Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online Sweet Potato
40154 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 21:48

Offline Makara
3622 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 22:44
Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 22:46
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 05:59
Reakce na barbucha:

continuity 

Tomu se dá věřit. Jeden diktátor je vždycky na hovno, viz Severní Korea třeba, o Hitlerovi ani nemluvě. Můžeme se jen těšit, že všichni diktátoři končej dost neslavně... no, kéž bychom se toho brzo dočkali.

​no... prave ta zminovana kldr je celkem vyjimka. Hosi si tam docela pohodlne zijou uz ve treti generaci

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 06:05

Sweet Potato to jsou ti Ukrajinci, co u vas bydli? Ti budou tak ve veku mych rodicu, neumim si predstavit, ze by nasi v jejich veku museli nekam utect :( je fajn, ze te tihle maj! :)

Offline Dadoo
11629 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 08:01

Je to trochu delší, ale mluví mi to z duše.. 

Podělím se s vámi o svědectví zprostředkované jednou ženou z Ukrajiny:

Pokaždé, když budete mluvit o velkém ruském baletu, budu vám vyprávět příběh mladé učitelky z Brovaru, která byla opakovaně znásilněna před svými rodiči a poté unesena ruskými padouchy. Asi desítky, možná stovky znásilněných Ukrajinek. Často před očima dětí. A 15-16leté dívky z Borodyanky, které utrpěly hrozné násilí od Kadyrovcu! O tělech pěti znásilněných mladých dívkach které byly zabity a ponechány na silnici. O této ohavnosti “vymyr**me chochlušky” v odposlechech. Zde je to, co vám řeknu v odpovědi o podělaném velkém ruském baletu!!’

Pokaždé, když mi budete vyprávět o velkých ruských skladatelích, budu vám vyprávět příběh dívky, před kterou a jejím malým bratrem v suterénu Mariupolu jejich matka nejednou zemřela. A pak s mrtvolou mrtvé matky byly děti nuceny se nadále skrývat ve sklepě před ostřelováním. O chlapci z Gostomelu, před kterým ruští vojáci zastřelili jeho otce. A pak chtěli zabít jeho syna, ale přežil. O dívce, která byla střelena přímo do obličeje. O dítěti, které uteklo s babičkou na lodi. Babička se utopila. A po chlapci se patra skoro měsíc. Zde je to, co vám na oplátku řeknu o padělaných  velkých ruských skladatelích.

Pokaždé, když mi budete vyprávět o velkém ruském malířství, budu vám vyprávět o mírumilovných Ukrajincích zastřelených do zad ve čtvrti Makariv. A než stačili vystřelit, Rusaci (dále jen orkové) svázali jim ruce. O stovkách mrtvol v ulicích Buči, Irpeňu,Gostomelu. O hromadných hrobech na dvorech obytných čtvrtí. Masové hroby civilistů ve městech které byly  až donedávna útulnými a bezpečnými městy. Hromadné hroby. V 21. století. Zde je to, co vám řeknu v reakci na prodělané velké ruské malířství.

Pokaždé, když mi budete vyprávět o velkém ruském divadle, budu vám vyprávět příběh ženy ze čtvrti Brovary, z jejíhož domu ruští záškodníci při ústupu sundavali střešni tašky a skladali je do tanku  a obrněných transportéru  „Druhé armády světa“, nabitých až po okraj kořistí z Ukrajinských domu. Ukradené telefony, tablety, televize, pračky, koberce, šperky, láhve s alkoholem, pánve, oblečení, hračky, boty – vše, co se těmto grázlum hodilo! Když se dostali do Běloruska, posílají  ukořistěne  domu do Ruska! O tom, jak se obchodovalo s kradeným zbožím v běloruských bazarech. Zde je to, co vám řeknu v reakci o podělanem velkém ruském divadle.

