Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 03. března 2022 18:46

Karja já s tebou souhlasím, docela mě to, že někdo teď vidí nějaké pozitivní dopady zasáhlo, ale pravda je, že jsem zaujatá, obden píšu kamarádce do Kyjeva, jestli ještě žije. Holka stejně stará jako já, máme stejné vzdělání, podobnou práci...a ona tráví čas v krytu, poslouchá, jak padají bomby a uvažuje, jestli kryt dostane zásah nebo to spadne vedle. Odejít nechce, protože prý kdo v minulosti prchl z Krymu nebo oblastí na východě, už se neměl kam vrátit, jeho místo zaujali Rusové a oblast tím byla rusifikována ještě víc, a k tomu nechce přispívat, pokud to bude možné. 

A nenávist k Rusům bude nezměrná, a nejvíc to odnesou zas ti nevinní.

Offline Dadoo
11639 příspěvků moje polička 03. března 2022 18:48

Firmu, ve které pracuje dcera, požádala její polská pobočka o pomoc. Kupují min 5 suv a vezou je na Ukrajinu. 

Dcera jede taky. Domluvi se i polsky.

Vojáci jim připravují nějaké vybavení.

Auta povezu na tahači a předají Ukrajincum.

Ja se strašně bojím, že ta moje neriditelna dcera se bude chtít dostat nějak na Ukrajinu a dostat se pomáhat nějakým útulkum. zvířata do Anglie nepreveze. 

Že ji tam nepustí?

15.3.u firmy konci. Ředitel ji ale pustil a řekl ať dělá, co musí. 

Offline andulka01
12795 příspěvků moje polička 03. března 2022 18:54

Sweet Potato Ahaaaaaa uz rozumím, tak teď už se ničeho nebojím

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 03. března 2022 19:04
Reakce na Jitka77:

Mně přijde, že to má spoustu pozitivních dopadů. Putinovi se podařilo stmelit Západ jako nikomu. EU třeba přestane řešit pitomosti a zaměří se na důležité věci. Snad zase místo žlutého hnusu začneme na našich polích pěstovat obilí. Prezidentské volby dost možná vyhraje někdo, kdo neblekotá a komu to myslí. A to burcování do akce a vzruch, který sem přinesou i uprchlíci (na fyzické, konkrétní úrovni), může být po dvou letech ve spícím začarovaném zámku osvěžující. Všechny peníze, které se dají na uprchlíky tady u nás, podpoří nakonec služby, pohostinství, ubytovací zařízení, maloobchod. I kdyby Rusko nakonec získalo na úrovni území v podstatě to, co chtělo, celý obraz bude velmi odlišný od toho, co si přálo a co nejspíš i čekalo. Nejen mezinárodně, ale i vnitropoliticky, i když to určitě chvíli potrvá. 

​Taky nad tím přemýšlím, ale zároveň se bohužel začne ještě víc zbrojit.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. března 2022 19:15

Karja Tak já myslím, že věřit a přát si lepší zítřky není nic proti ničemu. Jako asi si to maluju až moc, teda, ale vyšilovat nebudu. Děj se vůle Boží, svrchovaná vůle. A Nikdy, nikdy jsem se nevyspala tolik moc, jako v lockdownu, jen tak mimochodem. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 03. března 2022 19:24

Gatita diky za tip! Ja snad taky vemu ten expresnii kdyz 30 dni by melo vyjit akorat na den pred odletem....

continuity diky, omrknu to:)

Offline Gatita
8598 příspěvků moje polička 03. března 2022 19:43

711990 no my se nekam chystame az v kvetnu, tak v tomto ohledu mi to bude stacit bohate. Ale teda uz mi to taky hloda, v nejhorsim bych to dite hazela nekam pres plot bez pasu, to jde teoreticky taky, i kdyz uz by to byla komplikace. Jinak teda jsou tam strasne mile zenske a nikdo tam nebyl. 

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 03. března 2022 20:03
Reakce na Jitka77:

Mně přijde, že to má spoustu pozitivních dopadů. Putinovi se podařilo stmelit Západ jako nikomu. EU třeba přestane řešit pitomosti a zaměří se na důležité věci. Snad zase místo žlutého hnusu začneme na našich polích pěstovat obilí. Prezidentské volby dost možná vyhraje někdo, kdo neblekotá a komu to myslí. A to burcování do akce a vzruch, který sem přinesou i uprchlíci (na fyzické, konkrétní úrovni), může být po dvou letech ve spícím začarovaném zámku osvěžující. Všechny peníze, které se dají na uprchlíky tady u nás, podpoří nakonec služby, pohostinství, ubytovací zařízení, maloobchod. I kdyby Rusko nakonec získalo na úrovni území v podstatě to, co chtělo, celý obraz bude velmi odlišný od toho, co si přálo a co nejspíš i čekalo. Nejen mezinárodně, ale i vnitropoliticky, i když to určitě chvíli potrvá. 

