Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Aleanor
53 příspěvků moje polička 03. března 2022 22:16

A o Ukrajině je i poslední díl Historie.cs

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. března 2022 22:19

Karja já obvykle věřím té otřepané frázi, že všechno zlé je pro něco dobré. Ale tahle situace je fakt výjimka, nevím, co dobrého by to mohlo přinést.

Offline brrr
12309 příspěvků moje polička 03. března 2022 22:22

Aleanor Jo ten Putnův dokument tam doporučují. A doufám, že to někdy klapne a natočí podcast s Putnou.

Offline Lenka22
2629 příspěvků moje polička 03. března 2022 22:26

Něco snad bude v budoucnu lepší, aspoň na tohle konečně někdo pomyslí - z twitteru:

Uživatel Miroslav Kalousek

1:Třicet let po pádu železné opony Evropa zjišťuje, že je zcela závislá na ruských surovinách a čínských výrobcích. Je to obrovské bezpečnostní riziko, které jsme podcenili. Musíme se té závislosti zbavit za každou cenu, i když to nebude cena malá.

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 03. března 2022 22:51

bram lidi na Twitteru píšou, že jim je pořád dávají, půlka je teda nemůže najít ( já jsem doteď myslela, že krabici na léky na doma každý?). Možná se jen změnil okruh, ve kterém to platí?

Online 0zero7
11782 příspěvků moje polička 03. března 2022 22:54

Nevim, jestli odkaz bude pristupny, mel by byt, je to otevrena skupina, jedna divka - Oli Kindinova,  tam pise o beznadeji, kterou citi, kdyz komunikuje s prateli, rodinou a lidmi, ktere zna v Rusku. Je to dost hrozny, nidko ji neveri.

zde

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 03. března 2022 22:59
Reakce na Evaeva:

Karja já obvykle věřím té otřepané frázi, že všechno zlé je pro něco dobré. Ale tahle situace je fakt výjimka, nevím, co dobrého by to mohlo přinést.

​Nepřišla jsem na jediné pozitivum, které bychom nemohli mít bez té války.

Já si teda myslím,že krize jako byla třeba covidová zrychlí společenské změny, které by jinak trvali déle, ale už jsou takřečeno na cestě ( bez ohledu na to, jestli jsou dobré nebo špatné).

Ale válka? Bezpečnostní situace v Evropě se zhoršila o řád, ta v kyberprostoru... No radši nemluvit. Pokud se to na Ukrajině nevyřeší tak či onak relativně rychle, čeká nás humanitární katastrofa crlkem gigantických rozměrů, už kvůli obilovinám, o těch mrtvých a zničené zemi už nemluvě. 

Fakt budem rádi, když z toho vyjdem jenom ohromnými finančními ztrátami. Možná by se dalo za pozitivum považovat rozšíření NATO, pokud k němu vůbec dojde. Ale popravdě, já bych teda byla radši, aby to nebylo potřeba.

A možná revize německé jaderné energetiky, i když tohle je přesně ta věc, že by mohli dostat rozum i bez války. 

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 03. března 2022 23:21

Můj dnešní příspěvek na dobrou noc. Já jsem myslela, že po těch  zpuchřelých pneumatikách mě dnes už nic nepřekvapí, ale... Vskutku hrdinská smrt.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. března 2022 23:45

Já pořad premejslim jestli a jak to napsat, aniž bych byla za nejakou ezo blbku ... já si myslím, ze pořád platí zákon zachování energie. Takže zatímco na jedné straně se formuje strašlivý utrpení, někde jinde to má i dobrý vlivy, jakkoli to zní uhozeně.
Ve válce lidi chudnou, ale jsou i lidé, co na ni vydělávají. Na jednom místě se domy bombardují a tisíc kilometru daleko se na rychlo rekonstruuji pro uprchlíky. Problem je, ze se ta energie nevyrovnává u konkrétních jedinců, takze ti pak zažívají to nepredstavitelny peklo. Je mi strašně líto, ze tím musí někdo procházet a ty děti ...

