Já nějak nechápu, jak to mohly dva měsíce dělat - jídlo, hygiena... to ji obstarávala celou dobu na tý podlaze? To by snad i naprostej mentál pochopil, že si musí zavolat pomoc.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
británie zrušila kulaté jednolibrovky, dle mého nejkrásnější minci vůbec ![]()
kdo nějakou máte doma a směníte? musím nějakou sehnat a schovat si ji.
Asi bych tu nějakou našla, ale jak se to dá poslat? Nějak v bublinkové fólii a tužší obálce?
podle mě by stačila úplně obyčejná obálka a do ní mince v tuhém papíru. kdybyste byla tak nesmírně laskavá, poslala bych vám násobek zpět na účet :) tu minci opravdu miluju, a zrovna doma žádnou nemám. vím, že to asi zní divně, ale od prvního setkání s ní ji mám oblíbenou. líbí se mi, jak je taková...bytelná. a navíc královna, žejo.
tjn, ale ta už není taková pěkně bytelná ![]()
Tak jo, napište mi do SZ, kam to mám poslat. Asi radši doporučeně, že?
Já nějak nechápu, jak to mohly dva měsíce dělat - jídlo, hygiena... to ji obstarávala celou dobu na tý podlaze? To by snad i naprostej mentál pochopil, že si musí zavolat pomoc.
V sobotu v noci ma tak seklo v chrbte, že som nakoniec skončila ležiac na podlahe zúrivo odmietajúc ísť na pohotovosť. Čestne sa priznávam, že jedným z mojich mimoriadne rozumných dôvodov bolo aj, že sa pred tým nevládzem osprchovať
.
Proste človek keď mu niečo je, neuvažuje príliš racionálne.
Ale tak zas predpokladám, že ak by to do rána neprešlo, tak moja necitlivá a nesubmisívna rodina by ma tam prepravila - protesty, neprotesty.
Tak ty jsi stavkovala jen jednu jedinou noc... ale baba tam jich prolezela tak sedesat! ![]()
I kdyz mne se stalo neco podobnyho, volala mi kdysi pecovatelka, ze matka lezi na zemi v predsini
tak supem frcela do spitalu - taky za hlasitejch protestu, ackoliv byla znacne mimo.
Ja ten odpor k nemocnicim moc nechapu, kdyz mi neco je, tak jedu... nehlede na denni ci nocni hodinu. Jednou jsem takhle (taky se zadama) stravila na kapacce noc na 24. prosince - no a co, kdyz se nemuzu ani narovnat?!
Ale mozna ze stary lidi to vnimaj jinak, jakoze se odtamtud uz nikdy nedostanou? ![]()
jo a navrch se tam většinou jejich stav spíš dost zhoršuje (což nemusí bejt nutně nemocničním prostředím, ale většinou tam jdou strašně psychicky dolu a následně i zdravotně, možná i jak je to tam jednotvárný, tak psychický síly upadaj)
Přesně tak to vnímá moje matka, nemocnice je místo, kam se chodí umřít. A pokud tam musí, je to jedna nepřetržitá stížnost na všechno.
No, keď má človek pár "vynikajúcich" skúseností z pohotovosti - a čím je človek starší, tým ich má viac - tak čím je mu horšie, tým menej má chuť tým prejsť znova...
A s tou nemocnicou, to môže byť u starších ľudí aj tak....si pamätám, ako môj dedo z nemocnice ušiel, to mu už ťahalo na osemdesiatku, v nemocničnom pyžame a župane a ešte sa mu podarilo ukecať taxikára, ktorý mal na nemocnice podobný názor a zadara ho odviezol domov.
Strašně mě dnes nasr... Global assistance. Měla jsem problém s autem, řekli, že přijedou do 45 minut, ale zároveň mi prozradili, že jejich řidič je 5 km daleko, takže to bude dříve... Po 60 minutách jsem volala znovu a oni se divili, jak to, že tam není. Prý to ověři. Za chvíli volali, že se omlouvají, že se mechanikovi vybila baterka v autě, za chvíli vyjede a do 30 minut tam bude
. Já bych to i pochopila, kdyby zavolali, že mají problém, odjela bych taxíkem... Takhle jsem musela zrušit schůzku.
A ve finále přijel asi dvacetiletej kluk v teplákách a mně, dámě ve středních letech, podává první ruku se slovy: Patrik...
