Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:27

bram mas naprostou pravdu. pak se dokonce vyjadril, ze prece neni doktor a tak nemuze za to, ze to jeho reseni nelze zrealizovat

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:30

bram to mi připomenulo lehce morbidní brněnskou událost porodu živého dítěte z několik týdnů nebo snad měsíců mrtvé ženy, jako.. já mám z toho značně smíšené pocity

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:35

Zuzuli Ja taky v sestym! Se vomlouvam ze to sebestredne peru vsude

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:36

Zuzuli Gratuluju

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:36

Mutziputzi Ty jo, už?! To děsně letí!

Offline notna
8998 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:37
Reakce na Solathis:

notna Ale tech deset let studia by znamenalo tady dost pravdepodobne zivoreni na okraji spolecnosti z duvodu chudoby, coz teda fakt asi diteti udelat nechces. Vis li, ze ssamostatne jako jedna osoba sotva vychazis, prived na svet dite, ktery te bude stat dalsich X tisic mesicne, kde je vezmes? Taky nevim, jestli bych si to vzala na triko.

​To jsou u mě existenční důvody. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:40

Pinot Noir Jestli to pocitam dobre no, zacatek kvetna 

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:42

Mutziputzi To už máš za pár ;)

Offline Isca
4867 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:42
Reakce na Mutziputzi:

Zuzuli Ja taky v sestym! Se vomlouvam ze to sebestredne peru vsude

​Jen houšť a větší kapky! A foto!

Offline slniecko admin
19244 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:53

bosibori ale nie, nie si jediná.

Len ja mám napríklad zas inú životnú skúsenosť, nepoznám nikoho (je dosť možné, že by sa mi tým nechválili), keď by niekto podstúpil potrat z iného, než naozaj vážneho dôvodu.

V každom prípade však som plne za možnosť voľby, pretože (a ak sa mýlim a medzitým sa ukázalo niečo iné, tak ma opravte) posledne, čo sa mi chcelo touto témou sa zaoberať (a uznávam, že to bolo dávno, lebo som veriaca a už som z toho jednoducho unavenáááá), tak štatistiky tak jednoznačne ukazovali nižší počet potratov v krajinách, kde bola v tomto smere legislatíva liberálnejšia, než naopak, že mi jednoducho príde akékoľvek obmedzovanie vyslovene kontraproduktívne, viac zamerané na ego navrhovateľov, než na skutočný výsledok.

Čo sa týka pohovoru s na to špecializovanou psychologičkou/psychológom, tak za to rozhodne som, pretože tá žena je už z povahy veci pod tlakom a ešte navrch aj pod tlakom okolia, či už z jednej, alebo druhej strany, ale muselo by to byť fakt promptné, nie spôsob ako naťahovať čas. Ale tak zas ja som z tých, čo by najradšej podmieňovali psychologickým posudkom aj vlastníctvo kanárika, no.

Offline MP Marge
6752 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:55
Reakce na notna:

​Do teď jsem žila v představě, že většinově to tak u psychologa funguje. I mám osobní zkušenost. Ty jsi z oboru, tak ti samozřejmě věřím. Ale je to tedy dost zoufalé. Budu tedy děkovat, že jsem měla to štěstí a natrefila na profesionála.

I když v létě se kamarádka ocitla v krizovém centru a ten přístup psychologů i psychiatrů byl stejný jako moje zkušenost tj. snaha pomoc, nabízení variant a řešení.

​Tak ja samozrejme doufam, ze vetsina psychologu a psychiatru ma takovy pristup. Ale bohuzel automaticky se s tim pocitat neda. I psychologove jsou jenom lidi, a v jako kazde profesi jsou mezi nimi dobri a spatni. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 16:56

viktorka_od splavu z toho mám taky hodně smíšené pocity, o fous ale vedou ty pozitivní. Je super, že se nakonec podařilo zachránit alespoň dítě, i když ta cesta k jeho porodu byla hodně kontroverzní. Beru to ale tak, že pokud by se mohli poradit s matkou, určitě by chtěla, aby její dítě žilo. 

