Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 01. března 2022 14:48

continuity Děkuju!!!!!

Offline Garfie
28469 příspěvků moje polička 01. března 2022 14:49

Krehutka Deník N, je tam i odkaz na zdroj.

Offline rozarka
4202 příspěvků moje polička 01. března 2022 15:01
Reakce na continuity:

Já bych spíš věřila tomu, že se Putin boji sám o sebe,až to není hezké 

​Typické. Ten, pro kterýho jsou lidi jen materiál, se o ten svůj život sakra bojí. 

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 01. března 2022 15:04

dynda nebo by se západ ukolébal, že už je to nebezpečí zažehnané.

Že je bezpečnostní situace s Ruskem nedobrá (když to řeknu zdvořile) se vedelo minimálně od Krymu. A ani to nezabránilo Němcům pronajmou největší zásobníky plynu v zemi Gaspromu. 

Tato pštrosí politika se vždy vymstí a nedělám si iluze, že až opadne to nejhorsi, z těch velkolepých plánů nezbyde ani 20%

Zafinancovať můžeme sanaci UA, neumím si představit, že EU bude masivně sanovat Rusko s oligarchickym režimem ( a to se jen tak nezmění palácovým převratem). Nebo jsi ochotná platit dvojnásobné daně s určením na Rusko a na zbrojení a lifrovat to tam do černé díry? Rusti boháči si vezmou zpět, o co jsme je připravili sankcemi, a nám budou z jachet ukazovat dlouhý nos.  

Musela by tam přijít strukturální změna a tu teda nevidím, možná ten Navalnyj, nechme se překvapit. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 01. března 2022 15:06
Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 01. března 2022 15:06

notna 

No ale právě oni tam poslali ty záklaďáky... Souhlasím že zkraje nevěděli nic, o to horší bylo jejich zjištění, kde vlastně jsou a co tam dělají. Nakonec o tom přece píše ten kluk mámě - jakmile se to dozvěděl. A jak je vidět, mobil měl... jakože spojení se světem.

Offline Tyana
příspěvků moje polička 01. března 2022 15:19

barbucha A mohli nestřílet, ale rozhodli se střílet.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. března 2022 15:27

continuity 

Že z toho vyjdeme oškubaní, i na těch osobních úrovních, o tom vůbec nepochybuju. Jak si zajistíme klid od Ruska, pokud je tam necháme bez prostředků? Si to tam zas podmaní nějakej velkohubej hrdina, pro kterýho nejjednodušší způsob, jak zajistit bohatství, bude si pro něj někam zajít. Když už má ty hlavice, který taky něco stojí, tak proč je nevyužít? 

Online dzizisketa
8929 příspěvků moje polička 01. března 2022 15:34

barbucha 

No vidíš to, ty máš vzdělání, zdroje, rozhled a informace a stejně nemůžeš pochopit, že je spousta lidí v jiných státech, kteří jsou na tom jako průměrný Čech v r. 1860.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. března 2022 15:38
Reakce na barbucha:

Isca 

No a co ti naši drobní zemědělci, dělníci a rolníci... služky a podruhové... kde ti přišli ke svým postojům? Jejich předkové akorát tak v potu tváře obdělávali svoje záhumenky a ještě další předkové se lopotili při robotě... to si myslíš že skutečně ty generace až k dobám Bílý Hory měly všechny takový liberální názory, aby je předávaly dál a dál? No nebyl každej písmák jak z F. L. Věka!

Psychické zázemí bych do toho netahala, resp. sice pomůže že máš třeba snadnější cestu, můžou ti ukázat jak informaci najít... ale nejdřív k tomu musíš mít chuť a dostatečnej intelekt. Rovněž tak k ověřování a hodnocení tý který informace. To nemá se státním zřízením co dělat, jinak by v totalitě přece nikdy nemohlo dojít k protestům natož k revoluci, kdyby ses vymlouvala na nemožnost správný interpretace kvůli státnímu zřízení - nikdo by to nedokázal a všichni by tudíž v nějaký despocii žili už napořád.

Bych řekla, že ten postoj a určitý vliv byl taky dílem katolické církve, nebo víry celkově.

