Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Dadoo
11641 příspěvků moje polička 01. března 2022 21:12

Ruská ambasáda v Praze bude mít novou poštovní adresu.

Bude sidlit na: Ukrajinských hrdinů 36, Praha 6 ‑ Bubeneč.

Díky Ondřej Kolář!

(Návrh musí ještě odsouhlasit Magistrát hlavního města Prahy.)

Myslim, že to projde.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. března 2022 21:15

Tyana 

Ježiš, tak o tom žádná. O těchto vojácích, co střílí do civilistů a neozbrojených, jsem přece nepsala. Řeč byla o těch vojácích, co se nechali zajmout po té, co přišli žádat o benzín na tu policejní stanici.

Offline Tyana
příspěvků moje polička 01. března 2022 21:40

wendulka Aha, mne se vybavil ten screenshot telefonu mrtvého vojáka, který tam psal, ze strileji po všech.

To je ultra drzost. Moc rozumu asi nepobrali, nakonec to ani není žádoucí, aby voják myslel. To od něho zaměstnavatel neočekává.

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 01. března 2022 21:41

A títo přineslo mladší dítě

V jiných jazycích to má taky svůj půvab, v češtině to zní vlastně ještě slušně

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 01. března 2022 21:45
Reakce na Tyana:

To je ultra drzost. Moc rozumu asi nepobrali, nakonec to ani není žádoucí, aby voják myslel. To od něho zaměstnavatel neočekává.

​to je samozřejmě blbost. Už jsme o tom debatu měli. Znám dost lidí z ozbrojených složek a blbý není ani jeden. 

Úplní vymytenci, kteří si potřebují střílet do lidi končí v tech polosoukromych armádách typu vagnerovci.  

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. března 2022 21:58

Tyana 

No to taky úplně nevím, jak posoudit tu jeho situaci, jak přesně to myslel, zda to nazvat zrovna drzostí. Já ho v žádném případě neomlouvám, ale taky si neumím představit tu situaci v jaké se nacházel, když zmanipulovanej voják najednou vystřízliví a pracujou mu nervy. Podle té komunikace v dobrém psychickém stavu z té situace podle všeho nebyl. Jestli střílel po neozbrojených a civilistech, tak si to zasloužil, ale větším zločincem jsou pro mě pořád ti, co mu ten mozek vymyli. Chápeš, jak to myslím?

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. března 2022 22:02

Jen se nesmele zeptam vic zasvecenych. Letos to nevypada, ze by na UK zasili, tak to Blizky Vychod pomre hladem? Nekde jsem cetla, ze asi polovina obili pochazi odtamtud. O zbytku sveta nemluve, ale tam to neni asi tak vyrazne. 

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 01. března 2022 22:05

continuity Jenže ty asi znáš lidi z ozbrojených složek tady v ČR, to skutečně asi nejsou vymetení, ale musí mít nějakou dokončenou úroveň vzdělání, psychologické testy, dále se školej, atd atd. Kdežto výše diskuze se týká těch vojáků v Rusku, což je část klučíku někde na vojně nebo s nějakou základní hodnosti a to si myslím, že ta ,,vymetenost či omezenost,, může být hodnotou vůči níž teda velitele zrovna nebojujou a hraje jim do karet. Věřím, že spousta z nich ani o tom legitimnim vojenském chováni, co tu zmiňujete nic neví a prostě poslouchá co od nich velitel chce a slepě věří autoritam. Tím je neomlouvam, jen si myslím, že skutečnost může být taková. Když si člověk řekne kolik blbcu je tady, kolik jich pak může být v Rusku! 

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 01. března 2022 22:12

Ty maintenance manuály jsou teda husté, bez toho nejde dělat údržbu podle předpisů. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 01. března 2022 22:15

tak zrovna "kluk s mobilem" byl na vojně a poslali ho bojovat, pravděpodobně ze dne na den. Řekli mu, že je tam budou vítat. To se ukázalo jako mylná představa. Otočí se na velitele s otázkou v očích a je mu jasně řečeno, že buď uposlechne rozkaz a jde bojovat nebo ho čeká kulka. Takže má na výběr boj a možné přežití nebo jistou smrt, v lepším případě (?) nějakou pracovní kolonii, nebo jak tomu říkají.

To se nám to ale povídá a spílá takhle od monitoru z demokratických zemí, v teple, pod střechou...

Offline Tyana
příspěvků moje polička 01. března 2022 22:16

continuity já jich znám taky dost, proto to říkám. Záleží na tom, co ten člověk v té armádě dělá. Ten  spodek má velkou fluktuaci. On je totiž velký rozdíl, jestli je někdo u speciálních jednotek, nebo dela zavozaka apod. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. března 2022 22:19

Karja

MaeGandal 

No přesně to jsem měla na mysli.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 01. března 2022 22:45

MaeGandal 

Mě i právě napadlo, zda to nakonec nebyl záměr ruského vedení poslat tam zrovna záklaďáky, že ti se právě spíš dají nadřízenými zmanipulovat k špinavé práci než zkušení profesionální vojáci...

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 01. března 2022 22:50

wendulka To by mě taky zajímalo, proč tam poslal dost těch zakláďáků, třeba se časem objeví nějaká úvaha od relevantního zdroje! 

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 01. března 2022 22:54

Další fantastické vlákno o cti, hierarchii a zastrašování.

https://twitter.com/kamilkazani/status/1498692916511924232?t=w1SeY7EaDcqYyGfOeQj70Q&s=19

Offline Dadoo
11641 příspěvků moje polička 01. března 2022 23:11

Shrnutí č. 3.

Skvělé takto pohromadě.

https://www.facebook.com/100057992383048/posts/369385238337886/

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2022 23:13

Ja sa priznám, že som pozitivne prekvapená tým, ako sa posunuli obmedzenia a vlna solidarity od "sme hlboko znepokojení" a dáme nejaké akoze sankcie k tomu, že rôzne firmy naprieč spektrom ukončuju pôsobenie v Rusku a spoluprace. Či to Ukrajine pomôže neviem, asi nie, ale vždy ma to tak zahreje pri srdci. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2022 23:14
Reakce na MaeGandal:

tak zrovna "kluk s mobilem" byl na vojně a poslali ho bojovat, pravděpodobně ze dne na den. Řekli mu, že je tam budou vítat. To se ukázalo jako mylná představa. Otočí se na velitele s otázkou v očích a je mu jasně řečeno, že buď uposlechne rozkaz a jde bojovat nebo ho čeká kulka. Takže má na výběr boj a možné přežití nebo jistou smrt, v lepším případě (?) nějakou pracovní kolonii, nebo jak tomu říkají.

To se nám to ale povídá a spílá takhle od monitoru z demokratických zemí, v teple, pod střechou...

​No presne. 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 01. března 2022 23:40
Reakce na wendulka:

MaeGandal 

Mě i právě napadlo, zda to nakonec nebyl záměr ruského vedení poslat tam zrovna záklaďáky, že ti se právě spíš dají nadřízenými zmanipulovat k špinavé práci než zkušení profesionální vojáci...

​nebo ty zkuseny profesionalni vojaky potrebujou jinde