Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline baltik
4950 příspěvků moje polička 25. února 2022 09:29

Garfie jojo, on to tam i rika, ze musi jit o tech hornich 100 tisic, aby si nemohli uzivat vymozenosti

Evropy (jachty, vysoke skoly pro deti...)

Bezni obcane si myslim, ze jsou Putinovi ukradeni

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. února 2022 09:32

Renusatko dupali Karas to shrnul skvele. Nedavno jsem cetla tu jeho knizku o Rusku a hodne tam resi informovanost v Rusku. Ze neni vubec zadna, oni se proste nic nedozvi a kdyz ano, stejne to jejich nahled nema sanci zmenit. 
Garfie Tchajwan bude asi urcite nasledovat. Priserna doba, uplne se desim, co bude zase nasledovat. 

Offline Liesel
1628 příspěvků moje polička 25. února 2022 09:38

Před chvílí na Radiožurnálu, Pánek - za poslední dny přišlo na účet Člověk v tísni cca 100 mil korun na pomoc Ukrajině!

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 09:39

Renusatko no jenže mezi vcelku jednoduchým DDOS útokem,který je sice velmi demostrativni, ale nijak dlouhodobě devastující, a narušením komunikace kritické infrastruktity je rozdíl asi 100 světelných let.

Lepší byl už ten útok, který zastavil Běloruské železnice, od té Běloruské cyberparty, ale ti za poslední týden akorát zveřejnili BTC adresu. 

Takze jsem samozřejmě řada, že se do toho pustili, ale je to zhruba na úrovni, kdy tě dítě dloubne prstíkem a nečekala bych od toho mnoho. Pro opravdový devastující útok je potřeba o hodně víc a prostředky k tomu mají spíš státy než aktivisti. A ti to rozhodně nebudou troubit do světa, navíc aktuální směr je takový (a USA to několikrát komunikovali), že kybernetický útok budou považovat za válečný akt. Je to analogické vyslání armády. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 09:47

dupali k tomu swiftu nám takový nevyhraněný názor, asi by mě to potěšilo jako demonstrace jednotnosti a ochoty k obětem, ale jestli to bude mít nějaký praktický dopad, těžko říct. Minimálně už Čína se nabídla, že obstará Rusku ty transakce a zároveň Švýcarsko se k těm posledním sankcím nepřidalo (možná se k tomu ještě přidají, k tomu předešlému balíčku taky přistoupili se zpožděním.)

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 25. února 2022 10:27
Reakce na continuity:

Minimálně už Čína se nabídla, že obstará Rusku ty transakce a zároveň Švýcarsko se k těm posledním sankcím nepřidalo (možná se k tomu ještě přidají, k tomu předešlému balíčku taky přistoupili se zpožděním.)

​Tu Čínu hned včera zmínil manžel. Že to tím pádem nebude mít nijak extra význam. 

A ještě by mě zajímalo, co si myslíš o Revolutu. Ty máš dost přehled a v tom se doma nemůžeme nějak shodnout.

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 10:37

Renusatko

Revolut: co na to říct. Zakladatel je podle uživatelů a diskuzi, které jsem viděla papírové úplně v pořádku, vzdyt je to britský občan (a bojuje proti těm zlým, zlým bankám). Osobně v tom vidím přesně vzorový příklad toho, jak k Rusku západ přistupuje. Špeciálne Londýn vydal všem oligarchům víza a syn ředitele Gaspromu je počestný britský občan. A teď ještě tu o Červené Karkulce. 

Kdybych tam chtěla vízum nebo občanství já, to by mě zajímalo, co musím doložit a jaká nebude kritéria splnit. 

Někdo to popsal slovy. Evropa je Disneylandem všech ruských oligarchů. Mluvčí zamini jezdí lyžovat do Alp místo na Kaukaz. Dokud tohle budeme tolerovat, Putin nás bude mít za slabochy. A této asi jediné věci na světě se s ním dá souhlasit. My si radši vybereme válku než se vzdát pohodlí. 

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 25. února 2022 10:51

continuity Názor máme asi s mužem stejný jako ty. Jen se nějak nemůžeme domluvit, jestli si převést peníze jinam. Jen asi s přístupem, který k tomu právě všichni maji, to nebude nutné.

Offline andulka01
12612 příspěvků moje polička 25. února 2022 10:55
Reakce na continuity:

Renusatko

Revolut: co na to říct. Zakladatel je podle uživatelů a diskuzi, které jsem viděla papírové úplně v pořádku, vzdyt je to britský občan (a bojuje proti těm zlým, zlým bankám). Osobně v tom vidím přesně vzorový příklad toho, jak k Rusku západ přistupuje. Špeciálne Londýn vydal všem oligarchům víza a syn ředitele Gaspromu je počestný britský občan. A teď ještě tu o Červené Karkulce. 

Kdybych tam chtěla vízum nebo občanství já, to by mě zajímalo, co musím doložit a jaká nebude kritéria splnit. 