Ja mam teda uplne jiny zkusenosti, proto se tak divim... vlastne jsem byla (kdyz nepocitam porodnice) ve spitale - se zavaznejsim problemem - dvakrat, a to davno predtim, nez jsem vubec tusila, ze v jednom zacnu po letech pracovat
a vzdycky to bylo super, zachazeni slusny a na urovni, a problem vyresili velmi dobre, ne-li dokonce vyborne. A to bez jakykoliv protekce nebo uplatku, ackoliv to na me delalo dojem, ze se snad za me musela primluvit anglicka kralovna ![]()
Jestli je to klika nebo moje nizky naroky, tezko rict...
no hele, mojí babičce je skoro 100, nemocnice po pár dnech jsme si teď od léta užili asi 5x, třeba by to ani na hospitalizaci nebylo, ale bývá jí často dost špatně v noci a co s tím. Vždycky v tý nemocnici strašně rychle sešla, myslí jí to dobře, ale jak se tam nic neděje, tuhle už třetí den mluvila mírně z cesty, doma proleženiny nemá, v nemocnici fakt za chvilku, doma se částečně hýbe, chodí si sednout ke stolu, na záchod, v nemocnici dostane cévku, plenu, takže po týdnu se už ani sama neposadí. Prostředí jako vyloženě nehodnotím, ale prostě depresivní je, v pokoji většinou dalších několik lidí ve věku 90+ - to asi dost záleží na oddelení. Nechat ji tam dýl, je fakt za chvíli po ní, i když třeba péče v rámci standardu OK.
záleží, zda jste byla na pohotovosti, a kdy.
já tam poslední dobou bohužel velmi často vozím příbuzné. zažila jsem přístup příjemný, i když toho očividně měli moc, ale taky opravdu strašný, personál se tam veřejně brutálně hádal, zřízenci kopali do výtahových dveří, uštvané nevrlé doktorky štěkaly po pacientech.
sestry na oddělení už pak byly velmi hodné, ale ten příjem opravdu tragický. jako na jednu stranu se nedivím, opravdu náročná práce v hnusném prostředí (kdo zná internu baťovy nemocnice), ale pacient za to nemůže, je mu opravdu zle a já někdy docela chápu, že tam už znova nechce.
taky záleží, na jakém jste oddělení, pokud jezdíte na internu, můžete mít na pokoji člověka, který třeba tři dny a noci v kuse pořád zvrací. pro mě by to bylo naprosté trauma a taky bych se snažila jet tam jen v případě, že bych si byla jistá, že umírám.
No, pokiaľ "znížené nároky" neznamenajú, že ti nevadí, že ťa nechajú odísť so zlomenou nohou, alebo že musíš riešiť, že počuješ cez dvere, ako pohotovostný doktor na tvoju matku nepríčetne ziape, dobíjať sa tam a dávať najavo, že si tam a že to tak nenecháš, tak asi skôr tú kliku.
Ovšem nemocničné oddelenia, tam mám naozaj zlé skúsenosti len z detského, inde to bolo buď zvládnuteľné, alebo dobré.
Ale tá pohotovosť...
....
Tomu rozumim. Osobne mam nejvetsi hruzu z domova duchodcu, vetsi peklo si nedokazu predstavit - prave pro tu koncentraci starejch lidi. To radsi skocim z vokna!
Kdyby byla babicka na pokoji s mladsima, tak to asi nebude tak hrozny. Plus personal ma sklon asi se vsema jednat plusminus stejne - je to samozrejme jednodussi - takze par senioru dohromady a uz se chovaj jako v ustavu, misto co by je nutily k vetsimu pohybu a spolupraci.
Ale ve 100 letech nemuzes cekat zazraky ![]()
a když jsme u veřejných hádek...
ne že by mě to naštvalo, ale bylo to velmi nepříjemné. zaujaly mě šaty ve výloze st. oliver, normálně obchod, kam vůbec nechodím. vlezu do prodejny, kde jsem jediný zákazník na tři prodavačky. celou dobu, co jsem si zkoušela šaty, se ty tři slípky nechutně a zcela veřejně hádaly na prodejně. mě ignorovaly. úplně mi to zkazilo příjemný den. a úplně si představuju, jak si pak stěžují na malý plat a špatnou práci.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025