Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 11. května 2024 13:25

A Drop d'Issey (Eau de Parfum Essentielle) (Issey Miyake) - svěží nasládlá zeleně vodní pižmovka s nádechem frézie. Po rozvonění květinové pižmo se telenými masitými lodyhami namočenými ve studené vodě. Naprosto zbytečná odnož, která původní šeříkové A Drop d'Issey nesahá ani po kotníky.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 11. května 2024 17:27

jerry 

...nový La Nuit Tresor Le Parfum jsi nezkoušela, prosím.?

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 11. května 2024 17:40

Miru 

Dívala jsem se do DTB (taky už si všechno nepamatuju), zatím tam není - takže ne.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 13. května 2024 10:01

La Belle Paradise Garden (Jean Paul Gaultier) - jezírko, ve kterém se mísí vlažná sladká a slaná voda s nádechem kokosového opalovacího krému. Po rozvonění lehoučký piškotový řez s vanilkovým krémem a karamelem. Je to solidně udělaná typická letně plážová vůně, ale nikterak originální.

Offline salvia
příspěvků moje polička 14. května 2024 15:37

Orange Horizon  - Rochas

Velmi sladký pomeranč s kapkou mandarinkové šťávy a lehoulinkým květinovým závanem. Pro milovnice zásady, že ženin parfém smí cítit jen velmi důvěrná osoba - siláž nijaká, drží se spíš pod kůží než na ní, výdrž jako slabá kolínská. Na večerní procházku teplejším večerem do lesa. Tohle žádnou zvěř nevyplaší.

Citron Soleil - Rochas

Opět velmi decentní. Spíš kolínská, ale bez obvyklé ostrosti. Procházka citronovníkovým sadem s cestičkami  obrostlými provensálskými bylinkami. Tu a tam o ně prostě zavadíte.

Je uváděna jako dámská, ale klidně bych ji vydávala za unisex.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 14. května 2024 16:39

salvia 

Tohle by se mi líbilo, Orange asi i naslepo. Eau de něco od Rochas se mi líbí všechny, akorát flakon bych měla tak na 2 dni

Offline salvia
příspěvků moje polička 14. května 2024 18:38

jerry Tyhle dvě Eau de Rochas asi jen na den. Jsou spíš na olfaktorický zážitek, jako vůně na navonění fakticky k ničemu. 

Z letniček od Rochas se slzou v oku vzpomínám na Songe d'Iris. To byla nádhera.  Po třetim použití mi vyklouzla z ruky na dlažbu v předsíni  a vydržela tam vonět celé léto. Krásně, ale kdyby poměr tekutiny a vzduchu byl obrácený, mrzelo by mě to rozhodmě míň. Tehdy jsem neměla na to koupit hned další flakon, takže zbyla jen historka.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 14. května 2024 18:46
Reakce na salvia:

Songe d'Iris. 

​Ta byla opravdu povedená.

U víc vůní je škoda, že je u Rochas přestali dělat (řada Secret taky byla hodně povedená - ale to byly myslím limitky).

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 17. května 2024 19:51

Miss Dior Parfum (2024) (Dior) - nemůžu si pomoci, ale začátek dost připomíná ne tak urputně pačuliovou Coco Mademoiselle - v podobě pudru ze suchých růží, jasmínu a pačuli. Po rozvonění se přidaly ovocné tóny zapudrovaných jahod a vůně se pomalu vytratila. Je pěkná (i když v mnoha variantách Miss Dior tu už párkrát něco podobného bylo)), bohužel ale rychle slábnoucí intenzita a ne-výdrž celkový dojem hodně kazí.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 18. května 2024 08:08

...nový

La Nuit Tresor Parfum

je

typický mainstream. Solidně drží, je celkem líbivý pro milovnice vůní Lancome a pak i rady Black Opium YSL.

Připodobňují k původní Si Intense Giorgio Armani...

...no, částečně mají shodné ingredience,

ale Si Intense byla zajímavější, propracovanější, s více ingrediencemi, signifikantnějsi. 

Tohle je, pro náročného spotřebitele - nuda,

pro nenáročného - mocpeknavunedrzak

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 21. května 2024 21:08

Romance Eau de Parfum Intense (Ralph Lauren) - sušená pomerančová kůra, pak prolétly nějaké neidentifikovatelné květiny a vše skončilo v sladce dřevité vůni, ze které tu a tam vystrčí růžek trocha sladkého pačuliového prachu. Generická, bez špetky originality, zato s pořádným množstvím syntetiky.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 25. května 2024 18:41

Karl Tokyo Shibuya (Karl Lagerfeld) - lehká svěží zelenokvětinová pižmovka pokropená ranní rosou - nebylo by na ní nic zvláštního, nebýt hodně zajímavé a neobvyklí kombinace jen malinko nakyslé rebarbory s pivoňkou. Jemná, ale se solidní výdrží a v pozitivním slova smyslu líbivá.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 27. května 2024 19:59

Karl Vienna Opera (Karl Lagerfeld) - sladké cedropižmo, které postupně přešlo do dřevitě pudrového sladkého pepře. A to je tak nějak všechno. Na věhlasnou značku je to bída (i když vůně sama o sobě špatná není - ale v katalogu Avon je spousta takových).