Pokaždé, když mi budete vyprávět o velké ruské kinematografii, budu vám vyprávět o brutálně zastřelených koních ve stájích v Kyjevské oblasti. O zvířatech zoo v Yasnogorodce, zmrzlých hladem a žízní. O popalene kůži jelena po výbuchu. A teď ta maximální surovost... O alabajích zabitých a snědených ruskými okupanty. Ano, alabaji. Ano, psi. Ano, snědenych!  Tady je to, co vám na oplátku řeknu o prodělané ruské kinematografii.

Pokaždé, když mi budete vyprávět o velké ruské literatuře, budu vám vyprávět o desítkách odposlechů rozhovorů ruských vojáků s jejich matkami a manželkami. Rozhovory, ve kterých není nic jiného než vulgarna slova! Rozhovory, ve kterých jim manželky požehnávají krást v ukrajinských domech. Rozhovory, kde se matky smějí, když jejich synové vyprávějí, jak jejich spolubojovnici znásilňují ženy. A pokud budou všechna vulgarna slova z těchto rozhovorů vyhozeny, zustanou tam jen „ahoj“ a „zatím“. Zde je to, co vám řeknu v reakci na podělanou velkou ruskou literaturu.

Už neexistuje žádná velká ruská kultura, literatura, kino, malířství, divadlo a balet. Existuje země šílenců, okupantů  násilníků a vrahů. Divoká stvoření, která nemají v civilizovaném světě místo!

A dlouho trpící noví ruští disidenti v útulných apartmánech Berlína, Londýna, Larnaky, Milána, Tbilisi, Astany, Vídně a dalších provizorních úkrytech, ať se vydají po trase ruské lodi, hrdě nesoucí ve svých rukou velkou ruskou kulturu!

#OlenaPshenychna

p.s. Pokud můžete překládat a distribuovat ve všech jazycích, které máte k dispozici, udělejte to. A je lepší kopírovat, protože mohou zakázat. Rusové jsou velmi aktivní ve své propagandě. A ne každý dostane zákaz

Fotky z Buče nedávám, obletěly už celý svět a jsou stejně mrazivé jako tato svědectví.

Online barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 08:52
Reakce na razorblade:

​no... prave ta zminovana kldr je celkem vyjimka. Hosi si tam docela pohodlne zijou uz ve treti generaci

​To máš pravdu, tam umíraj přirozeně (asi). Ale že by ten setrvalej strach, v kterým musej žít,  byl nějak pohodlnej, bych neřekla - většina těch, co jim neurazili palici vděční občané, pošla na infarkt

Online barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 08:55

Dadoo 

Horší než zvěř. Ani jeden z tý svoloče by se neměl vrátit domů živej.

Online Sweet Potato
40154 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 09:00

razorblade 75 a 80. Jsou z Černigova. Jejich dcera (žije v Dnipru) je přemlouvala k odchodu v podstatě hned od začátku války, chvilku jí trvalo je přesvědčit. Pak už to ale začalo bouchat hodně blízko.Dorazili 8.3. Paní je onkopacientka s ukončenou léčbou, teď na sobě začala něco pozorovat (aby ne), takže první bylo shánění doktorů. A tlumočení. Povedlo se. Zatím vše dobrý, jen něco, co je třeba hlídat a medikovat, aby se nezvrhlo. 
Já potkat toho zubařskýho zmrda, co měl kecy o onkoturistice!!!!!

Dívala jsem se na fotky Černigova - jsem ostuda, neměla jsem tušení, jak krásné to je město s ohromnou historií.

Online Sweet Potato
40154 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 09:12

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/uprchlici-ukrajina-jizni-morava-ubytovavani-overovna_2204040500_pik

„Nikdo z nás nechce být viděn jako někdo, kdo nepomáhá lidem v nouzi. Takže hledání alternativního vysvětlení – že si uprchlíci mohou za svou situaci sami, že je na Ukrajině nacismus, že sami vyprovokovali Rusko – je pro ně omluvou, že nemusejí tu situaci řešit. Je to zkrátka úlevný pocit, zbavení se nějaké společenské zodpovědnosti,“ dodal.

