To snad není možný, taková ignorance! Ale máte šikovnou dceru.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
Obcas mi prijde, ze se nekdo cilene snazi, aby z Prahy zmizela veskera zajimava architektura. Asi nejsem objektivi, protoze brutalismus patri k mym oblibenym smerum, ale stejne
Chrenko muze zbourat brutalistni komplex u Muzea.
Kotva se mi velmi libi
, Nova budova ND uz tolik ne, je to zajimava stavba, ale na danem miste pusobi divne. Ale mne se libi i zizkovska vez
.
Ono se někomu může žižkovská věž nelíbit? ![]()
Mně se ještě tak před deseti lety Kotva zdála z architektonického hlediska strašná, teď se mi vyloženě líbí. Asi nějaká nostalgie nebo ta retro vlna nebo co.
Mně se Kotva zdá naprosto ohavná, a její umístění trestuhodný. Za tím železobetonovým monstrem nad Muzeem bych rovněž netesknila... Naopak nové ND mi vůbec nevadí.
Kolik lidí, tolik názorů... ![]()
... to jo.
Budova nad Muzeem se mi nelíbí, nová budova ND se mi líbí hodně už od začátku (je tam tak nepatříčná a divná, až je to skvělé) a Kotvu mám taky ráda... a čím dál tím víc (a strašně se mi nelíbí Palladium).

Kotva teď totiž vypadá mnohem lépe než dřív, tak jak vlastně vypadat měla - na fotce je krásně vidět osvětlená patra, volné prosklené plochy. Když jsem byla malá, byla okna zastavěná, zakrytá, temná i ve dne. Byla to škoda. Uvnitř jsem tedy ale nebyla už roky.
Já jsem tam byla zrovna dneska a moc se to tam nezměnilo. Prolítla jsem teda jen přízemí a 1. patro, ale přijde mi to tam pořád stejně hnusné.
Tak aspoň, že zvenku ;)
Mi se ty budovy taky libi, a brutalismus vseobecne. je to skoda.
Na ruzny “rekonstrukce“ budov z minulyho stoleti mam taky pifku, v me rodne olomouci takhle trestuhodne zmrsili nekolik fakt zajimavych budov a nahradili je devadesatkovymi sklenenymi kvadry.
Jsem rada, ze nejsem jedina komu se brutalismus libi
. Hrozne me stve, ze tim, ze neni libivy, ho spousta lidi nedokaze ocenit, a pak je samozrejme snadnou obeti demolici...
Az ted na Vanoce dorazim do Prahy, tak se tam budu muset jit podivat. Mozna to bude naposledy ![]()
Me taky potesilo, kdyz jsem to tu od tebe cetla :)
On je to fakt trochu kontroverzni styl, dycky asi bude vzbuzovat rozporuplny emoce. ja si tu estetiku betonu a masy zamilovala az casem, zato dukladne :)
To mi připomíná, že takhle kontroverzní byla a možná ještě pořád je budova českého velvyslanectví v Berlíně. Starší generace Čechů a možná i ta mladší, co ještě alespoň trochu pamatuje komunismus, má k té její fasádě i vnitřku dost rozporuplný vztah, naopak Němci jsou z exteriéru i interiéru úplně "hrcprc". Občas jsem se na velvyslanectví podívala jejich očima a musím říct, že vlastně vůbec není špatné. Byla jste někdy vevnitř?

byla, mockrat, pomahala jsem pred par lety organizovat otviracku ceskeho centra, kdyz se do tehle buddovy presunulo.
ta budova je dobra (i kdyz osobne mam jine favority), samozrejme berlin ma uplne jine velikostni proporce jako mesto, takze se tam hodi a nijak nevycniva. ted se o ni mluvilo v souvislosti, ze ji ceske centrum ani ambasada nezvladnou celou vytizit. no snad to nezbouraj :)
jinak s tim dedictvim komunismu mas pravdu, hodne lidi na tyhle veci reaguje tak nejak reflexne, coz je vuci tomuhle typu architektury az nefer ... navic to ma este takovou filosofictejsi uroven - snaha vymazat vizualni pripominky minulosti v mestske krajine, ktera kontrastuje s urcitou rezignaci v oblasti krajiny kolektivne dusevni, ktera je na prvni pohled neviditelna (i soucasny stav politicke sceny je nemyslitelny bez tech osmdesati let historie, ktere mu predchazely). ale to uz je teda dost ot.
na druhou stranu v cr fakt existuji i hruzy, viz prior jihlava (coz se s budovou velvyslanectvi neda srovnat, ale nejsem si jista, ze to tak berou vsicchni).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.