Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:21

Lenka22 
Už jedou výzvy k bojkotu googlu.

Alternativy sem!

Seznam.cz je asi jasný.

Offline rysamona
1106 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:26

continuity Vidwla jsem včera Babiše ve zprávách. Mektal něco o tom jak je ten rozpocet špatnej a jak on by to dělal lip. Málem jsem rozkopla televizi.

A já lidí co si myslí že ten spor vyvolalo USA a NATO znám taky. A je to mladí, starší, vzdělanější i méně. Děsí mě to a vůbec se jim to nedá vysvětlit. A máme to i v rodině.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:27

Hele já nevim s tím Googlem, není to trochu, no, neefektivní aktivita? Když na Google v Rusku stejně chodí celkem málo lidí a skoro bych i řekla, že ti Rusové, kteří Google využívají, nejsou zrovna cílovka těchhle materiálů, které se tam teď skrz recenze podniků snaží lidi procpat? 

Čímž nijak neobhajuju to mazání pochopitelně, ale fakt si nejsu jistá tím výsledným efektem.

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:30

Karoleena Je to aspoň něco. Pro dobrý pocit, symbolicky. Psychicky to pomáhá i těm, co to posílají.

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:32

wendulka víš co nevím, to je asi taká šance, že UA sestřelila Rusům výsadek se 120 elitními speciály. Prostě příliš hezké, aby to byla pravda. Ačkoliv úplně vyloučit to taky nejde. 

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:32

Karoleena Já kdybych uměla rusky asi napíšu nějaký emaily. 

Teda teď mi říkala ségra, že nějak přivdana část rodiny jejího ukrajinskyho žáka žije v Rusku,no prostě mají nějakou příbuznou ruskou rodinu, a oni skutečně nevědí, že je válka!!!! Jsou to lidi, co mají telefon, mají rodinu rozfrcanou po východní Evropě, neokopovaj někde erteple prostě. A nic no.  To je skoro neřešitelný teda. 

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:34

rysamona Já tohle snad nechci ani vědět. Včera jsem nahlásila příspěvek na FB jedné zname, fakt mě nasrala, budu ji sledovat, a teď jsem to říkala segre a já se úplně tak nasrala při tom vyprávění. Já vůbec nevím jak budu reagovat až mě s tím někdo konfrontuje nějak napřímo! 

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:36

Karoleena já včera četla, že Rusové mají Google zablokovanej a že ty "recenze" je třeba psát na yandex. 

Karja míru (ne)informovanosti a zmanipulovanosti Rusů si my asi neumíme vůbec představit

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:37

Sweet Potato No to mě samozřejmě napadlo, jestli to spíš není taková aktivita pro nás tady, že jako v té celkové bezmoci alespoň nemáme pocit, že sedíme s rukama v klíně, ale v tom případě možná není o moc časově náročnější si otevřít ten v Rusku mnohem využívanější Yandex a datlit ty vzkazy s fotkama tam? 

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:40

Sweet Potato seznam je za mě nepoužitelný. Nechce se mi o duvodech víc rozepisovat.

Google mě nastal strašně, ale teda bude to hrůza, pokud od nich půjdu.

Já tam mám email od dob, kdy byl ještě na pozvánky, nižší stovky lidí ze Slovenska na mě jiný kontakt nemaji, kolikrát si tam sama sobě něco pošlu, jako archiv. Navíc mám google email jako autentizační na asi stovce různých účtů.

Opustiť to a probrat je práce po večerech na měsíce a stejně to nebude uděláno vsechno. ale kdybych se už někam stěhovala, tak si asi už zaplatím rovnou O365. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. března 2022 10:43

Hanka H Ja se pohadala s jednim chirurgem. Hrozny nazory, hrozny. Nebyt na sale, asi to vyeskalovalo.

Tak ho ted aspon pomlouvam, takova jsem mrcha. 

Offline rysamona
1106 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:43

Karja jo tak přímé konfrontaci se musím vyhýbat nebo bych tu část rodiny (mladí kluci kolem třiceti) musela vyliskat. A když to dává příspěvky na FB tak si musím sedět na rukách. 

Offline Lilly_Ku
4512 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:43
Reakce na rysamona:

continuity Vidwla jsem včera Babiše ve zprávách. Mektal něco o tom jak je ten rozpocet špatnej a jak on by to dělal lip. Málem jsem rozkopla televizi.

A já lidí co si myslí že ten spor vyvolalo USA a NATO znám taky. A je to mladí, starší, vzdělanější i méně. Děsí mě to a vůbec se jim to nedá vysvětlit. A máme to i v rodině.

​ja jsem to v okoli neslysela, jen cetla na internetu.

jako na tom je nejtezsi, ze jedna z premis tady te argumentace, tzn ze usa maji svou sferu vlivu ve stredni a jizni americe, kde taky zasahovaly do politickeho vyvoje zemi, je pravdiva. usa teda neintervenovaly vojensky, spis pres tajne sluzby, ale na podobnym principu.

holt ukrajina ma "stesti", ze je tak blizko zapadni evrope plus ze to je vojenska intervence a ne ze zahranici zorganizovanej puc. usa to delaji jen trochu lip na ruznych mistecj po svete a prochazelo jim to.

a v tomhle momente se prave dost lidi zasekne a mysli si no kdyz to muze usa tak proc to upirat rusku.

aby bylo jasno, ja ten nazor neobhajuju ani nesdilim, ale ty myslenkovy pochody proste takhle podobne probihaji.

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:46

Karoleena no málo, ono každá kapka trochu pomůže a lidi, co se k tomu dostanou a budou to považovat za důležité, to můžou zas sdílet dál. To je úplně stejně, jako že ukrajinští puberťaci posílají informace spoluhráčům z Ruska. Úplně jednoduché řešení to prostě nemá. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:47

continuity 

Já vím no 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:48

Mohučanka No, chce to teda překonat tu počáteční překážku založení fejkovýho účtu na yandexu, samozřejmě ideálně na nějakej falešnej mail, aby to člověka k psaní recenzí vůbec pustilo, ale pak už to funguje dost podobně, jak se na to teď tak zběžně dívám...

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:48
Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:49

Karoleena Jenže málokdo tuší, že nějaký yandex existuje. (Já taky netušila). Zkus udělat nějaké promo, budeme to sdílet.

Offline Garfie
28467 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:51

Lenka22 Jako nevím, jestli ten Brin není taky trochu paranoia, jeho rodiče emigrovali do USA v 70. letech, má americké občanství už od roku 79, ale možná jsou tam nějaké vztahy, o kterých nevím, to je jasné. 

Mohučanka Jsou tam ale i hodnocení z Ruska a ne moc stará, tuším 3 dny jsem tam určitě viděla. 

Offline rysamona
1106 příspěvků moje polička 02. března 2022 10:52

Lilly_Ku přesně. Já si samozřejmě uvědomuji že USA není holubice bílá a "serou" se do toho když jim z toho něco kápne a tak ale tohle je tak očividná agrese Ruska...