​Až na to, že ty tisíce mrtvých zůstanou - překvapivě - i nadále mrtvý.

Ale neva, budou se nám tu vlnit lány obilí a služby budou vzkvétat a konečně vydělávat nějakou tu škváru, že jo. No a až denacifikace postoupí z Pobaltí k nám, nastane teprv ráj na zemi.

Offline Karja
44522 příspěvků moje polička 03. března 2022 20:14

barbucha Dík, zes to napsala za mě! Třeba bychom k tomu obilí došli i jinou cestou, a vono teda stejně nebude no.

Mohučanka Asi tak. Já teda žádné vazby přímo na Ukrajině nemám, a nekreslim si žádné katastrofické scénáře pro sebe, pro mě je reálný, že se trochu životne uskromnime, ale stejně jako pozitivně se v tomhle fakt premejslet nedá, když je to v podstatě za rohem a v podstate lidí ze sousedství stejný jako my. 

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 03. března 2022 20:16

barbucha ja spis cekam remcani, ze uprchlici maji vsechno a hned, bydleni, prispevky, a nasinec na to jen doplaci a vsechno se zdrazuje. Nektere prispevky v debatach jsou hnusny uz ted.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. března 2022 20:18

Gatita já si myslím, že pokud by tu nastala situace jako na Ukrajině a bylo potřeba utéct, po žádném pasu šestiletého dítěte se asi na hranicích shánět nebudou. Ale chápu tě, taky doma děláme pár opatření, což bych před týdnem fakt nečekala.

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 03. března 2022 20:29

Letenky temer vyprodane. Jizdenka na vlak petrohrad- helsinki $7500

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. března 2022 20:29

barbucha Tak tu tragedii lidskejch životů snad nikdo nepopírá, ne? Tak někdo nakupuje jodový tablety a plení potraviny ve velkým a někdo ne, no.

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 03. března 2022 20:30
Reakce na Kokoska:

barbucha ja spis cekam remcani, ze uprchlici maji vsechno a hned, bydleni, prispevky, a nasinec na to jen doplaci a vsechno se zdrazuje. Nektere prispevky v debatach jsou hnusny uz ted.

​to je hnus fakt. Me psalo docela dost lidi ze daj k dispozici bydleni atd. V Cesku. Tady Se na vetsi napor taky chysta celkem. 

Offline Jitka77
1919 příspěvků moje polička 03. března 2022 20:34

To je těžký, mě tohle "vite pani, to je hrozný" nikdy moc nebralo...

Offline Karja
44522 příspěvků moje polička 03. března 2022 20:37
Reakce na Kan:

barbucha Tak někdo nakupuje jodový tablety a plení potraviny ve velkým a někdo ne, no.

​Ale tak to absolutně nemá souvislost ani žádnej průnik s tím, že někdo nevidí či odmítá hledaf nějaký pozitivní věci aktuální situace. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. března 2022 20:42

ze bude svet lepsi,neverim ani omylem,uz jsem to psala vcera,ale tedy,ze bych se mela nejak pripravit,me teda vubec nenapadlo,ani u covidu,jsem zadny zasoby nedelala......jezis to zas budou vypleneny kramy.

No ja beru co prijde,to prijde.....

Offline Dadoo
11639 příspěvků moje polička 03. března 2022 20:48

Dva ruští poslanci předložili návrh zákona, podle nějž by museli všichni zatčení z protiválečných demonstrací narukovat do ruské armády a bojovat na Donbase. Jedním z navrhovatelů je poslanec Andrej Lugovoj, který je podezřelý z vraždy Alexandra Litviněnka radioaktivním poloniem.

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. března 2022 20:51

Karja Chapu te, posledni dny nic extra pozitivniho nevnimam. Jasne, nektere iniciativy potesi, ale v globale je to proste porad strasny. Predevcirem jsem si precetla neco o valce v Cecensku a nemohla z toho skoro spat. Kazdy den rano koukam do mobilu, jestli nezacaly na Kyjev nebo jinde kobercove nalety.