Lav Samozřejmě to není žádné obrácení Ferdyše Pištory. Ale je to dobře. Tenhle projev v Rossii asi citovat nebudou.
Taky mohl blekotat jen nějaké opatrné slinty, vypůjčené od Číňnů.
Lav Samozřejmě to není žádné obrácení Ferdyše Pištory. Ale je to dobře. Tenhle projev v Rossii asi citovat nebudou.
Taky mohl blekotat jen nějaké opatrné slinty, vypůjčené od Číňnů.
Renusatko my měli na VŠ profesorku politologie z Ukrajiny, byla z Kyjeva. Po Oranžové revoluci mluvila o tom, že Východ je hodně proruský, že byl vždy hodně chudý a díky obchodům s Ruskem se mnoha lidem začalo dařit dobře. Že dřív tam prostě byla tak strašná chudoba, že si to ani neumíme představit a prozápadní bohatá část na tu oblast úplně zapomněla. Často si na její vyprávění vzpomenu, bylo to hrozně zajímavé.
Lamicka Zajímavé je, že ona se označuje pořád za občanku Ukrajiny. Opravdu to hodně vždycky zdůrazňovala, i dnes. Překvapilo mě to. Člověk jí ráno vyjádří podporu a ona odepíše, že je ráda, že chce, aby se to povedlo a nacisté byli z Ukrajiny vyhnáni a že jim potom bude dobře.
Jestli to je real, tak by mě zajímalo, jak to s tím veřejným míněním v Rusku je, když i někteří vzdělaní Rusové mají na situaci takovýhle náhled (a něco podobného neslyším poprvé):
Z fb stránky Tomáše Mrkvičky, který text uvádí slovy:
"Mám kamaráda. Jmenuje se Vladimir.Bydlí v Petrohradě a je právník. Mimo to je baťůžkář a cestovatel (seznámili jsme se, tušímže v Laosu), spisovatel a překladatel. Přeložil do ruštiny mimo jiné řadu knih Terryho Prachetta. Celkově fajn člověk.Ale taky Rus.A tohle je překlad jeho statusu z dnešního rána.Takže mám spíš už bývalého kamaráda.A tohle sdílím pro ty, kdo mají tuhle válku za výstřelek osamělého stárnoucího diktátorského šílence."

Je to strašný, strašný.
Ale určitě to nebude černobílý. Můžete mi někdo prosím nějak jednoduše vysvetlit, čím ti Putin/jeho podporovatelé obhajují? Ten jeho ranní projev jsem slyšela, ale nejsem z toho moudrá. Nechápu jakých nacistů chce zemi zbavit, nechápu, jak může zpochybňovat suverénní stát, s jakým argumentem odepírá členství v NATO zemím po roce 97? Nebo nenmáte nějaký dobrý odkaz, shrnující tyhle "kdo co proč". Fakt se v tom nějak po dnešku neumím zorientovat.
Díky.
domenica To je to, o čem zrovna mluvím. Já ti proste nechápu, jaké zlo, jaký fašismus
??? Proti čemu Rusové (si mysli) bojují?
Chápu tvoje otázky, ale připadá mi to, jako hledat legitimní důvody Hitlera. Zatím spíš věřím tomu, že Putinův nepřítel je výplodem chorého mozku nebo prostě kalkul.
MP Meri on jim předestírá dnes a denně celá léta, že celý svět, v čele s USA, se proti nim spiknul, že usilují o jejich krásnou zemi a lid, že jsou to zlý agresoři, že chtějí všechny zničit, a jen oni, resp. Putin, jim v tom umí a chce zabránit. To je opravdu dlouholetá ruská propaganda, kterou jedou. V Rusku nemají jinou než státní televizi, lidí jsou z větší části bez rozhledu, a jak je vidět, ani vzdělání jim nezabraňuje na to Putinovi skákat. Ale nejen Putinovi. Takhle propaganda celého světa jako zla je v Rusku/SSSR nejméně od konce války. Oni Rusové prostě mají pocit velikášství, a že všechno ruské je správné, všechno cizí je špatné. Oni i naši okupaci v roce 68 považují za správnou, ani za svět jim nevysvětlíš, že to tak není. Prostě co Rus udělal, dobře udělal, vždy a všude.
A hlavně Putin nechce a nesmí připustit, aby se Ukrajina demokratizovala, to ho nejvíc ohrožuje, protože pak by si lidi v Rusku mohli začít říkat, že by se mohlo demokratizovat i u nich. Z toho má největší strach.
domenica strašný...
Jen se mi potvrzuje myšlenka, že rus potřebuje velkého vůdce/cara a na vlast nedá dopustit. A i když ho car sdírá z kůže a obírá o poslední kopějku, tak to slepě poslouchá a následuje. Samozřejmě, že nejsou všichni stejní, češi zase mají pod kůží tzv švejkování, němci důlednost, každý národ má něco..
domenica to je něco neuvěřitelného.