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 31. května 2024 21:55

Fig | Caviar | Wood (Tomas Arsov) - olistěná fíková větvička s nezralým fíkem - dřevitá, mléčně zelená a jemně kyselkavá. Po rozvonění lehká slanost mořské vody a jen lehoučký občasný nasládle květinový závan. Dala by se přirovnat k dávné limitce Womanity Aqua Chic a taky trochu Phylosikos. A pro mě nejpovedenější vůně značky (a to rozhodně nejsou fíkovky moje parketa).

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 04. června 2024 17:24

Eau de Rochas Orange Horizon (Rochas) - autentické kousky mandarinky nakrájené i s kůrou, mezi které se zapletlo pár kousků šťavnatého sladkého pomeranče. Zpočátku hodně svěží, postupně se začalo prosazovat pudrové pižmo a ze svěžího ovoce je pudrové pižmo s lehoučkým sladce pomerančovým nádechem. Typově mi připomíná Eau de Rhubarbe Ecarlate v mandarinkovém provedení. Velkou slabinou je ovšem intenzita a výdrž - výdrž je i na letní polívačku dost podprůměrná.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 08. června 2024 14:39

Away Weekend Woman (Abercrombie & Fitch) - víkend v opuštěném zálivu - vůně slané vody, suchého dřeva a suché trávy. Po rozvonění ledové sladké pižmo s trochou pudru. Sice nic objevného, ale je to líbivé....

Offline salvia
příspěvků moje polička 10. června 2024 19:44
Reakce na jerry:

Eau de Rochas Orange Horizon (Rochas) ...Velkou slabinou je ovšem intenzita a výdrž - výdrž je i na letní polívačku dost podprůměrná.

​Vůně jsou prostě prchavé zážitky . Zrovna tady asi už ani nezáleží na tom, jestli je to Tvoje mandarinka s pomerančem, nebo můj pomeranč s mandarinkou.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 10. června 2024 21:39

salvia 

No asi tak.

Akorát je to v případě téhle vůně velká škoda, protože tak pěkná autentická mandarinka a pomeranč nejsou nijak časté.

Offline jerry
10918 příspěvků moje polička 13. června 2024 16:56

Les Parfums Matières: Fleur de Pivoine (Karl Lagerfeld) - svěží pižmová růžová růže s jemnou pivoňkou, kterou po rozvonění doplnila svěží zelená konvalinka. Příjemná pižmově hedvábná vůně, taková "laskavá". Intenzívní tak akorát, ale s výdrží velmi solidní. Typově by se dala zařadit mezi Euphorii Blossom a Miracle.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 16. června 2024 14:44

Lanvin

Les Fleurs de Lanvin:

jemná, nežná kolekcia nenápadných a jemných,  milých vôní v podstate na jedno kopyto. Všetky sú tak nenápadné, že sú použiteľné doslova kdekoľvek, kedykoľvek a v akomkoľvek množstve. Toto by nevydesilo ani novorodenecké oddelenie.

Blue Orchid

Jemne vodný základ veľmi jemne prisladený troškou sladšie pôsobiacich kvetinových tónov, tu pod názvom orchidea. Neskôr sa vylúpne aj trochu nežných kosatcovo pudrových tónov, ale veľmi, veľmi opatrne. Ale spôsobia aspoň, že táto je trochu zapamätateľnejšia než ostatné a trochu lepšie drží.

Sunny Magnolia 

Jemný vodný základ veľmi jemne rozveselený trochou príjemne pôsobiacich genericko ovocných tónov.

Water Lily

Jemný vodný základ s veľmi jemnými vodnými kvetmi. Predstavujem si ružové lekno v kúpeľnom jazierku.

Sweet Jasmine

Á, tak táto vôňa ma priviedla do miernych rozpakov. Je to znova jemný vodný základ s ? s čím?

Jemnými kvetmi? Dá sa toto považovať za pokus o jazmín? Možno, možno nie. ale príjemná je. 

Tom Ford

Ombre Leather EdP vs. Parfum

Dve verzie jednej vône, avšak nie úplne totožné. Zaujímavé je, že parfum začína vic zľahka, ovocnými tónmi, ktoré postupne prechádzajú do korenistokožených tónov evokujúcich novú kvalitnú čiernu kožu, kým EdP začína hneď kožou, tu už mierne rozpoužívanejšou a tak trochu možno viac pánsky pôsobiacou, kde sa ovocné tóny pridajú trochu neskôr. Drží trošku menej ako Parfum, ale nie výrazne.

Rochas

Eau de Rochas Orange Horizon

Vôňa oranžových citrusov. Veľmi príjemná a nelepkavá, ale naozaj tá výdrž nie je úplne jej silnou stránkou. Zas na druhej strane, týmto by bolo príjemné sa navoňať proste pár krát do dňa.

Jemne vodný základ.