Offline andulka01
12795 příspěvků moje polička 01. března 2022 16:01

Beranka continuity Ukrajinský námořník byl zaměstnaný jako hlavní technik na jachtě jistého ruského oligarchy (ředitel fabriky na zbraně a pod) na Mallorce. Když viděl záběry ostřelování bytového domu, velmi podobného v jakém se narodil, zajistil nádrže s naftou proti úniku a přes jiné ventily do jachty pustil vodu. A pak se šel udat španělské policii. Teď už je na cestě na UA, odjel bojovat.

Jachta je částečně potopená.

Offline mitford sister
1702 příspěvků moje polička 01. března 2022 16:05

nic veselýho Fiona Hill

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 01. března 2022 16:05

Tak kdyby někoho zajímalo, jak se o válce komunikuje v Rusku.

Pár dní se k tomu z Evropy nedalo dostat.

https://twitter.com/kasikp/status/1498561108369674243?t=3JFt2fiDWStEVtZpGoS-lA&s=19

I kdyby měli stejné množství informací z druhé strany a řekli si, že pravda je někde uprostřed...

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 01. března 2022 16:10

barbucha Hele, ten vývoj tady byl fakt jiný, drobní zemědělci a řemeslníci, ale i dělníci  byli u nás fakt na tom v tom 19. i 20. století, co se týká obecnýho vzdělání a rozhledu, jinde, než  v Rusku. Je to komplexnější otázka, bít se v prsa, jak my  jsme  lepší,a proč oni ne,  je fakt na hovno celkově. 

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 01. března 2022 16:41
Reakce na moora:

Nene

​Nene. To bude další Vondrákův rádoby humor.

On píše lživé tvíty, co např Babiš sice neřekl, ale mohl by. Je tím pověstný.

Tady bych chtěla jiný zdroj.

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 01. března 2022 16:47
Reakce na andulka01:

Lavrov vyhrožuje jadernýma zbraněma. Ty hajzlové si to pěkně vymysleli, jaderku na ukrajinské území pošlou z Běloruska, takže oni nic, to Bělorusko. 

​Ruska logika. Na uzemi evropskych statu nesmi byt jaderne zbrane USA, v Belorusku jaderny zbrane Ruska byt muzou.

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 01. března 2022 17:01

Mohučanka Kokoska dik za vysvetleni! re Montreaux

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 01. března 2022 17:17
Reakce na Malvin:

Situaci by mohl zvrátit krok uvnitř Kremlu. Nekdo by mohl odstranit Putina, zastavit válku a stát se pro svět novým Jelcinem. 

​Odstranit ho muze stejne jen nekdo zevnitr, on se i toho myzlim, mezi jinym, boji. Vcera jsem rikala kamaradovy, ze asi nejmin hroznej outcome je bud tohle a nebo puc v Rusku. Taky jsem mluvila s kamaradkou Ruskou, rikala, ze proti Putinovy je daleko vic rusu, ze probiha v mediich. Vetsinou teda ti mladsi. Pridala me do nejake skupiny na FB Rusove proti Putinovy a je to sila teda to cist, jak se ty nazory setkavaji. 

Offline notna
9391 příspěvků moje polička 01. března 2022 17:26
Reakce na continuity:

Tak kdyby někoho zajímalo, jak se o válce komunikuje v Rusku.

Pár dní se k tomu z Evropy nedalo dostat.

https://twitter.com/kasikp/status/1498561108369674243?t=3JFt2fiDWStEVtZpGoS-lA&s=19

I kdyby měli stejné množství informací z druhé strany a řekli si, že pravda je někde uprostřed...

​My si tady vůbec nedovedeme představit, jak těžké je v Rusku se dostat k pravdivým informacím.

Odpoledne na Radiožurnálu jsem zachytila rozhovor s dvěma Ruskama. Obě provdané za Ukrajince, utekly teď z Ukrajiny s dětma, muži tam zůstali. Obě mluvily o tom, jak rodiny v Rusku jsou zmanipulované, jak věří, že Rusové zachraňují před genocidou Rusy na Ukrajině. Hrozné zoufalství to je. 

Offline Lenka22
2629 příspěvků moje polička 01. března 2022 17:33

Alexandr Mitrofanov@AlexandrMitrofa·1 mPátý poslanec Státní dumy proti válce na Ukrajině. Valerij Gartung, Spravedlivé Rusko - Za pravdu. Ve Státní dumě je 450 poslanců.