Ruská ambasáda v Praze bude mít novou poštovní adresu.
Bude sidlit na: Ukrajinských hrdinů 36, Praha 6 ‑ Bubeneč.
Díky Ondřej Kolář!
(Návrh musí ještě odsouhlasit Magistrát hlavního města Prahy.)
Myslim, že to projde. ![]()
Ruská ambasáda v Praze bude mít novou poštovní adresu.
Bude sidlit na: Ukrajinských hrdinů 36, Praha 6 ‑ Bubeneč.
Díky Ondřej Kolář!
(Návrh musí ještě odsouhlasit Magistrát hlavního města Prahy.)
Myslim, že to projde. ![]()
Ježiš, tak o tom žádná. O těchto vojácích, co střílí do civilistů a neozbrojených, jsem přece nepsala. Řeč byla o těch vojácích, co se nechali zajmout po té, co přišli žádat o benzín na tu policejní stanici.
wendulka Aha, mne se vybavil ten screenshot telefonu mrtvého vojáka, který tam psal, ze strileji po všech.
To je ultra drzost. Moc rozumu asi nepobrali, nakonec to ani není žádoucí, aby voják myslel. To od něho zaměstnavatel neočekává.
A títo přineslo mladší dítě ![]()
![]()
V jiných jazycích to má taky svůj půvab, v češtině to zní vlastně ještě slušně 
To je ultra drzost. Moc rozumu asi nepobrali, nakonec to ani není žádoucí, aby voják myslel. To od něho zaměstnavatel neočekává.
to je samozřejmě blbost. Už jsme o tom debatu měli. Znám dost lidí z ozbrojených složek a blbý není ani jeden.
Úplní vymytenci, kteří si potřebují střílet do lidi končí v tech polosoukromych armádách typu vagnerovci.
No to taky úplně nevím, jak posoudit tu jeho situaci, jak přesně to myslel, zda to nazvat zrovna drzostí. Já ho v žádném případě neomlouvám, ale taky si neumím představit tu situaci v jaké se nacházel, když zmanipulovanej voják najednou vystřízliví a pracujou mu nervy. Podle té komunikace v dobrém psychickém stavu z té situace podle všeho nebyl. Jestli střílel po neozbrojených a civilistech, tak si to zasloužil, ale větším zločincem jsou pro mě pořád ti, co mu ten mozek vymyli. Chápeš, jak to myslím?
Jen se nesmele zeptam vic zasvecenych. Letos to nevypada, ze by na UK zasili, tak to Blizky Vychod pomre hladem? Nekde jsem cetla, ze asi polovina obili pochazi odtamtud. O zbytku sveta nemluve, ale tam to neni asi tak vyrazne.
Dadoo to spravili aj vcera v Bratislave ![]()
continuity Jenže ty asi znáš lidi z ozbrojených složek tady v ČR, to skutečně asi nejsou vymetení, ale musí mít nějakou dokončenou úroveň vzdělání, psychologické testy, dále se školej, atd atd. Kdežto výše diskuze se týká těch vojáků v Rusku, což je část klučíku někde na vojně nebo s nějakou základní hodnosti a to si myslím, že ta ,,vymetenost či omezenost,, může být hodnotou vůči níž teda velitele zrovna nebojujou a hraje jim do karet. Věřím, že spousta z nich ani o tom legitimnim vojenském chováni, co tu zmiňujete nic neví a prostě poslouchá co od nich velitel chce a slepě věří autoritam. Tím je neomlouvam, jen si myslím, že skutečnost může být taková. Když si člověk řekne kolik blbcu je tady, kolik jich pak může být v Rusku!
Ty maintenance manuály jsou teda husté, bez toho nejde dělat údržbu podle předpisů.

tak zrovna "kluk s mobilem" byl na vojně a poslali ho bojovat, pravděpodobně ze dne na den. Řekli mu, že je tam budou vítat. To se ukázalo jako mylná představa. Otočí se na velitele s otázkou v očích a je mu jasně řečeno, že buď uposlechne rozkaz a jde bojovat nebo ho čeká kulka. Takže má na výběr boj a možné přežití nebo jistou smrt, v lepším případě (?) nějakou pracovní kolonii, nebo jak tomu říkají.
To se nám to ale povídá a spílá takhle od monitoru z demokratických zemí, v teple, pod střechou...
continuity já jich znám taky dost, proto to říkám. Záleží na tom, co ten člověk v té armádě dělá. Ten spodek má velkou fluktuaci. On je totiž velký rozdíl, jestli je někdo u speciálních jednotek, nebo dela zavozaka apod.
Mě i právě napadlo, zda to nakonec nebyl záměr ruského vedení poslat tam zrovna záklaďáky, že ti se právě spíš dají nadřízenými zmanipulovat k špinavé práci než zkušení profesionální vojáci...
wendulka To by mě taky zajímalo, proč tam poslal dost těch zakláďáků, třeba se časem objeví nějaká úvaha od relevantního zdroje!
Další fantastické vlákno o cti, hierarchii a zastrašování.
https://twitter.com/kamilkazani/status/1498692916511924232?t=w1SeY7EaDcqYyGfOeQj70Q&s=19
Shrnutí č. 3.
Skvělé takto pohromadě. ![]()
https://www.facebook.com/100057992383048/posts/369385238337886/
Ja sa priznám, že som pozitivne prekvapená tým, ako sa posunuli obmedzenia a vlna solidarity od "sme hlboko znepokojení" a dáme nejaké akoze sankcie k tomu, že rôzne firmy naprieč spektrom ukončuju pôsobenie v Rusku a spoluprace. Či to Ukrajine pomôže neviem, asi nie, ale vždy ma to tak zahreje pri srdci.
tak zrovna "kluk s mobilem" byl na vojně a poslali ho bojovat, pravděpodobně ze dne na den. Řekli mu, že je tam budou vítat. To se ukázalo jako mylná představa. Otočí se na velitele s otázkou v očích a je mu jasně řečeno, že buď uposlechne rozkaz a jde bojovat nebo ho čeká kulka. Takže má na výběr boj a možné přežití nebo jistou smrt, v lepším případě (?) nějakou pracovní kolonii, nebo jak tomu říkají.
To se nám to ale povídá a spílá takhle od monitoru z demokratických zemí, v teple, pod střechou...
No presne.
MaeGandal
Mě i právě napadlo, zda to nakonec nebyl záměr ruského vedení poslat tam zrovna záklaďáky, že ti se právě spíš dají nadřízenými zmanipulovat k špinavé práci než zkušení profesionální vojáci...
nebo ty zkuseny profesionalni vojaky potrebujou jinde
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.