MP Meri Oni prostě využívají a zneužívají tu hrůzu druhé světové, takže kdokoli, zvlášť ze zemí západně od nich, kdo je v čemkoli proti Rusku, tak je účelově "fašista". Plus cokoli, co se nedaří v Rusku, není proto, že by bylo vedení neschopné, nebo zkorumpované, ale protože za to můžou stále ještě někde existující "fašisti". No, dědictví CCCP bohužel žije a vzkvétá.
MP Meri tady o te propagande mluvi dobre rusky politolog
Kolega (chytry a s rozhledem) mi tady taky zacal vypravet neco o tom, ze si za to muzeme sami, ze USA se boji spojenectvi Rusko+Nemecko, takze proto podporuje rozkoly mezi Ruskem a Evropou, ze porad strasi tim, ze nas chce Rusko obsadit, vymysli, ze je pro nas hrozbou. Ze Rusko melo v dobe Jelcina zajem, byt taky v NATO a pak mu zazvonil telefon a vic uz jsme se nedozvedela.
Nic takoveho si nemapamatuju, tak jsem hledal a nasla na Wikipedii toto, takze oni to jedou uz dlouho, ze jim NATO slibilo se nerozsirovat a ze je to ohrozuje...
První rozšíření NATO po studené válce přišlo se znovusjednocením Německa 3. října 1990, kdy se bývalá NDR připojila ke Spolkové republice Německo a Alianci. To bylo dohodnuto Smlouvou dva plus čtyři dříve téhož roku. Aby s tímto bodem smlouvy souhlasil Sovětský svaz, strany se dohodly, že v bývalé NDR nebudou umístěny cizí vojenské jednotky a jaderné zbraně. Stephen F. Cohen v roce 2005 prohlásil, že NATO se tehdy zavázalo, že se nebude rozšiřovat dále na východ,[48] ale podle Roberta Zoellicka, tehdejšího zástupce ministra zahraničních věcí USA, který se účastnil smlouvání o podmínkách Smlouvy dva plus čtyři, žádný takový závazek neexistoval.[49] V květnu 2008 Michail Sergejevič Gorbačov prohlásil, že „Američané slíbili, že NATO se nebude rozšiřovat dál než za hranice Německa po studené válce“.[50] Není známo, že by takový dokument existoval a nebo byl podepsán.
Rada NATO-Rusko byla založena v roce 2002[135], kdy nahradila Stálou společnou radu Rusko-NATO (Permanent Join Council). Rusko na jedné straně a NATO na druhé v ní jednají jako rovnocenní partneři. Slouží ke konzultaci o bezpečnostních a vojenských otázkách. V roce 2009 ruský prezident Dmitrij Medveděv kritizoval rozšiřování NATO na východ, které podle něho porušilo sliby dané západními politiky po sjednocení Německa.[136] V roce 2014 NATO přerušilo s Ruskem veškerou spolupráci.
Lamicka tady je myslím odpověď.
Vzhledem k tomu, že život v postsovětském období pro ruské občany znamená mít k dispozici nevýkonné instituce a žít pod vysoce centralizovanou mocí, tuto „matici moci“ tak aplikují na celý svět, na všechny národy. Moc je zbavuje subjektivity a jsou schopní věřit, že světu vládnou „Anglosasové“ a všechny ostatní státy nemají suverenitu.
V tomhle kontextu mi přijdou hodně statečný ti lidi, kteří po Rusku teď veřejně vyhlašují podporu Ukrajině. A mám strach o tátovu bývalou kolegyni, která v Moskvě vyráží taky - skoro osmdesát, jinak skoro nemůže vycházet, protože kromě dalších zdravotních problémů se už pohybuje dost těžce. Je to takový symbolický, už v 68. protestovala proti okupaci Československa. (a mezitím samozřejmě řada protitotalitních aktivit, za který si od režimu i konformních spoluobčanů taky slízla svý). Kdysi jsme spolu s ní a jejím manželem zapíjeli pád Berlínský zdi i odchod ruskejch vojáků, doporučovala nám "podvatný" materiály, když v Rusku byla Perestrojka a u nás ještě kulový. No a pak to rozčarování, když se ta klíčící demokracie začala celkem záhy zase zadupávat do země, nezávislý média šly jedno po druhým do hajzlu... Těchle ruskejch Mistrů a Markétek je mi líto taky, protože to vždycky pak schytaj ze všech stran a ani Woland s Ha Nocrim jim nepomůžou.![]()
continuity jo presne
Jinak tam píše taky, že Putin nemá až tak velkou podporu pro tu válku. Umím si představit, že pro běžneho občana je přijatelná té hybridní válka, zvětšování sféry vlivu. Otevřený konflikt je jiná věc ( i to tam ten politológ píše) a už vůbec si neumím představit všeobecnou mobilizaci ve jménu obsazení sousedního státu.
Tady je ještě jiný rozhovor se ředitelkou nezávislého média.
baltik on to pak dementoval i Gorbačov, že žádný takový závazek nezazněl.
I kdyby to tak bylo a nějaký takový ústní příslib zazněl, tak Ukrajina se vzdala jaderných hlavic výměnou za příslib trvale územní integrity a na to smlouvy byly. Jak dlouho v tomto případě trvalo navždy?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.