Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Lilly_Ku
4441 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:45
Reakce na dzizisketa:

JJ, to jsem urcite byla ja, vo tom melu furt :D

jinak souhlas.

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:45
Reakce na Mutziputzi:

v brně nevím jak v úplným centru, ale myslím že i tam, jsou prostě ty ceny už víceméně sblížený... a to je právě ten důvod proč nerozumím, nebo teda ano rozumím, ale nepokládám za správný, proč město vlastní tolik bytů. sociální případy v nich prostě nebydlí a bydlet nebudou...

Offline ice
1931 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:45
Reakce na Potrefenáhusa:

Co povodne vyplavily problemove obyvatele a zbouraly ty hrozny ruiny, hodne se to tam zvedlo a bude to pokracovat, ja tam nebydlim, ale kamarad si stezoval, ze cesky se tam skoro uz nemluvi  a koupit levne byt jako driv uz neni mozny, ale jestli je tam vecer mrtvo to nevim. Mam pocit, ze ted lidi objevi Zizkov. To je taky moje zamilovana ctvrt, ktera ma takovy specificky obyvatele a svoji atmosferu. 

Offline domenica blogger
8029 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:50
Reakce na Potrefenáhusa:

"Letná a okolí mi přijde nějak mnohem životaschopnější."

To rozhodně. Karlín žije hlavně v pracovní dny, podobně jako dolní Holešovice, kde došlo k podobnému zlepšení ("díky" povodním) jako v Karlíně.

Offline dzizisketa
8733 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:52
Reakce na Amun:

Je to opačný proces, ne stěhovat k sobě lidi, kteří spolu nikdy ve styku nebyli (to s tím vchodem ilustruje spíš aroganci), ale zabránit tomu, aby se někam stěhovali jenom nějací ("lepší") lidi.

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:54
Reakce na Amun:

tak ale o tomhle snad už nikdo nemluví, postavit někde věžák, do kterýho sestěhovat všechny problémový lidi z širokýho okolí

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:56
Reakce na Amun:

I v centru se privatizujou městský byty za velmi netržní ceny, jenom se to nevyvolává obecním rozhlasem, viděla jsem 100m+ na Staromáku za 6 mega například

Offline dzizisketa
8733 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:57
Reakce na Amun:

Ne.

Offline domenica blogger
8029 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 14:57
Reakce na luciole:

Tak to centrum Prahy fakt neznáš. Přesně jak píšou holky, je tu všechno hned vedle - školy, lékaři, polikliniky, nemocnice, obchody - kolikrát levnější než jinde, kavárny, hospody, parky, zahrady, výstavy, koncerty, knihovny, kluby... Všechno blízko, kam dojdeš pěšky, max. popojedeš dvě stanice tramvají.

Městská část má taky několik domů s pečovatelskou službou pro ty, kteří se už o sami o sebe stoprocentně nepostarají, přece je nebudou lifrovat někam na periferii, když tady prožili celý život...

Moje řeč. 

Ale věřím, že pro toho, kdo si projde Královskou cestu a zajde na oběd do nějaký knajpy na Staromáku zůstane ten běžný život Pražanů, žijících v centru (nebo se v centru často pohybujících) utajený.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 15:00
Reakce na Amun:

Jenze ted jsme u toho, ze aby bylo zabraneno vznikum ctvrti jenom pro bohate, je treba tam za statni penize odkoupit byty a pak par stastnym vyvolenym to bydleni doprat na ukor ostatnich.

To se někde děje?

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 15:04
Reakce na Mutziputzi:

I v centru se privatizujou městský byty za velmi netržní ceny, jenom se to nevyvolává obecním rozhlasem, viděla jsem 100m+ na Staromáku za 6 mega například

jenze 6 mega neni cena pro socialne slabe, ale pro "kamose"

Offline dzizisketa
8733 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 15:04
Reakce na Amun:

Město. Ne stěhovat bohatí, ale vylidňovat a tím pádem omezovat služby a životaschopnost.

Pak má ta diskuze nějak vypadat, že jo.

Offline Potrefenáhusa
38114 příspěvků moje polička 11. srpna 2017 15:06
Reakce na Amun:

zneužívání sociálního bydlení je nechutný, ale tys psala o tom, že by důchodci měli vypadnout z center a nezaclánět pracujícím, co platí daně