně začala pomalu vytrácet, aby se vrátila v plné parádě. Na letní osvěžení ideální. Stylem mi od začátku připomínala hodně vzdálenou sestřenici Yvresse - ovšem beze stopy větvičníku, jen s ohledem na podobu bublinek s broskví.

Pozn. Není v DTB.

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 23. června 2024 21:23

jerry

Kde jsi zkoušela? Ta pivoňka mě dost zaujala

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 23. června 2024 21:46

alibi 

V Drážďanech - ale tahle informace je dost nesouvisející (bylo to na výletě a ze zapůjčeného testovacího flakonku). Zatím jsem nezjistila, že by se momentálně prodávala. Chce to zřejmě sledovat sociální sítě Václava Lebedy (nemám FB ani Instagram, takže mě nic jiného nenapadá).

Offline alibi blogger
4198 příspěvků moje polička 23. června 2024 22:32

jerrydík za odpověď 

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 24. června 2024 07:59

slniecko 

Tady clovek ani nepotrebuje kouzelne sluchatko nebo prsten.

Diky

Offline salvia
příspěvků moje polička 24. června 2024 09:08

Après l'Orage EdC - Mont St. Michel

(Po bouři) Nevím, jestli francouzština rozliší bouři a bouřku, ale tohle je vůně po jarní bouřce. Zabouřilo, zapršelo, ale žádné řádění živlů. Čistý bezprašný vzduch s vůní kosatců a vody z pomalu vysychajících louží. Závan Infusion d'Iris bez pudrových tónů a s vodním nádechem. Kdo ocení rychlé osvěžení a chce se vyhnout ostrým citrusům, může směle zkusit.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 26. června 2024 18:34

4711 Remix Electric Night (Mäurer & Wirtz) - cernorybízová sladká šťáva s citronem, s růží a pivoňkou na dřevitém základě. S ohledem na ostatní vůně 4711 se vymyká sladkostí a výraznou ovocností.

Offline salvia
příspěvků moje polička 26. června 2024 19:43

Dune -  Dior

Mé první setkání s Dunou proběhlo v roce 2014, předpokládám tedy, že až po reformulaci. Tehdy mi jen voněla a to dost. Taky předpokládám, že původní verze by se mi líbila asi spíš více, ale ani tato nová mě nezklamala.

Takhle by mohla vonět vzpomínka. První duna za oázou, suchý písek, vítr nesoucí vůni citrusů ze sadu na pomezí oázy a pouště. Průvodcem na výletě z oázy do pouště Vám byla tmavooká zahalená dívka, které zpod povlávajícího závoje občas unikl závan vanilkového parfému. Dojem byl tak intenzivní, že ho paměť nijak nezeslabila, jen zaoblila jednotlivé části, vůně se tu prolínají jako barvy v akvarelu.

Na výdrž si nestěžuji, aplikace kolem desáté a ještě ji cítím.