Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:01

Já jsem si právě na Alze vyzvedla knížku o ruské hackerské scene a tímto si s váma loučím, potřebuji to přečíst, včera bylo pozdě a možná k tomu něco napsat.

Offline Korsičanka blogger
13450 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:01

continuity Jenže to působí naprosto bezvýchodně - čekat, ač ozbrojení, na takový nápor

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:01

Hele, zbabělý diverzant mezi nacisty.

A neohrožený báťuška s přáteli.

Offline Dadoo
11641 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:02

Gruzínci odmítli doplnění paliva pro RU loď se slovy: "Ruská lodi, jdi do prdele! Použijte pádla, okupanti!"

zdroj: Nikola Repin

@nikorepi Nikola Repin

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:06

Dadoo 

Já nechápu kde berou tu drzost Jak ti dva debilové co šli žádat o benzín na policejní stanici

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:08
Reakce na Korsičanka:

continuity Jenže to působí naprosto bezvýchodně - čekat, ač ozbrojení, na takový nápor

V té obraně se zatím Ukrajinci díky té taktické podpoře ze zahraničí celkem drží. Tu obrannou strategii Pavel v tom podcastu taky vysvětloval. Bude to vostrý no, ale určitě ne naprosto bezvýchodné.

Dadoo 

To video jsem viděla včera a dneska bohužel i to nedělní video té šestileté holčičky z Mariupolu. To jsem si neměla pouštět.

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:12

barbucha ono v tom Pobalti to bylo dost divoky, za valky dost nacisticky, tak to pak Rusove i nasilne osidlovali. Neco jako u nas Sudety.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:13
Reakce na barbucha:

Dadoo 

Já nechápu kde berou tu drzost Jak ti dva debilové co šli žádat o benzín na policejní stanici

Hele já bych neřekla drzost. Četla jsi ten screenshot z mobilu toho mrtvého ruského vojáka, ne? Oni prostě věřili té propagandě z domova, že je tam budou vnímat jako osvoboditele.

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:20
Reakce na Kokoska:

barbucha ono v tom Pobalti to bylo dost divoky, za valky dost nacisticky, tak to pak Rusove i nasilne osidlovali. Neco jako u nas Sudety.

​No, ne tak úplně. Původně byli pod Ruskem, ještě za cara... mezi válkama získali samostatnost, a pak se o ně střídavě fackovali Němci s rusákama. No a ti vyhráli.

13450 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:21

wendulka Ale to už psal někdo zasvěcený na twittru, že v dnešní době informací všude se nemůžou tvářit jako chudáci z Potěmkinovejch vesnic.

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:22

barbucha prave ze tam zustalo hodne Nemcu, za valky tam dost nehezky masakrovali zidy.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:24

Korsičanka 

No MY ten přístup k informacím máme, tak si na základě toho představujeme, jak to všude včetně toho Ruska musí fungovat stejně. Nu tady vidíme, že nemusí.

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:24
Reakce na wendulka:

Hele já bych neřekla drzost. Četla jsi ten screenshot z mobilu toho mrtvého ruského vojáka, ne? Oni prostě věřili té propagandě z domova, že je tam budou vnímat jako osvoboditele.

​Jasně, a vítali je radostnejma salvama z pušek! To snad musí trknout i mentálně znevýhodněnýho, že není někde tak úplně vítanej, když všichni před ním buď utíkaj nebo se ho snažej zahnat nebo když to nejde jinak, tak zabít. Nebo musí zabít on je, aby měl pokoj. Že by takhle probíhalo nějaký vítání? 

13450 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:27

barbucha Máš recht

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:33

barbucha 

Tak jistě, že na místě už jim to patrně z té reakce asi došlo. A proč ti ruští vojáci nesloží zbraně, když to na místě vidí? Nejsem vojenský odborník, ale tipuju, že i současná profesionální armáda má případnou dezerci nebo odepření rozkazu nadřízeného nějak ošetřenou, což v žádném případě neomlouvá jejich konání, ale taky bych z těch řadových vojáků nedělala automaticky stejné zrůdy jako z Putina. Já to neumím jako ty, všechny hodit šmahem do jednoho pytle.

Offline 999
19736 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:56

Já jsem přes Messenger oslovila jednoho ukrajinského malíře, vybrala jsem si jeho obraz, chtěla jsem ho podpořit. Je v Kyjevě a před chvílí mi psal, že pokud tam umře, tak to se mnou dořeší jeho přítel, který je v bezpečí. To je tak strašný .

Offline Dadoo
11641 příspěvků moje polička 01. března 2022 20:56

Na kontě koncertu už skoro 13 mio! 

A tohle se prohlédněte.. 

https://www.facebook.com/100044392960771/posts/496697868486641/

Chce se mi říci, že jestli tohle přežijeme, svět bude pak mnohem lepší místo pro život.

Offline notna
9391 příspěvků moje polička 01. března 2022 21:03

999 To je tak strašný

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 01. března 2022 21:07

999 

To je příšerný!!

Já si zrovna říkala, co si ten Putler chce vůbec s Ukrajinou počít? Půlku lidí tam pozabíjí (páč ty se neskloněj), druhá půlka uteče (a už se nevrátí)... zbyde tam pár lidí z toho Donbasu a šlus. A všude samý ruiny. Jako kdo to opraví a vybuduje? Bude mít spálenou liduprázdnou zemi a nic z toho. Leda by se šábnul s Lukašenkem...

Offline Tyana
příspěvků moje polička 01. března 2022 21:11

wendulka Tím, ze ti vojáci střílejí po civilistech, neozebrojenych lidech porušují Ženevské úmluvy a měli by být za to postaveni před soud. Voják má právo odmítnout rozkaz nadřízeného, pokud to neudělá a zabijí civilisty, zajatce, tak je válečným zločincem.