Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline Mha
příspěvků moje polička 09. srpna 2024 19:12

Fleur

Počkej, to chceš říct, že i profesionální voničky se ztrácí v systému odnoží?

Online jerry
11025 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 19:19

Mha 

Není to "ztrácení" myšleno spíš tak, že v případě každoroční exploze (někdy i vzájemně zaměnitelných) odnoží přestane zkoušení zajímat (a bavit)?

A s LRPN s tebou souhlasím, AA považuju osobně za trochu jinou kategorii (tam to má tradici - i když pár kvalitativně nevyvážených výjimek by se našlo)

Offline Fleur blogger
6813 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 20:12

Mha Takovým prubířským kamenem byly odnože Miss Dior ; vzpomínám na to naštvání, když odnože de facto zlikvidovaly původní krásnou vůni; pokračovat bychom mohly slzou za Opium...

A pravdu má jerry , ono pak ani to zkoušení nebaví...

Online jerry
11025 příspěvků moje polička 09. srpna 2024 20:17

Fleur

S Miss Dior to mam stejne - nezkousim, protoze me nebavi od sebe obtizne rozeznatelne odnoze a ten zmatek  v jejich oznaceni. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. srpna 2024 13:58

jerry Fleur

Miss Dior mě asi minula, ale je to přesně, jak píšete, že člověka to prostě nebaví.

Já v té kategorii mám bohužel i ty Alegorie, protože mají pro mě osobně výdrž tak půl hodiny, ale cenu nemají půlhodinovou. Tak na ně zahližím a čekám, kdy vyhynou, aby se Guerlain předvedl s něčím novým. Zatím pokud vím, tak se postoupilo do dalšího kola přidáním Forte do názvu.

A to Opium už teda není původní? Znám jednu umělkyni, která se v Opiu asi koupe, ale používá ho od nepaměti, a nestěžovala si, že jí změnili její lák? Zase je pravda, že mi sama řekla, že už tu vůni moc neciti:)) 

Online jerry
11025 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 15:22

Mha 

Puvodni Opium bylo z roku 1977, bylo originalni a je to legenda. Melo i par stejne kvalitnich limitek. Dneska jsou nesehnatelne, resp. sehnatelne za hrisne penize akorat na ebay.

A nasledujici Opium a asi tak stovka jeho odnozi vyslovene parazituji na nazvu klasickeho Opia.

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. srpna 2024 15:40

jerry Tak takhle to bylo. Stovka odnoží zní jako plán Guerlainu s malými černými

Osobně jsem Opium nezkoušela, jen jednou před nástupem do letadla, Black Opium?, a nevolnost z turbolencí se mi navždy spojila s tou vůní

Té mojí známé je asi 55 let, takže možná ten originál zažila, ale asi si už začala kupovat nějakou odnož, se kterou srostla v jedno. 

Online jerry
11025 příspěvků moje polička 10. srpna 2024 22:42

Pasta88 (DayDee) - hustá sladkokyselá pryskyřice odlehčená svěžím sladkým kořením. Postupně se začala prosazovat sladká přesušená levandule  se sladkým pepřovým prachem. V dojezdu cedr s vanilkou a sladkým pepřem, pečlivě uložený do soudku od sladkého dobře uleželého rumu. Pro mě velké překvapení - kvalitou i originalitou vysoce převyšuje mainstream.

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 14:27

Když Opium reformulovali do těch nových flakónů, považovala jsem za obrovský úspěch, že jsem tehdy tady za něco podobně zajímavého vyhandlovala jeden původní flakón. Mamka ho má dodnes. Střídá ho s jinými parfémy a výdycky jednou za čas si strašně moc ráda přivoním... Nepamatuji se, proč vlastně recepturu tak zničili, ale prý nemělo dostatečné prodeje...

i ty původní limitky opia byly krásné a smysluplné. Ty současné nejsou ani jedno.

@Mha přesně - Black Opium jsem si na sebe párkrát dala ze vzorku, abych vyzkoušela, ale to se fakt nedá srovnat. (Na nevolnost ani nepotřebuji turbulence.) 

Offline Mitzi admin
1483 příspěvků moje polička 11. srpna 2024 15:48

V poslední době (od Vánoc) jsem zkoušela veškerý mainstream dostupný v řetězcích a narazila jsem nejvýše třikrát na něco, co mi stálo za vyžádání vzorku. 

Líbila se mi AA Rosa Palissandro, ale nakonec o dost méně než předloňská Nerolia Vetiver, zaujala mě Musc Noir Rose (nevím proč, ale asi mám celkově slabost pro celého Rodrigueze) a zkoušela jsem zelenou Chanci ve verzi EdP a nezměnila názor (pořád to pro mě je Light Blue pro bohaté holky, tedy dost hezká, ale úplně obyčejná).

