Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Samantha
3157 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 13:25

viktorka_od splavu výše trestu v závislosti na typu trestného činu, polehčující okolnosti ...

Offline notna
8998 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 13:39

No, rok cestování má větší hodnotu než život dítěte. Wow...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 13:45

notna Ten "rok cestovani" je zkratka, je to proste neco co chtel clovek udelat jeste nez zalozi rodinu, muze to bejt zivotni sen, misto cestovani tomute bejt dobra prace...kolikrat muze frustraci zpusobit chteny dite, natoz nechteny, to musi bejt hrozny

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 13:56

notna Ne rok cestovani, ale ziti zivota dle predstav dotycne... A ne na rok, ale na delsi usek. Kdyby to bylo treba pet let studia, tak je to ok? Navic nikdo nevi, jestli duvodem byl ten rok cestovani (treba to mohla byt dulezita zahranicni staz, ne povalovani na plazi), nebo to je jen zasterka pro ostatni a dotycna o svých skutečných duvodech nemluvi, a taky jsem se nedozvedela, jestli toho dotycna, co za sve deti dycha, lituje ci ne... Treba kdyby si to dite tehdy nechala, tak ty dalsi nema... Pokud ona to rozhodnuti povazuje za spravne, tak spravne je. A malichernost duvodu je hodne subjektivni. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 14:12

Zarinya  nejde jen o to, ze kazdy nema moznost si popovidat s nekym doma, to nahradit povinnosti si popovidat.... za me spis ne, byt myslenka v principu urcite fajn... 

diskuze ze uz asi posunula, mam skluz, ale min. Zajimave vedet, jak je to jinde, i kdyz to nepovazuju za nejstastnejsi zpusob...

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 14:17
Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 14:20

nolita 

Tak nějak, povinný pohovor se mi taky úplně nepozdává, ale ve srovnání s jinými zeměmi to stále vychází dost dobře. 

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 14:23
Online Garfie
27852 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 14:28

Catherinne Já taky 20 a pořád mám protilátky :-)

Jinak teda já se přiznám, že jsem jednou kamarádce potrat rozmluvila, ale měla jsem k tomu své důvody a myslím, že jsem udělala dobře. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 14:29

bosibori samozrejme muzes to mit takto nastavene a podle toho se zaridit.... ale bylo by fajn to nepodsouvat dalsim, tohle je na rozhodnuti matky a otce, kteri to, naprosto legitimne, mohou v imat jinak... taky si myslim, ze potrat se nebere jako dalsi zpusob antikoncepce, zustava krajnim resenim (vetsinove, vyjimky se najdou jamomu vseho asi)... 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 14:31
Reakce na Sairon:

A co kdyby za to "první dítě, kterého se zbavila" nedýchala, dýchat nedokázala. Co když by měla pocit, že jí to dítě o něco přípravilo, znemožnilo jí splnit si nějaký sen, a to by se promítlo na jejím vztahu k dítěti a nedokázala ho "správně milovat", to dítě to vnímalo, vyrůstalo s vědomím že je matce na obtíž. Ona by byla nešťastná, dítě nešťastné....

Ano, jde o život, ale nejen o život toho v té době plodu, ale i o život té matky a proto si myslím že by ta žena neměla být za svoje rozhodnutí odsuzována, ať už je ten důvod asi jakýkoliv.

​presne

Offline MP Marge
6752 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 14:34
Reakce na notna:

rasaNori Treba nabídne možnosti, pomoc? Pochybuji, že by rozmlouval potrat a pak nechal svému osudu. Proč si vlastně myslíš, že psycholog něco bude rozmlouvat? Psycholog přece nikdy nezasahuje do rozhodnutí pacienta. To je tady nějaká rozšířená falešná domněnka.

​No, to je spis z tve strany naivni predstava, ze v realnem zivote to funguje jak, jak by to teoreticky fungovat melo. 

Offline barbucha blogger
34942 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 14:42
Reakce na continuity:

RoSa komise byla komise, tj 3 lidí ne a musela to schválit.

Jít si promluvit 1 na 1 je psycholožce, která nemá právo veta je přece něco úplně jiného. 

