Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 11:01

domenica Aha. Jo tak to jo. No to každopádně.

Online Sweet Potato
40132 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 11:20

wendulka Ono to nejspíš bude hodně těsné. A včera bodoval, ne že ne. Žádné kontroverze, žádné nezodpovězené otázky (protože nepoložené), klídek, pohoda.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 11:25

Sweet Potato Já bych si na výhru Drahoše nevsadila, obávám se, že ani těsný to nebude

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 11:25

Sweet Potato Ale jo. To je mi jasné, že ať už to o víkendu dopadne jakkoliv, bude to opět podobně těsné, jako před 5 lety.

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 12:11

Já jsem taky strašně zvědavá a vůbec si nedokážu tipnout výsledek...

Já mám teda s volbou prezidenta obecně dost potíž. Nikdy nevím, jestli se rozhodovat spíš podle osobnosti/sympatií, nebo politických názorů, když to s těmi pravomocemi v těch důležitých případech není zas až tak horké. Dalo by se říci, že mě přímá volba prezidenta v podstatě obtěžuje:)

20970 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 12:13

Gatita Tak to zrovna v týhle volbě až tak na dilema neni ne, osobnost, sympatie, názory?

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 12:15

Gatita Mě vyloženě, hlavně mě to fakt stresuje! Jednak to, abych dokázala shromáždit dostatek informací a co nejlíp se rozhodnout, jednak nedostatečně odpovědnej přístup ostatních, pak ten nekonečnej bordel na sítích, příště volím toho, kdo se zaváže, že ten cirkus zruší a zbaví mě té tíhy!! :D

Online Sweet Potato
40132 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 12:18

Mutziputzi Taky bych nevsadila. Ale je mi to tentokrát tak trochu jedno jedno. Pokud vyhraje Drahoš, super. Pokud Eman, dobře mu tak, ještě se málo znemožnil. Ať se jim tam rozpadne v přímém přenose.

Online viktorka_od splavu
49187 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 13:24

Sweet Potato přesně. a taky bych volila jak píše Karoleena

todle je uplně zbytečnej cirkus.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 13:30

Demagog.cz už rozebral tu estrádu se Zemanem, skóre dost hrozný teda.

https://demagog.cz/diskuze/cesta-na-hrad

Offline slniecko admin
19521 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 13:30

Hovorím, osvietenecká monarchia .

Teda za predpokladu, že ja budem monarcha .

Akože, ľudia, ste dospelí, to fakt chcete hádzať zodpovednosť za dôležité rozhodnutia na iných ?

20970 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 13:33

slniecko No jistě, na zvolený zástupce/zastupitele, jsem bytostnej odpůrce prvků přímý demokracie, na to tu demokracii máme  evidentně moc krátce a dolních 10 tomu nerozumí.

Offline slniecko admin
19521 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 13:33

Mutziputzi tak nech sa, kurnik, rýchlo učia !!!

20970 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 13:34

slniecko Já jsem proti přímý volbě tak či tak.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 13:40

Vsadit si nepůjdu, ale tak nějak pořád věřím, že vyhraje Drahoš a jedno mi to není. Přímá volba mě neobtěžuje, dokonce bych řekla, že druhé kolo je mnohem klidnější než kolo první (a než to druhé před pěti lety). Kdybych zprávy o prezidentských volbách cíleně nevyhledávala, skoro bych volby ani nezaznamenala (ale taky to možná souvisí s tím, že nevyužívám sociální sítě).

Offline Gatita
8593 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 13:48

Mutziputzi Tady konkrétně asi ne, ale jelikož cítím jako Karoleena tíhu odpovědnosti, tak mě to prudí a stresuje. A zabředávala jsem do toho, protože jsem půlku kandidátů skoro neznala, studovala jsem trapně  "srovnávací" tabulky, kdo je pro to či ono, abych si pak uvědomila, že prezident toho bez kontrasignace stejně zas až tak moc nezmůže... No případ prostě a říkám si, že většina spoluobčanů na tom byla přinejmenším stejně tak blbě jako já

Offline slniecko admin
19521 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 13:54

Mutziputzi chápem, ak sú proti priamej voľbe logické argumenty (áno, aj ten s tými 10%, aj keď si myslím, že 10 je príliš optimistické číslo). Ale nie z dôvodu že ma ťaží tá zodpovednosť.

20970 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 14:05

slniecko No to jo, me zodpovednost netizi, me tizi, ze dolnich 10 netizi, ale nejsou to procenta, ale miliony

49187 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 14:11

slniecko mně zodpovědnost netíží, já jsem přesvědčená že 90 % lidí se nějakou zodpovědností absolutně nezdržuje. tudíž mě tíží, že já se tím zabývám úplně zbytečně.

49187 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 14:13
Reakce na slniecko:

Akože, ľudia, ste dospelí, to fakt chcete hádzať zodpovednosť za dôležité rozhodnutia na iných ?

​no je to podstata zastupitelské demokracie. pokud bude na stole změna zřízení pak jsem ochotná uvažovat o jiných eventualitách, ale dokud máme totok, je prostě na hlavu do toho takhle hodit vidle. souhlas s mutzi