domenica Aha. Jo tak to jo. No to každopádně.
Aktuální česká politická situace
wendulka Ono to nejspíš bude hodně těsné. A včera bodoval, ne že ne. Žádné kontroverze, žádné nezodpovězené otázky (protože nepoložené), klídek, pohoda.
Sweet Potato Já bych si na výhru Drahoše nevsadila, obávám se, že ani těsný to nebude
Sweet Potato Ale jo. To je mi jasné, že ať už to o víkendu dopadne jakkoliv, bude to opět podobně těsné, jako před 5 lety.
Já jsem taky strašně zvědavá a vůbec si nedokážu tipnout výsledek...
Já mám teda s volbou prezidenta obecně dost potíž. Nikdy nevím, jestli se rozhodovat spíš podle osobnosti/sympatií, nebo politických názorů, když to s těmi pravomocemi v těch důležitých případech není zas až tak horké. Dalo by se říci, že mě přímá volba prezidenta v podstatě obtěžuje:)
Gatita Tak to zrovna v týhle volbě až tak na dilema neni ne, osobnost, sympatie, názory?
Gatita Mě vyloženě, hlavně mě to fakt stresuje! Jednak to, abych dokázala shromáždit dostatek informací a co nejlíp se rozhodnout, jednak nedostatečně odpovědnej přístup ostatních, pak ten nekonečnej bordel na sítích, příště volím toho, kdo se zaváže, že ten cirkus zruší a zbaví mě té tíhy!! :D
Mutziputzi Taky bych nevsadila. Ale je mi to tentokrát tak trochu jedno jedno. Pokud vyhraje Drahoš, super. Pokud Eman, dobře mu tak, ještě se málo znemožnil. Ať se jim tam rozpadne v přímém přenose.
Sweet Potato přesně. a taky bych volila jak píše Karoleena
todle je uplně zbytečnej cirkus.
Demagog.cz už rozebral tu estrádu se Zemanem, skóre dost hrozný teda.
Hovorím, osvietenecká monarchia
.
Teda za predpokladu, že ja budem monarcha
.
Akože, ľudia, ste dospelí, to fakt chcete hádzať zodpovednosť za dôležité rozhodnutia na iných
?
slniecko No jistě, na zvolený zástupce/zastupitele, jsem bytostnej odpůrce prvků přímý demokracie, na to tu demokracii máme evidentně moc krátce a dolních 10 tomu nerozumí.
Mutziputzi tak nech sa, kurnik, rýchlo učia
!!!
slniecko Já jsem proti přímý volbě tak či tak.
Vsadit si nepůjdu, ale tak nějak pořád věřím, že vyhraje Drahoš a jedno mi to není. Přímá volba mě neobtěžuje, dokonce bych řekla, že druhé kolo je mnohem klidnější než kolo první (a než to druhé před pěti lety). Kdybych zprávy o prezidentských volbách cíleně nevyhledávala, skoro bych volby ani nezaznamenala (ale taky to možná souvisí s tím, že nevyužívám sociální sítě).
Mutziputzi Tady konkrétně asi ne, ale jelikož cítím jako Karoleena tíhu odpovědnosti, tak mě to prudí a stresuje. A zabředávala jsem do toho, protože jsem půlku kandidátů skoro neznala, studovala jsem trapně "srovnávací" tabulky, kdo je pro to či ono, abych si pak uvědomila, že prezident toho bez kontrasignace stejně zas až tak moc nezmůže... No případ prostě a říkám si, že většina spoluobčanů na tom byla přinejmenším stejně tak blbě jako já![]()
Mutziputzi chápem, ak sú proti priamej voľbe logické argumenty (áno, aj ten s tými 10%, aj keď si myslím, že 10 je príliš optimistické číslo). Ale nie z dôvodu že ma ťaží tá zodpovednosť.
slniecko No to jo, me zodpovednost netizi, me tizi, ze dolnich 10 netizi, ale nejsou to procenta, ale miliony![]()
slniecko mně zodpovědnost netíží, já jsem přesvědčená že 90 % lidí se nějakou zodpovědností absolutně nezdržuje. tudíž mě tíží, že já se tím zabývám úplně zbytečně.
Akože, ľudia, ste dospelí, to fakt chcete hádzať zodpovednosť za dôležité rozhodnutia na iných
?
no je to podstata zastupitelské demokracie. pokud bude na stole změna zřízení pak jsem ochotná uvažovat o jiných eventualitách, ale dokud máme totok, je prostě na hlavu do toho takhle hodit vidle. souhlas s mutzi
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my