Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:04

0zero7 Hele, jen tak pro zajímavost, jak náročný je přesun? Teda jak zhruba vypadá pracovní trh, získání víza, pracovního povolení, trh s nemovitostmi a tak? Ne že bych to teď vážně zvažovala, ale jestli razorblade nevyjde ta předpověď s lafetou, tak jeden nikdy neví...

Offline Oknel
65 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:04

Jack Danieĺs ... dneska mi bude hodně špatně ... zen Tomio .... to je hrozné ...

Offline Mína
305 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:05

Oknel 

Snažím se mít radost aspoň z toho, že ani moje město (Brno) ani městská část, ve které bydlím si Zemana za prezidenta nezvolily. Zárověň mi to přijde, samozřejmě, děsně nespravedlivé.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:10

Mína jo, Brno na té mapě tak smutně svítilo v tom moři moravské zelené barvy 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:10

Praha 7 - drahos 75,97% Ne, ze by to neco znamenalo, ale aspon trochu to potesi. 

Offline Korsičanka blogger
13449 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:12

0zero7 No, kdybych tu neměla vnoučata, jedu! Takhle ale za jejich budoucnost musím bojovat

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:14

jinx náš okrsek 64 : 36. Nepomáhá to...

Offline 999
19699 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:18

Praha 1 80:20...Až spočítají Malou Stranu, bude to ještě lepší... Aspoň že bydlím mezi svejma...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:20

zatím jsem nečetla moc závěrů, proč to takhle dopadlo.

asi tady rozproudím strašné vášně...ale mně z toho výsledku plyne, že by se česká nejen politická scéna, ale celkově celá inteligence, "kavárna" a kdokoli podobný asi nějak vážně zamyslet a postavit k názoru nemalé části českého národa k imigraci.

bez nějakých vášní a nenávisti. protože proto je zeman tam, kde je. hlavně proto.

předem se omlouvám za dlouhý příspěvěk, ale nějak mi to nejde vyjádřit méně slovy.

někdo se tady ptal, co vede lidi k tomu, že ho volí. tak jsem to dlouho nechápala. ale z toho, co jsem za poslední dny zjistila, slyšela a četla:

většina z vás tady žije v silně odtržených sociálních bublinách. já se každý den stýkám s masou voličů zemana. a už vím, proč ho nemálo z nich volí. hodně z nich ani nezná žádný jeho politický názor nebo bonmot nebo historii, nesleduje zprávy, nevidělo videa, jak ho málem na vozíku vozili v číně jak opici... často nechápou podstatu politického dění, které z toho může plynout. nemálo z nich ho vůbec nemá v oblibě a nikdy by veřejně nepřiznalo, že ho volí (jinak jsou pravicoví, proti babišovi, ve volbách volí třeba ods, ale jsou zásadně proti imigrantům). oni jen ví, že je proti migraci. 

a oni si tu migranty způsobem, který si asi neumíte představit, opravdu nepřejí.

a nikdo je neposlouchá, nikdo je nepodporuje, nikdo s nimi nemluví, inteligence se jim posmívá a pohrdá jimi. oni mají obavu, že jim ve vesnici postaví ubytovnu a do ní jim nastěhují arabské mladíky, jak to viděli, když byli v německu, a vrátili se znechucení. hodí hlas komukoli, kdo jim aspoň slíbí, že tomu zabrání. je jedno, jestli je v jeho silách to skutečně udělat. aspoň to řekl. zeman to řekl jediný, takže neměli jinou možnost, než volit jeho. protože pro ně je to nejdůležitější téma.

lze s tím nesouhlasit, lze jimi pohrdat, lze se jim posmívat, ale fakt je, že opravdu minimálně podstatná část obyvatel má takový názor a takové přání. protože žijeme v něčem, čemu se říká demokracie, je třeba vzít na vědomí, že to tak je. a začít s tím nějak pracovat. nejde před tím strkat hlavu do písku a přecházet to posměchem. ti lidi nezmizí. spíš jejich počet poroste. předestírám, že nemám šajn, jak s tím pracovat.

protože právě tohle pohrdání a ignorace tohoto jevu podle mě vyústily ve staronového prezidenta. 

jsem si docela jistá, že kdyby existoval nějaký kandidát, který by hlásal, že bude proti kvótám a bude prosazovat velmi neprůchodné imigrační zákony (teď neberu v potaz to, zda vůbec má možnost to nějak ovlivnit), a jinak by byl jako drahoš, tak zeman znovu nevyhraje.

obávám se, že pokud při příští volbě prezidenta nebude už veřejně známá nějaká osoba, která bude razit něco, co bych nazvala kompromisně a nikoli nenávistně odporující postoj k migraci, která by se předhodila jako kandidát, vyhraje volby někdo jako okamura. aneb může být ještě hůř, než si teď myslíme/te. imigrace bude čím dál větší téma. a právě jsme se bohužle přesvědčili, že nemalou část národa nelze podceňovat :/

myslíte, že se až tak moc mýlím, nebo to tak nějak je?

u nás byla volba překvapivě skoro půl na půl, myslela jsem, že pro zemana bude víc.