​No neřekla bych. Většinou je to mladší nerozhodnutá holka... ovlivnitelná, která se třeba nechá nalomit ať si to dítě nechá - a pak se dostane do kdovíjaký situace a psycholožka (která jí do ní pomohla) jí už ale nepomůže.

Dost pochybuju že by psycholog tlačil spíš ve smyslu potrat... spíš bude naléhat (nenápadně samozřejmě) ať si to ještě rozmyslí - nebo proč jinak by k němu musely chodit?

711990 

Ještě že máš kluka?! Počkej, až mu budeš na tábor kupovat balení Durexu

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 14:50

barbuchakoupim mu jich celej balik! Bude si je davat i na hlavu, povinne!

Offline Sweet Potato
39511 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 14:58
Offline MaeGandal
1628 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 15:24
Reakce na Krehutka:

... Ve chvili, kdy před doktorem vyjadrim sve rozhodnuti bych povazovala za vhodne, kdyby nebyla zpochybnovana ma kapacita k takovému rozhodnutí dospět a bylo zcela akceptovano. ...

​já bych jen chtěla říct, že v tom původním příspěvku nebylo napsáno, že ta těhotná jde k tomu psychologovi, aby ji potrat rozmluvil. To si tady dosadila většina podle svého smýšlení. Mám pocit, že hned po té první zmínce ohledně komise, kde asi důvodem bylo potrat rozmluvit.

Ono i když se tak člověk rozhodne vědomě, tak to může jedním zamávat. A promluva s psychologem může pomoci, protože ta/ten by měl být schopný říct: dejte si pozor na tohle.

já jsem to jenom chtěla napsat, protože jsem tuhle část přečetla v jednom kuse a tohle z toho dost koukalo.

Offline Sweet Potato
39511 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 15:30

MaeGandal Vidíš to velmi dobře. 

Offline bosibori
příspěvků moje polička 21. ledna 2020 15:33
Reakce na nolita:

bosibori samozrejme muzes to mit takto nastavene a podle toho se zaridit.... ale bylo by fajn to nepodsouvat dalsim, tohle je na rozhodnuti matky a otce, kteri to, naprosto legitimne, mohou v imat jinak... taky si myslim, ze potrat se nebere jako dalsi zpusob antikoncepce, zustava krajnim resenim (vetsinove, vyjimky se najdou jamomu vseho asi)... 

​mám to takhle a jsem podle toho zařízená

Ale považuju to za tak důležité, že jsem to potřebovala říct dál. Připadá mi totiž, že stoupá míra sobectví, která vede k tomu, že zabiju plod v roce 2018, protože se mi ještě nehodí, ale v roce 2019 už se hodí (true story), ačkoliv jinak se životní okolnosti vlastně nezměnily, jen to "ještě nebylo v plánu". Jakože důležité je prostě mé pohodlí, můj pocit, že si dítětem nezkazím život, ba ani rok života... Fakt jsem tu sama, komu se takové uvažování příčí? 

A mimochodem soudím to rozhodnutí, ne ty lidi. S nimi se normálně bavím a fakt je nemám v kolonce "ti zlí, co to udělali". Jen mě to na ně prostě mrzí, jako mě prostě některé věci soukromě mrzí. 

Offline Samantha
3157 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 15:38

bosibori

Hele, tady se pořád mluví o "neodsuzování" a "neovlivňování" a pak najednou ... "zabiju plod"?

Offline notna
8998 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 15:40
Reakce na MP Marge:

​No, to je spis z tve strany naivni predstava, ze v realnem zivote to funguje jak, jak by to teoreticky fungovat melo. 

​Do teď jsem žila v představě, že většinově to tak u psychologa funguje. I mám osobní zkušenost. Ty jsi z oboru, tak ti samozřejmě věřím. Ale je to tedy dost zoufalé. Budu tedy děkovat, že jsem měla to štěstí a natrefila na profesionála.

I když v létě se kamarádka ocitla v krizovém centru a ten přístup psychologů i psychiatrů byl stejný jako moje zkušenost tj. snaha pomoc, nabízení variant a řešení.