Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 13:42
Reakce na barbucha:

ono tam ale nebylo na výběr, přišla a vlepila vám facku....doma jsme to teda taky nikdo neřešil, no ale stejně to bylo v době, kdy by si rodiče určitě do školy stěžovat nešli...

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 13:50

Určitě bych si vybrala pohlavek než poznámku. Ale na výběr jsem nedostávala, takže za poznámku baví se při vyučování jsem byla doma bita jak žito. Když vyprávím dceři o výchovných metodách mých rodičů, jasně to okomentovala, že jsem byla týrané dítě. No, z dnešního pohledu asi ano.

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 13:55

Jsem dost ráda, že u nás doma se poznámka nerovnala výprask. Naopak se stížnosti všech nás žáků nejen mé třídy projevily na propuštění fyzikáře, který u nás působil naštěstí jen rok. Z toho ročníku si dodnes pamatuju pouze vývěvu a kalorimetrickou rovnici, ovšem pouze jako slova, jejich princip a účel jsem pochopila až o několik let později. A to navíc ještě špatně vyslovoval, asi měl nepovedenou protézu, protože ta jeho vývěva zněla jako vývěha.

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 14:39
Reakce na dzizisketa:

musim rict ze pritomnost ucitele, zejmena na ZS, s vadou reci, me fakt prekvapuje. tridnimu jednoho ditka mam problem porozumet...

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 15:11
Reakce na dzizisketa:

Tak vy jste trochu jiný ročník. 

Dcera už se doma také poznámkou chlubila a všichni jsme se zasmáli, že nám učitelka potřebovala sdělit, že jí při vyučování.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 15:19
Reakce na ionicera:

Nám třídní na prvním stupni (= 90. léta) taky vždycky dávala na výběr "žákovskou nebo ručně stručně", na rozdíly mezi holkama a klukama se nehrálo, poznámku si nenechal napsat nikdo nikdy. Já bych do poznámky taky nešla, protože u mě ti, kdo každou nemá_domácí_úkol_blbinu rozmazávali ještě další půlrok byli bohužel rodiče a kdo měl ty výchovné proslovy pořád snášet! :D

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 15:22
Reakce na Karoleena:

No naši s tím byli taky otravní. Budiž jim omluvou, že mě měli v 19, tak asi s tou výchovou trochu tápali.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 15:23

omg, kdy a kam jste chodili do školy?  já jsem tedy nezažila, že by bití ve škole bylo na denním pořádku, jako určitě někdy někdo schytal nějaký pohlavek, ale to bylo spíš výjimečně i u těch největších sígrů, a že by se dávalo na výběr, tak to už vůbec....

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 16:25
Reakce na :

já se bála i za dvojku! Dceři jsem tohle nikdy nedělala, naopak jsem jí říkala, že ji budu mít moc ráda, i když bude propadat. 

No , studuje druhou VŠ . Tu první má s červeným diplomem. 

Offline barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:03
Reakce na nolita:

No dobře, řeknu ti to asi takhle: loni jsme měli sraz po čtyřiceti letech  A tehdy to byla zle výběrová škola, na kterou se nedostal jen tak někdo! 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:12
Reakce na barbucha:

tak to jo. to je jasný, prostě něco extra  já nic takového fakt nepamatuju, ještě se musím zeptat jinx, zda jen má pamět není milosrdná, chodily jsme na stejnou, každá v jinou dobu,  ale fakt si myslím, že si to pamatuju správně... 

Offline barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:18
Reakce na nolita:

Na druhou stranu musím říct, že jsme měli super kantory, vysloveně inspirativní... že občas nějakýmu ujela ruka se ani nedivím, protože ten materiál byl všechno jiný než tvárnej 

Online žluťásek
8863 příspěvků moje polička 08. prosince 2016 22:33
Reakce na Potrefenáhusa:

jste asi chodila na základku se mnou, u nás se průser udělal úplně ze všeho a rozmazával se dalších 5 let...

Úplně se mi vybavila ta absurdní situace někdy ze třetí třídy, kdy učitelka CELEJ den zjišťovala, kdo vyhodil do koše svačinu a byl z toho normální skandál a vyšetřování na několik vyučovacích hodin. Dodneška si pamatuju toho nebožáka spolužáka, co se nakonec potupně přiznal dopískem na papíře vytrženém ze sešitu, aby už byl pokoj. Ještě minimálně tejden se o tom mluvilo jako o trestuhodném prohřešku, který zaslouží exemplární potrestání. Uff.

Jinak teda do školy jsem nastupovala chvilku po revoluci a nepamatuju se, že by kdy jakýkoliv učitel sebezlobivějšího žáka uhodil. To jsem měla pocit, že skončilo tak v generaci mých rodičů a jsem docela překvapená, jak na svoje školní léta vzpomínáte vy.

Offline viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 10:33
Reakce na žluťásek:

ja v prvni tride vyhodila rohlik(suchej), co mi spadl na zem. jeste dnes slysim ten rev... a moje duvera v autority byla  razem vyvracena z korenu, kdyz mi tvrdila, ze kazda babicka ma prece slepice. blah

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 10:46

Na naší základce se nebily děti už před revolucí. Anebo vlastně jo, ředitel tělocvikář občas někoho vytahal za ucho (to už po 89). Ale na gymplu jsem byla po škole a v lidušce paní učitelka z výtvarky tahala za "jicky" (vlasy před ušima).

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 11:29

Kdybyste viděly, jaká aféra se udělala z toho, že jsem přinesla na 2. stupni magneťák do školy a nahráli jsme učitelku dějepisu. To bylo strašný!

A máte pravdu, nejvíc tahali a pohlavkovali učitlé na LŠU. Byli nějací nervní!

Online Garfie
28561 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 11:51
Reakce na ionicera:

No to byl ale předsupeň toho, jak se dnes nahrává na mobily a ztrapňují se kantoři na youtube, ne? 

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 09. prosince 2016 12:13
Reakce na Garfie:

Možná...... Ale to žádný yotube nehrozilo.