Online Manuka
654 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 09:15
Reakce na Sweet Potato:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/uprchlici-ukrajina-jizni-morava-ubytovavani-overovna_2204040500_pik

„Nikdo z nás nechce být viděn jako někdo, kdo nepomáhá lidem v nouzi. Takže hledání alternativního vysvětlení – že si uprchlíci mohou za svou situaci sami, že je na Ukrajině nacismus, že sami vyprovokovali Rusko – je pro ně omluvou, že nemusejí tu situaci řešit. Je to zkrátka úlevný pocit, zbavení se nějaké společenské zodpovědnosti,“ dodal.

​To je naprosto přesné!!! Aneb kdo chce pomáhat, hledá způsob, kdo nechce hledá důvod. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 09:17

Sweet Potato davejme prednost nazvu Cernihiv, Cernigov je ruska varianta (v HK se tak jmenuje hotel), je to partnerske mesto Hradce Kralove, proto pro nas byla jeho zkaza mnohem bolestivejsi. Uz tesim az vse skonci a pomuzeme jim to tam postavit znovu. Tvoji pani preju hodne stesti, vubec se nedivim, ze se ji to po tech uzrapach mohlo zhorsit :( sle jsou teda oba stramaci, tipovala jsem jim tak 70 :)

Online Sweet Potato
40154 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 09:23

Manuka A ještě doplním svoji úvahu. Tihle lidé o tom tolik mluví, protože se potřebují ujišťovat, že stejně smýšlejí i druzí. Čili si tím potvrzují, že jejich názor je správný.

I u nás v ulici už se samozřejmě našli lidé, kteří měli potřebu vyjadřovat svoji účast nájemnici, která bydlí pod tou "naší" druhou UA rodinou (matka, teta, 2 holčičky), co za hrůzu teď musí chuděra strpět v baráku. No ta je hnala. 

Offline Pinot Noir
29792 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 09:25

K tomu názvosloví bych tu měla fajn příspěvek od Viktora Janiše.

Online Manuka
654 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 09:27

Sweet Potato to o té potřebě se ujistit že ostatní kolem to mají stejně, mi asi na tom všem vadí nejvíc! Sakryš tak ať se sami dusí vlastní šťávě....

Online Sweet Potato
40154 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 09:35

razorblade Já chtěla, oni sami ale říkají Černigov. Taky je paní Galina a ne Halina. Mluví oběma jazyky (pán ještě bělorusky), stejně tak ty holky z Charkova, mají ruštinu jako první jazyk.

Rázně to shrnula moje manikérka, je ze Zakarpatí, tady žije už dlouhé roky. "To jsou rusky mluvící Ukrajinci."

Hotel Černigov znám. Kdysi mi někdo vyprávěl, že se měl původně jmenovat Viktoria, prý už bylo vše připraveno, potištěno. Asi kvůli tomu hotelu jsem měla představu, že město Č. je jeden velký panelákov.

Online Sweet Potato
40154 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 09:40

Jo a pán se měl ptal, jestli se někde v Praze rybaří. Že by se chtěl aspoň podívat, když už ne si zachytat.

A taky na houby. Prý za chvíli už by smrže mohly být.

Tak bychom je pak někam chtěli vzít. Poradí mi zdejší houbařky?

Online Sweet Potato
40154 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 09:55

Offline Garfie
28452 příspěvků moje polička 04. dubna 2022 09:59

Sweet Potato No vidíš, ještě se dovzděláš a získáš znalosti o houbách! Nestěžovala sis teď někde, že v nich máš mezery? :-) Pán musí být sympaťák, moc ho pozdravuj! A s tou sousedkou, tomu se mi skoro nechce věřit, hnus. 

Jinak já teda jsem taková mírná a vstřícná osoba, však už mě trochu znáte, ta kolektivní vina je mi pořád trochu proti srsti, ale musím říct, že jsem čím dál tím víc ochotná uplatňovat princip kolektivní viny. Teď vzpomínala kamarádka, jak její otec nenáviděl Rusy a ona mu vždycky argumentovala Dostojevským a Puškinem...a jak by se mu teď chtěla omluvit!