Asi jsem trochu fatalista nebo co, ale proste si říkám, že i kdyz to zbrzdi ekonomicky růst, zchudneme, spousta z nás zemře ... možná z toho nakonec bude někdo profitovat. Děti našich dětí, nebo možná jenom planeta si oddechne ... 
Samozřejmě to neznamená, že bych válku jakkoli schvalovala nebo omlouvala, naopak. Mně to úplně láme srdce, kdyz to vidím. Kéž by se nikdy nemuselo nic takového stát.

Jak to tak po sobě čtu, stejně to zní jako ezoblábol, ale už to tu nechám. To mám z toho ponocovani u internetů.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. března 2022 00:40

MP Meri 

No hele, já zas malinko věřím, že když hrozně moc lidí něco chce, tak to dá tolik energie, že se to pak někde projeví. Vem si ta plná náměstí, kolik států Ukrajinu podporuje, i tam, kde by to nikdo nečekal.... Kéž by. Ono to asi nedopadne nějak strašně skvěle, ale tak uvidíme. Taky třeba může někoho trefit šlak a bude vyřešeno.

Online 0zero7
11782 příspěvků moje polička 04. března 2022 01:01

Koukam na to a asi se modlim aby to nebylo nic zavaznyho 

https://twitter.com/nexta_tv/status/1499531172493373445?s=21

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 04. března 2022 02:17

2:12 ZÁSAH JADERNÉHO BLOKU. Při ruském útoku byl zasažen jeden z bloků Záporožské jaderné elektrárny, uvedlo ukrajinské ministerstvo energetiky. Podle agentury AP je v okolí zvýšená radiace.

2:07 DESETKRÁT VĚTŠÍ NEŽ ČERNOBYL. V Záporožské jaderné elektrárně vypukl v důsledku nepřetržitého nepřátelského ostřelování budov a bloků požár. Hasiči se kvůli ostřelování nemohou dostat k místu požáru a odstranit jeho následky, informoval krátce po druhé hodině ranní místního času (po jedné hodině SEČ) server RBK Ukrajina. Podle mluvčího zařízení Andrij Tuze hrozí „v největší evropské jaderné elektrárně hrozí reálné jaderné nebezpečí.“ 

"Požár už vypukl. Pokud dojde k výbuchu, bude to desetkrát horší než Černobyl! Rusové musí okamžitě zastavit palbu," napsal na twitteru šéf ukrajinské diplomacie Dmytro Kuleba.

Online Garfie
28463 příspěvků moje polička 04. března 2022 06:44

prďola To jsou zmr...i s prominutím.  Naštěstí už je požár uhašený, ale to je naprosto zásadní porušení Ženevských konvencí, Drábová psala, že zešíleli! 

To je pak k ničemu, když čtu o ruským vojákovi, co jezdil v tanku kolem vesnice, aby mu došla nafta a nemusel střílet, to je jen takový zrníčko dobra. 

MP Meri Já ti nevím, rovnováha asi teda v tvém pojetí funguje i bez války, ne? Myslím, že ta cena je příliš vysoká. Nemluvě o tom, že (pokud to přežijeme) na tom bude určitě někdo profitovat, ale asi ne ti, kteří by si to zasloužili. 

Online Sweet Potato
40180 příspěvků moje polička 04. března 2022 06:50

Zmrdi

Online Sweet Potato
40180 příspěvků moje polička 04. března 2022 06:56
Offline Magráta
8123 příspěvků moje polička 04. března 2022 07:11

Sweet Potato sleduju

Online Garfie
28463 příspěvků moje polička 04. března 2022 07:13

Sweet Potato Ovšem ten coment "slova mě uklidňují, znepokojuje mě, že je vzhůru" je teda přesný....

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 04. března 2022 07:13

Jako ja to nechapu:

Nevedej, na co strilej? Chtej vyprovokovat "zapad" k zasahu? Chtej ho zastrasit, aby dal od ua ruce pryc? Chtej, aby ua elektrarnu odstavilo (a prislo o vyznamnou cast elektriny? Vzdyt maj ten krym i celej jihovychod, o kterej se tak derou, za rohem...

Online Garfie
28463 příspěvků moje polička 04. března 2022 07:15

moora Ty jo, mně připadne, že asi všechno najednou, nebo aspoň jedno z toho.

Online Sweet Potato
40180 příspěvků moje polička 04. března 2022 07:17

moora To poslední myslím nejvíc.

Garfie Přesně.