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 17:05

bram no to já právě úplně nevím... plánovaně a úmyslně přivést na svět sirotka bez maminky, jestli je to až tak pozitivní. nepochybuju že pro celou rodinu a široké okolí to je velké štěstí v neštěstí, ale.. pro to dítě? kdyby si mohlo vybrat.. já vím, že klasicky narozené dítě si vybrat nemůže, ale v tomhle případě, hmmm

Offline bosibori
příspěvků moje polička 21. ledna 2020 17:06

slniecko souhlas. 
Jsem pro volbu, ne pro direktivy. Jen lobuju za vážné důvody

A jsem pro psychologa, ze všech důvodů, které tu zaznívají. Protože optimisticky věřím, že nebude nikoho do ničeho tlačit, jen bude někým, kdo pomůže člověku na tu situaci nějak nahlídnout a podívat se na důsledky obou variant a na způsob, jak se s kteroukoli volbou smířit. 

Offline Zuzuli
3549 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 17:23
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 17:23

bosibori Volba omezena vaznymi duvody uz neni tak docela volba, pak tu bude nekdo treti, kdo bude posuzovat vaznost mych duvodu... (samozrejme mysleno v situaci, kdy by to nabylo nejake oficialni podoby...) jinak je to vzdy o odpovednosti zainteresovanych...

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 19:40

Poctivě všechno čtu a musím říci, že pravdu máte všechny

Já se, častěji, než bych si přála, setkávám s mladistvými matkami ve věku 16-18 let. Takřka vždycky je to ze sociálně slabých rodin a já vidím, že se zase narodí dítě dítěti a ten začarovaný kruh sociálně slabých se opět roztáčí. 

Tam bych kolikrát považovala za rozumější, kdyby k přerušení došlo.. Mám ale i dobře končící případy a není jich málo a některé mi dělají i po letech opravdu radost. Scénář je obvykle stejný. Zapojit se musí celá rodina, rodiče rodičů, prarodiče, mladí rodiče spolu v drtivé většině nevydrží.

Tam by ten pohovor s psychologem, u těchto mladých matek, vůbec nebyl od věci. Ať již matka přerušení chce nebo nechce.

Já osobně bych asi přivítala kdysi pohovor s psychologem především proto, protože jsem neměla prakticky jinou volbu a těžce jsem to nesla. Asi bych uvítala tu možnost, podporu v rozhodnutí.

Ale jako dospělá, svéprávná žena třeba před čtyřicítkou, již s dětmi, aby měla striktní povinnost - v podstatě bud psycholog, nebo žádná interrupce, to fakt ne.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 20:14
Reakce na Dadoo:

Poctivě všechno čtu a musím říci, že pravdu máte všechny

Já se, častěji, než bych si přála, setkávám s mladistvými matkami ve věku 16-18 let. Takřka vždycky je to ze sociálně slabých rodin a já vidím, že se zase narodí dítě dítěti a ten začarovaný kruh sociálně slabých se opět roztáčí. 

Tam bych kolikrát považovala za rozumější, kdyby k přerušení došlo.. Mám ale i dobře končící případy a není jich málo a některé mi dělají i po letech opravdu radost. Scénář je obvykle stejný. Zapojit se musí celá rodina, rodiče rodičů, prarodiče, mladí rodiče spolu v drtivé většině nevydrží.

Tam by ten pohovor s psychologem, u těchto mladých matek, vůbec nebyl od věci. Ať již matka přerušení chce nebo nechce.

​Toto jsem původně k tomu povinném psychologovi chtěla napsat, že bych tu povinnost zavedla do např. 21 let, ale myslím si že tam by to stejně asi moc nepomohlo. Teď nechci paušalizovat, ale myslím že u většiny mladých matek z horšího sociálního prostředí je prostě daný nějaký názor rodiny a i kdyby tam dívka měla názor odlišný, ve kterém by ji psycholog podpořil, tak stejně ji to moc nepomůže, protože nebude mít podporu tam, kde by ji nejvíc potřebovala.

Takže pokud by si třeba  nechala dítě i když by ji od toho rodina i partner odrazovali, tak ji hrozí že zůstane sama s dítětem bez jakéhokoliv zázemí a nebo naopak u třeba striktně věřící rodiny, kdyby šla na potrat, tak taky ji může rodina "vyhodit", sice bude bez dítěte, ale i tak do v 17 asi nebude nic moc, muste se postavit na vlastní nohy...

Offline Kokoska
33973 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 22:52

notna bezne reseni by to urcite byt nemelo, nestigmatizujici ano. 

Offline tenzie
299 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 06:10

Zuzuli gratuluju!