Někdo to popsal slovy. Evropa je Disneylandem všech ruských oligarchů. Mluvčí zamini jezdí lyžovat do Alp místo na Kaukaz. Dokud tohle budeme tolerovat, Putin nás bude mít za slabochy. A této asi jediné věci na světě se s ním dá souhlasit. My si radši vybereme válku než se vzdát pohodlí. 

Tak zrovna k přístupu Británie bych měla malý (byť z jiného rybníčku) příspěvek. Ruský oligarchové si tam v klidu žijou, cestujou, vlastní fotbalové kluby, studujou... a 100% tam mají účty u anglických bank.
Mámě, která tam 22 let pracovala a platila (a stále platí) daně, právě zrušili účet u Barclays, neboť prostě už nebydlí v GB, ale v EU!!!. Kdyby měla bydliště v Rusku, nic takového se jí nestane. To jsou paradoxy, pane Vaněk, co?

Offline andulka01
12612 příspěvků moje polička 25. února 2022 11:00

tina Naštěstí je Vyvadil blbec s minimálním dosahem. Ani jeho okolí ho nebere moc vážně. Ale v tuto chvíli bych pro dočasnou detenci prokremelských kreatur brala všemi deseti!

Offline barbucha blogger
34947 příspěvků moje polička 25. února 2022 11:01
Reakce na Sweet Potato:

„Dnes ráno bráníme náš stát sami,“ řekl ukrajinský prezident Zelenskyj v dalším projevu. „Nejmocnější země světa to sledují z dálky. Přesvědčily Rusko sankce? Na naší obloze a zemi vidíme, že to nestačilo.“ (BBC)

https://www.bbc.com/news/live/world-europe-60517447

​Chudáci, strašný to je.

Hned jsem si vzpomněla na: 

Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista. Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat. Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář. Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.

No a teď přišel rusák pro Ukrajinu.

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 11:05

andulka01 jo na tvoji mámu jsem si vzpomněla, když jsem to psala. 

Londýn jim může pěkně rozhodit sandál, kdyby pravda chtěl. 

Já teda vůbec nechápu, jak můžeme brát surovinu od země, se kterou jsme krok od válečného stavu. To jsou ty paradoxy globalizace. 

To je ten rozdíl mezi námi a Ruskem ( ale i nějakými islámskými státy). Pro nás se nejvyšší hodnotou stalo vlastní pohodlí. oni mají nějaké hodnoty, se kterými se dá z pohledu euroatlantske kultury hodně polemizovat. Ale sila v hodnotách není v jejich formální správnosti ( co to vlastně je?), ale v tom, že je člověk pro tu hodnotu ochoten lecos (dost) obětovat. Pokud se nevzdá ani vlastního pohodlí, je to na pováženou.

Řekla to hezky Německa zamini: svoboda nemá cenovku. 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 25. února 2022 11:05

barbucha ak sa to vyeskaluje, hrozí 3.svetová vojna.

Offline andulka01
12612 příspěvků moje polička 25. února 2022 11:07

barbucha Mě reakce "západu" hrozně zklamaly. Je mi stydno, přijdu si strašně bezmocná a zároveň se bojím, že takhle to bude dál, že až přijde rusák sem, tak se taky nic nestane a budou se z povzdálí koukat....

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 11:10

milacka nejhorší je smrt z leknutí. Nejlíp to myslím chápe Putin.

Někdo napsal: Ukrajinu už jsme obetovali, teď se hraje o Balt. 

Řekl to už Churchill: Británie a Francie měly na vybranou mezi válkou a hanbou. Zvolily hanbu. Budou mít válku.

Buď teď svět ukáže Putinovi, kde je jeho místo, nebo v bezpečí nebude vůbec nikdo. Navíc se nedá s jistotou předpokládat, že jeho nástupce bude alespoň trochu normální. 

Offline andulka01
12612 příspěvků moje polička 25. února 2022 11:12

continuity Ano, německá zamini to moc krásně řekla, aby vzápětí Německo vetovalo vypnutí SWIFTu, takže sorry - jsou to kecy. Já vím, že je to diskutabilní řešení, ale snad v souboru by to mohlo něco dokázat! Vždyť ten lehce hysterickej projev k podnikatelům snad naznačil, že by to pro ně bylo dost komplikované. A Putin si nemůže dovolit rozzlobit tu bohatou část obyvatel (ta chudá je mu u p...)

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 11:15

andulka01 no Německo taky nemá tu politickou reprezentaci jednotnou. Zamini mají zelení, ty jsou v mnoha věcech o dost radikálnější. 

Taky máme velké štěstí, že zlodedek dostal nějak rozum. Jinak bychom na tom mohli být o dost hůř, co se týče prezentace před světem. 

Offline andulka01
12612 příspěvků moje polička 25. února 2022 11:20

continuity Tak dneska má dědek tu videokonferenci, doufám, že bude konat jak slíbil... Jako reputaci nám to asi už nenapraví, ale snad nic neprovede. Posledních pár let naší nesvětové politiky si, myslím, ještě vybere svou daň, nikdo nás nebere vážně. A vybojovat zpět respekt je strašně těžké.