MP Marge šiš ne, proč?
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
MP Marge šiš ne, proč?
Ale, mne dnes neni dobre a cely den se povaluju v posteli a vidim na sobe, ze jsem takova nejaka zpomalena. Tak nevim, jestli tvoje prispevky spravne chapu. Mela bych si dat pauzu a jit si zdrimnout, stejne uz ze me nic inteligentniho nevypadne ![]()
MP Marge taky du, dobrou:-)
u nás se teď měnil čas, takže čtrnáct dní budu vyřízená - tolik k tématu![]()
viktorka_od splavu dyť ses vyspala o hodinu víc![]()
Catherinne neser![]()
Catherinne :-D:-D
Sweet Potato no nazdar ![]()
Sweet Potato Taky mě to rozesmálo! ![]()
Jinak teda lehce k tématu a moc zajímavá historka z Japonska. Týká se tradičního suma. Sumo je velmi starý sport, značně provázaný s původním šintoistickým náboženstvím. Je tedy plný posvátných rituálů, zvyků a podobně, jen některé už jsou inovované :-) například rozhodčí nosí za pasem nůž, aby mohl v případě chybného rozhodnutí spáchat seppuku-dnes už ale stačí podat výpověď ![]()
No a tak teda v tom rituálním sportu se stala asi dva roky zpátky taková dost aféra. Na začátku sezony v hlavní hale v Tokyu hovořili nějaké hodnostáři, starosta a další VIP hosté. Mezi pozvanými byla také jedna místní politička. Když dostala slovo, automaticky-jako ostatní pozvaní vstoupila do toho posvátného kruhu, kde se odehrává zápas a promluvila do mikrofonu. Ovšem strhla se hrozná mela, protože do toho speciálně vysvědceného kruhu je zapovězen přístup ženám. Takže aféra, problém na všech úrovních.
Asociace sumo nakonec vydala nějaké prohlášení ve smyslu, že chápe, že doba se změnila a není možné, aby byla žena považována za nečistou. Ovšem je třeba přihlédnout k tomu, že sumo a jeho pravidla se vyvíjela velmi dlouho a pozvolně a také případné změny není vhodné uspěchat a je třeba k nim přistupovat zvolna, takže oni je uváží ze všech společenských a náboženských stran a zhruba během příštích let (odhaduju asi tak stovky) vydají definitivní rozhodnutí.
MP Marge hele ja viktorku pochopila presne, ted je ti jedno a neresis vlozky a zachody atd., ale az se zacnou zakazovat jine a podstatnejsi veci uz bude tvuj nesouhlas vsem uprimne u zadele. Ale cestu nejak nevidim, proste dnes chybi nekdo kdo by nahlas rekl lidi, resite picoviny, vykaslete se na to a spolecnost by si rekla ok, jdem resit treba celosvetovy mir. Spolecnost si totiz uz netroufne se ozvat, prave aby nebyla osocena. Pomale vareni zaby se tomu myslim rika. Jak rika muj otec, svet se v prdel obraci...
Nerozčiluj se
Já nepíšu o tom, že mám nějakej pocit. Sama říkáš, že například hermafroditi jsou vzácný, no jasně že jsou. Stejně tak ale transsexuálové a další... rozhodně to není většina populace. Je to odchylka od normálu.
A všechny tyhle snahy jsou vedený jen jedním záměrem - aby se většina podrobila menšině, aby předstírala, že všechny tyhle odchylky jsou naopak to normální, běžný a žádoucí... a celej svět se podle toho má řídit (včetně takovejch činností jako je používání záchodů a vložek
) - podle mě je to postavený na hlavu a už je těch (podle mě nesmyslnejch) požadavků prostě nějak moc.
Nejde přece vo to, že jim někdo upírá lidský práva. Ty už dávno (v civilizovaným světě) mají. Stejný, jako všichni ostatní. (pokud se u vás stává, že snad někoho kvůli trans/homo/intersexualitě vyhoděj z práce, o čemž teda docela pochybuju - může se bránit soudně a těšit se na tučný odškodný, ne? pokud si ze svýho zaměření teda neudělal jedinej životní program, kterej by mohl obtěžovat spolupracovníky - myslím neslušný chování apod., i to se stává)
Ty pitomý záchody jsou zrovna dobrej příklad - osobně na pánský nechodím (nestojím o pohled na chlapy u pisoáru, o horší hygieně ani nemluvě), ale jestli to někomu nevadí, tak prosim. Ovšem začneš bojovat proti jejich označení panáčkem, protože ty tam chodíš a ten obrázek tě uráží?! Budeš požadovat jeho odstranění? A budeš taky obviňovat chlapy, kterým třeba tvoje návštěva jejich provozovny může vadit, z nekorektního misogynství?!
Neznamená to teda, že samci jsou pitomci, když se nechaj ulovit?
dynda Podle me vypadaj lip nez vorvany samice holt spis![]()
dynda Tak pozor s takovejhlema prohlasenima. Protoze je to genderove nevyvazeny, ne-li primo diskriminacni.![]()
Mutziputzi a jsou vetsinou, vetsi,tak se lip preparujou![]()
RoSa Skrtnout prachy v tomhle pripade nestaci
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025