13449 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:20

999 Dobrá zpráva, že kromě 3 krajských měst všechna ostatní hlasovala pro Drahoše.

Offline 0zero7
11729 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:22

Krehutka pokud se bavime fakt relativne bez legrace, Tak zalezi hlavne na veku a na schopnostech. Do hodne zemi, vcetne Kanady, lze pricestovat na otevrene pracovni vizum, ktere je soucasti mezinarodnich programu. Ted se to myslim jmenuje Experience Canada. Driv se vybirali kandidati podle schopnosti a jazykovych znalosti, Ted se to losuje (nechapu, asi ze min prace?). Tahle moznost je asi nejjednodusi. Nebo mit dopredu zamestnavatele co vam vyridi papiry. Coz muze byt slozity a drahy. Ale ne nemozny. V podstate musite dokazat, ze se nebere misto kanadanovy a ze vase schopnosti jsou zadany. Ja to dostala na jinou praci nez delam ted treba. 

Trh s nemovitostmi je, no rekneme zajimavej.  Kdybych prodala byt co mam v Cz Tak tady mam down payment. (Byt je zaplaceny, dobra lokace atd). Je to proste jinde. Neni to nemozne, pokud vydelavate cad mzdu a mate slusnou praci, ve dvou teda. To se da. Pro ilustraci, pred par lety (cca 4 napriklad) stal dum, ktery neni v centru nebo v nejake hodne atraktivni ctvrti cca CAD $490,000 dnes ten samy dum CAD $740,000

podotykam, ze mene zadane provincie v kanade to zase budou mit jinak. Winnipeg. Alberta. Atd. 

ale vis jak, Kdyz se chce, vsechno jde. Ja jsem moc nepatrala do ceho jdu tehdy. Proste jsem jela :)

Offline 999
19699 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:23

Korsičanka My máme detašované bydliště v jednom okresním jihočeském a taky tam vyhrál Drahoš...:-).

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:23

jinx 

Praha 7 - drahos 75,97% Ne, ze by to neco znamenalo, ale aspon trochu to potesi. 

Jo, už jsem koukala. A náš okrsek - Drahoš 84% !  Teď jdu nakoupit a všude to bude to samá smutná tvář. 

Snažím se z toho zklamání vzpamatovat. Z toho, že téměř třem milionům mých spoluobčanů nevadí, že bude na Hradě dál sedět člověk, kterej má dobrej den, jen když někoho nasere, kterej dělá ostudu po světě, lže v každý druhý větě, a kterej má kolem sebe kreatury s potrétem Putina na mobilu. Naopak, tomuhle všemu, co já vnímám jako zlo, přitakali.

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:25

Jiná Realita muj inteligentni kolega, se kterym se da vyborne mluvit na jakekoliv tema, volil Zemana taky kvuli tomu

ale nevim, jestli je reseni lhat pri predvolebnich slibech, ze j ev moci jakehokoliv prezidenta s tim neco opravdu udelat

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:30

baltik já se obávám, že s přímou volbou prezidenta už čestného kandidáta nebude mít čr nikdy 

13449 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:31
Reakce na 999:

999  My máme detašované bydliště v jednom okresním jihočeském a taky tam vyhrál Drahoš...:-).

​Pro Zemana hlasovala z krajských měst jen tato:  Ústí n.L., Jihlava a Ostrava. Aspoň malá radost mezi tou zelení

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:31

Si otevřu mail a první co vidim... ááá

Offline Mína
305 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:32
Reakce na Korsičanka:

2 695 000 lidem a to není úplně ukončené sčítání

​No jo, jsem psala, že zhruba. Nezletilce a nevoliče nepočítám

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:33

Jiná Realita ja souhlasim. a musim rict ze tady ty prevazujici pohrdlive vyroky o plebsu a idiotech moc nechapu. inteligentni clovek je ten kdo zije v realite ne v nejakych idealistickych predstavach. demokracie je vlada vetsiny, a pokud ji chceme pak musime pocitat s tim ze nas ta vetsina prehlasuje.

Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 17:33

Jiná Realita pro me je to asi nejvetsi zklamani z posledni voleb (parlament, prezident), jak uz se stalo zcela normalnim uplne bez zardeni lhat