Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Potrefenáhusa
38661 příspěvků moje polička 22. března 2020 08:32

Sweet Potato No já aktuálně pravidelně bulim u dua papadakis-cizeron. Jak mě ty tance vzdycky bavily nejmíň, tak oni to pro mě posunuli někam do úplně jiný dimenze  umění teda neoddiskutovatelny, proste moderní tanec 

Offline Sweet Potato
40074 příspěvků moje polička 22. března 2020 10:22

Offline viktorka_od splavu
49167 příspěvků moje polička 22. března 2020 10:51
Offline continuity
42610 příspěvků moje polička 22. března 2020 10:54

Sweet Potato Ty kraso, kdyby jim radši nabídli, že když se s nima neco stane, postarají se jim o rodiny. Možná by to mělo větší efekt. 

Kamarádka z nemocnice v Ústí je už v karanténě.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. března 2020 11:22

Sweet Potato 

Hrozný, hrozný, hrozný. Já bych si představovala, že se teď dá část zdravotníků úplně do zálohy, aby byla jistota, že jsou zdraví, část se řádně vybaví pomůckami, ti obslouží to nezbytné a bude se to nějak organizovaně točit. Aby se nestalo, že teď necháme všechny plácat se v zákopech s vodníma pistolkama v ruce, a až za měsíc začne ta opravdová válka, budeme mít akorát tak hromady polomrtvých doktorů a sester. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. března 2020 11:58

Sweet Potato Za stolem nebo z domu se to úkoluje a nakazuje.

U nás se pracuje též a pomůcky žádné. Přitom naše vyšetření nikomu práci neulehčí, ale majitelka nechala spoustu sester doma a pracuje sama. Jen já nechápu ty lidi, kteří k nám neustále chodí. 

Offline Černá kočka
1748 příspěvků moje polička 22. března 2020 12:00

Těžko říct co za takovou reakcí krajského úřadu bylo. V této době mám asi nepopulární názor, ale není zdravotník jako zdravotník, fakt to není homogenní skupina.

I v této době se někteří lékaři chovají tak, že je to podle mě přes čáru. A dost se zvlášť těm nemocnicím komplikuje provoz.

Mám v okolí osamělou paní 75 let a její stav se zhoršil tak, že volala svojí lékařce kam chodí a ta na ní do telefonu ječela, že rozhodně nikoho teď ošetřovat nebude, že nemá respirátor, že je dostali v nemocnicích tak ať si jde tam. Nemocnice 20 km daleko, paní nemá auto, takže jsme ji tam vezli, první otázka v nemocnici na příjmu byla kam s tím svým problémem chodí a proč nešla tam, tak jsme vysvětlili situaci, paní pomohli naprosto bez řečí, ale pokud se jim tam schází víc pacientů s takovým příběhem v době kdy by měli šetřit síly tak to také není taky úplně dobré řešení (ani pro nemocnice ani pro pacienty, zvlášť když patří do rizikové skupiny). Jenom proto, že tu řadí koronavirus lidi nepřestanou trápit i jiné zdravotní problémy a jak z toho ven ...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 22. března 2020 12:05

Černá kočka souhlasim.

Offline Magráta
8111 příspěvků moje polička 22. března 2020 12:29

Černá kočka to je smutná realita

Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 22. března 2020 12:46
Offline slniecko admin
19497 příspěvků moje polička 22. března 2020 12:48

Černá kočka to je tiež pravda.

Offline continuity
42610 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:01

Černá kočka to je strašně, to uznávám. Ale situace se nezlepší, pokud se to dá lékařům befelem.

Já mám teda až na vyjímky kolem sebe jenom lékaře z nemocnic. Jedná kamarádka třeba rodinu někam vysidlila, aby je nenakazila, kdyby něco. Ani se tak nebojí o děti, ale o to, kdo se o ně postará, kdyby se s oběma rodičema něco stalo. 

Teď psala muži, že ať ty roušky rychle doveze, nemají už ani ty, natož respiratory. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:05

continuity to jo, nádhera:-) ale já to nepočítám ani tak do sportu jako do umění (dřina strašná, to je jasný)

​to mě na krasobruslení vždycky strašně bavilo, že to je dílem umění, dílem sport. Za "mých časů" trochu větší podíl umění... (dřina strašná tak i tak). Ten posun za poslední léta, kdy technická stránka převažuje nad uměleckou, mě nenaplňuje nadšením. Ale i tak, jako každý rok, jsem se těšila na březnové MS (Montreál), tak nic, snad za rok.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:26
Reakce na Černá kočka:

Mám v okolí osamělou paní 75 let a její stav se zhoršil tak, že volala svojí lékařce kam chodí a ta na ní do telefonu ječela, že rozhodně nikoho teď ošetřovat nebude, že nemá respirátor, že je dostali v nemocnicích tak ať si jde tam. Nemocnice 20 km daleko, paní nemá auto, takže jsme ji tam vezli, první otázka v nemocnici na příjmu byla kam s tím svým problémem chodí a proč nešla tam, tak jsme vysvětlili situaci, paní pomohli naprosto bez řečí, ale pokud se jim tam schází víc pacientů s takovým příběhem v době kdy by měli šetřit síly tak to také není taky úplně dobré řešení (ani pro nemocnice ani pro pacienty, zvlášť když patří do rizikové skupiny). Jenom proto, že tu řadí koronavirus lidi nepřestanou trápit i jiné zdravotní problémy a jak z toho ven ...

​Nervy pracují... Co je šílené, že funkční respirátory nemají stále ani lékaři v nemocnicích. Na kardiologii jedné nejmenované pražské nemocnice se lékaři střídají dvě skupiny po čtrnácti dnech, aby karanténa neohrozila úplně chod oddělení. A funkční respirátory pořád nemají. Můj známý kardiolog si tak při intubování pacienta mohl vzít jen prošlý FFP2 respirátor. Pokud by byl pacient, následně testovaný, pozitivní, musel by jít lékař do karantény. Jednorázové nebo doma ušité roušky jim nestačí. Nakažení lékaři a lékaři v karanténě se nebudou moct starat o pacienty... 

Offline Sweet Potato
40074 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:28

Černá kočka Bez debat, zdravotníci jsou různí, stejně jako lidé jsou různí. Protože někteří lidé například kradou, budeme se chovat jako k zlodějům ke všem?

Offline viktorka_od splavu
49167 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:31
Offline continuity
42610 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:33

viktorka_od splavu jj, to už sem včera dávala Brambůrka. 

Offline notna
9357 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:38

domenica To je fakt strašné. Doktoři nemají v čem operovat a já pak v obchodě čumím jak puk, kolik lidí má respiratory jen tak na spacirovani po nakupech 

Offline Černá kočka
1748 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:40

domenica V té nemocnici také neměli respirátory, jenom roušky, sestry dokonce domácí výroby.

Offline Karja
44412 příspěvků moje polička 22. března 2020 13:42

notna Hele, ja na to taky koukala, ze je dost lidi ma a tata mi doma rikal, ze je ma spousta firem pro zamestnance, co delaji nejake ,,spinave,, prace...no lakovani, strikani atd atd. Takze maj proste nafasovano