Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 16:34

stes ok

Offline viktorka_od splavu
48966 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 16:53

Zarinya ty mas proste nemeckou naturu:-)

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 16:54

Jako s tim ditetem je to jedno velky wtf ty nazory, ze NE, otec dokaze plne suplovat matku, jen nema doma vytreno! Takze je to stejny, jako kdyz vyrusta dite bez tatinka a ze jich je. Ted umrel muj znamy, stejne stary jako ja, jedinacek, jeho rodice jsou pomerne jeste mlady, tem by takovy vnouce zachranilo zivot. Ze zdravotniho pohledu a vyvinu toho ditete pred porodem se nemuzu vyjadrit, ale od doby narozeni je to uplne jasny! 

48966 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 16:54

barbucha nic co mi podsouvas jsem nepsala ani si to nemyslim. mam z toho proste ambivalentni pocity.

Offline Karja
43925 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 16:56

viktorka_od splavu Tak ambivalentni ti odpoustime, mozna. Jako jediny co bych mela strach, jestli ho nejak neovlivni ten prenatalni stav, ale jinak fakt jako slava vede.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 16:57

viktorka_od splavu

no nekdy sem v cesku jak majka z gurunu a to je to za rohem.

Offline Potrefenáhusa
38380 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:06

bram no to já právě úplně nevím... plánovaně a úmyslně přivést na svět sirotka bez maminky, jestli je to až tak pozitivní. nepochybuju že pro celou rodinu a široké okolí to je velké štěstí v neštěstí, ale.. pro to dítě? kdyby si mohlo vybrat.. já vím, že klasicky narozené dítě si vybrat nemůže, ale v tomhle případě, hmmm

​tak já jsem tady z toho vydedukovala taky, že si myslíš, že sirotek bez maminky by se na svět přivádět neměl a že kdyby si to dítě mohlo vybrat, tak se údajně radši nenarodí

Offline stes
8919 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:14
Reakce na Zarinya:

Krehutka ano.

​A mohlo by se nam to nelibit? Teda ja neverim, ze vsechny v nemecku zijici zeny jsou rady, ze to maji za povinnost. Ze s tim nehnou, to je jina. 

48966 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:30

Potrefenáhusa tak aspoň bych ho poslala k psychologovi povinně

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:31

No teda teorie, že někdo se narodí v dané zemi a bere od začátku do konce její zákony jako  absolutně neměnné a ani na okamžik o nich nepřemýšlí, je asi trochu nereálná... Kdyby to tak bylo, tak se nikdy žádný zákon nezmění a celkově asi nedochází k žádnému vývoji.

Teda nepopírám, že se najdou i takoví jedinci, ale určitě ne všichni. 

Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:33

Potrefenáhusa Taky jsem to tak od Viktorky pochopila ;) Mě teda nepobuřuje ani to vyjádření prarodičů o tom, že v dítěti mají vzpomínku na dceru/snachu, nebo jak to bylo. Vždyť je to pravda.

Offline Sweet Potato
39743 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:43

Estara Jasně, že všichni nikdy ne. Ale takováhle diskuze na několik dní a stran by tu nejspíš nevznikla, kdyby to pro nás bylo něco, co tu je dlouhodobě zavedeno. A kdyby tu někdo nevytáhl ty potratové komise.

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:43
Reakce na Zarinya:

Krehutka ano.

​Tak to nemuzu souhlasit - vzpominam si na hned nekolik zakonu, ktere mi v CR prisly hloupe a nespravedlive,  a to i presto, ze jsem se tam narodila a vyrostla. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:44

Zarinya Hm, aha. Tak to si s tvym zaverem dovolim nesouhlasit.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:45

Zarinya Tak co to teda je, kdyz ne narizeni? Celou dobu se to podle tveho popisu tak tvari....

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:48

MP Marge mne se taky tady nelibi vsechny zakony...tenhle zrovna jo.Ale to je snad normalni,ze veskery zakon ma odpurce a priznivce.

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:55

Hele, pro zajimavost jeste perlicka ode me z prace: Tak pred dvema tydny za mnou prisla kolegyne, se kterou jsme blizke kamaradky, cela bleda, ze pry prerovnavala spisy v mistnosti, ktera sousedi s kancelari jedne z nasich socialnich pracovnic. Socialni pracovnice z nejakeho duvodu nedovrela dvere, takze kamaradka vyslechla rozhovor mezi ni a jednou z nasich klientek, ktera se prisla sverit s tim, ze s ohledem na svou osobni situaci uvazuje o preruseni tehotenstvi. A nase socialni pracovnice na to odvetila prisnym hlasem, ze jestli to udela, tak ona s ni v zadnem pripade nebude most v budoucnu pracovat, protoze potrat je vrazda.

Tolik k nestrannosti pracovniku krizovych center.

A to se stane u nas - v baste feminismu a boje za zenska prava

Myslim, ze je celkem pochopitelne, proc jsem k nestrannosti psychologu, a to i tech nemeckych, pomerne skepticka. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:55

nolita tak povinny to je....ale mne osobne to prijde ok.Jinym holt ne.

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:57

MP Marge strašný, to jí tedy opravdu pomohla. 

Offline MP Marge
6808 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 17:59
Reakce na Zarinya:

MP Marge mne se taky tady nelibi vsechny zakony...tenhle zrovna jo.Ale to je snad normalni,ze veskery zakon ma odpurce a priznivce.

​Ja ti to nijak nevycitam Naopak jsem rada, ze tento zakon ti nezpusobil zadne trauma, ba naopak! Jen nesouhlasim s tim, ze kazdy zakon je konecna, a kdyz se nekomu nelibi, tak ma jit nekam jinam. Vis, co ja jsem se jen tady v Illinois nalobovala za legalizaci marihuany!?

No prosim - a laden 2020, legalizace!!!

Urcite aspon castecne diky mne