Pak jsem zkoušela novou limitku od No.5 L Eau, nevyčichala jsem vůbec žádný rozdíl. Internet potvrdil, že prodavačka kecala... limitovaný je jen flakónek. 

A na hodnocení nové Gabrielle jsem si zatím netroufla, protože pořádně neznám ty dvě předchozí.

Online jerry
11025 příspěvků moje polička 12. srpna 2024 19:25

Les Parfums Matières: Bois de Cyprès (Karl Lagerfeld) - lehké nasládlé koření se dřevem a trochou zeleně (něco mezi cypřišem a vetiverem). ) Po rozvonění studená mátová svěžest s jemnou bylinnou ozvěnou.

Online jerry
11025 příspěvků moje polička 15. srpna 2024 19:42

Moncler pour Femme (Moncler) - dřevitá cukrová vata posypaná nesladkým syntetickým vanilkovým popraškem smíchaným s jemným prachem z betonu. Vůně je trochu podivná - připomíná některé dávnější zvláštnosti od Comme des Garçons - ale je rozhodně zajímavá a nositelná. Spíš než dámská mi ale připadá jako unisex na hraně s vůní pánskou.

Online jerry
11025 příspěvků moje polička 16. srpna 2024 19:24

Scalpers Woman (Scalpers) - pižmovka zprvu něžně ovocná se sladkou pivoňkou rychle nabrala sladce pepřové grády, které byly postupce uhlazeny do sladší pižmovky. Vůně spíš pro teenagerky, ovšem s aplikací lehkou rukou.

Offline salvia
příspěvků moje polička 19. srpna 2024 01:29

Maurer & Wirtz  -  4711 Echt Kölnisches Wasser Florale collection Rose

Procházka růžovými zahradami na Petříně v slunečném chladnějším dopoledni. Všude růžové, bílé, jasně cervené a oranžové růže s kapkami rosy na listech.

Taková "poanenská", kdy jsou teoreticky chladnèjší rána. Pak je to svěží růžovka se slušnou výdrží (na kolínskou). Dělala mi teď společnost na dovolené, ale do  těch veder na jihovýchodě republiky - 30 °C kolem deváté ráno - to moc není.

edit - název

Offline Mha
příspěvků moje polička 19. srpna 2024 14:04

salvia

Horko to u nás umíme :)

Já jsem zvažovala koupi, ale na poslední chvíli jsem místo ní vzala Tea rose (láhev velká jako zavařovačka), tak toho trochu lituji, protože jsem se zařekla, že si podobné vůně nebudu kupovat, až dopotrebuju tu předchozí.

Vydrží aspoň hodinu? 

Offline Fleur blogger
6813 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 15:25

Mha Spolehlivě i víc! V horku se bude trochu ztrácet, ale jakmile vstoupíš do chladnějších prostor, zase se připomene. Nedám na ni dopustit, zneuživám ji na podporu jiných růžových vůní.

Offline Fleur blogger
6813 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 15:27

Tak jsem vyzkoušela Eternity for Women Aromatic Essence, limitku z letošního roku, a zase budu nějakou dobu obcházet mainstream podezíravým obloukem.

Synteticky řezavá sladkost pluje na voru na jakési dřevité tříště všeho možného v kokosově zahnívající vodě. Už z principu bych vzhledem k názvu vůně očekávala, že Aromatic Essence bude vhodná i do letního počasí, ale v něm se rozvoní (sic!) opravdu vražedně. Tohle nechci nikdy potkat v uzavřeném prostoru.

A to jsem původní Eternity měla ráda!

Offline salvia
příspěvků moje polička 19. srpna 2024 18:41

Mha Fleur - ano potvrzuji výdrž v řádu hodin, fakt vydrží značně, jen to vedro jí vyzmízíkovalo z prostoru. Ale co bych mohla chtít od místa, kde je Slovensko na západě :-).

Velikost zavařovačky - na to mám Fougere od Alpy a Après l'Orage :-), která mě vrací k dotazu  již jednou vyřčenému jen tak řečnicky. Fleur - rozliší francouzština bouři a bouřku?

Offline salvia
příspěvků moje polička 19. srpna 2024 18:43

Fleur takže nomen omen - každá vteřina s ní připadá jako věčnost .

Offline Fleur blogger
6813 příspěvků moje polička 19. srpna 2024 18:47

salvia "un orage" je taková ta bouřka s hřměním, blesky, přeháňkovým deštěm. Když se ovšem přidá silný vítr, trvá to déle, má to dramatičtější průběh, je to už (zřejmě) bouře, tedy "une tempête". 

A doufám, že to tu nečte můj synovec, který je meteorolog, ten by mě za tento laický výklad asi sepsul .