já si neumím představit, že bych lezla na pánské záchody. fakt ne. zejména když tam mají mušle. jsem si jistá, že těm pánům tam, minimálně některým, by to příjemné nebylo. mnohem méně by mi vadil chlap na dámském, kde jsou jen kabinky. hlavně by to nebylo příjemné teda mně.
ale když tu pořád jedete ty vložky, tak mám v podstatě k tomuto tématu další kauzu, kde se ustupuje promile společnosti (a majoritu to taky vůbec nic nestojí).
jestli to není hoax, tak na amerických vysokých školách (někde) doporučují přestat tleskat, protože to působí diskomfort možným lidem s (myslím) úzkostnou (nebo nějakou takovou) poruchou. naradit ho mají tichým "potleskem" neslyšících, mácháním rukama ve vzduchu. je-li to pravda, je toto pro mě přesně ta hranice, kdy už začíná být ustupování většiny promile společnosti úchylné (přestože to tu většinu taky nic nestojí - ale mění to základy, na kterých stojí asi tak...já nevím, minimálně stovky let, zcela v pohodě). a pak se ozve promile společnosti, třeba jen jedna skupina, třeba jen deset lidí, a s ohledem na hysterii korektnosti, která teď vládne, globalizaci a medializaci, začne měnit široké okolí.
stejně taková mi přijde ta kauza vložky. s prominutím - koho uráží nějaký symbol na vložce, asi nemá co na práci. prostě řeší naprosté kraviny. jestli ho to opravdu uráží, je mi ho v podstatě líto, musí mít strašně smutný život, když se zabývá tímhle. nemá to nic společného s nějakým opravdu reálným ubližováním nebo nerovným přístupem k lidem s nějakou poruchou. já používám věci tak, jak potřebuju, a v čem jsou zabalené, je mi úplně jedno. i kdyby na nich bylo deset symbolů chlapa a namalované pánské přirození, použiju si je, na co budu potřebovat, klidně třeba na hraní pro děti - nadsázka (ale třeba kondom se dá použít na hodně věcí, v knize jak přežít mají super tipy), a nevidím důvod, proč bych se měla cítit uražena, protože tyhle věci užívají i jiné bytosti než muži, tak proč je na nich mužský znak. a proč bych měla výrobci začít navrhovat jiný obal. ať si to balí, co čeho chce.
dneska lidi fakt nevědí roupama coby, všechno je uráží, kdekdo se cítí být společností nepřijímám. přitom tohle je nejtolerantnější doba na planetě. a přesto se nachází čím dál víc lidí, kteří mají potřebu veřejně fňukat a hledat pseudokauzy. myslím, že platí ono pravidlo podej prst a ...
když majorita celkem v pohodě bere homo, trans, snad už i to třetí pohlaví, tak najděme vložky, pak třeba potlesk, nebo cokoli, vždycky někdo nespokojený bude.
třeba se bude hledat nové označení pro dámské vložky. aby se jim tak ani neříkalo.