Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline mitford sister
1699 příspěvků moje polička 11. října 2023 19:14

viktorka_od splavu já reagovala záměrně úzce jen na ten výrok, protože tohle je pak další široká debata...osobně si myslím, že koně tady vždycky budou, vždycky se najde někdo, kdo je bude zbůhdarma živit, ale bude jich pár. samozřejmě jsou lidi, kterým jsou nějaký koně úplně jedno - jestli budou nebo nebudou nebo budou jen v zoologický. já osobně ten kulturně-sportovní rozměr dostihů oceňuju a budu je hájit, ale bohužel spousta lidí to bude vidět jinak.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 11. října 2023 19:47

mitford sister viktorka_od splavu 

Je mi jasné, že dostihy jsou v první řadě byznys, stejně tak vím, že koně rádi běhají, závodí. Zřejmě je v tomhle ohledu moje uvažování menšinové, protože já bych na překážkové dostihy naopak koukala ve chvíli, kdy by na trati nebyly překážky typu Taxis /a je mi jasné, že kůň se může fatálně zranit na jakékoliv překážce, i zdánlivě jednoduché, už třeba jen proto, že jde vždy o souhru mnoha faktorů, koně, jezdci, terén, počasí atd., ale Taxis je v tomto ohledu asi dlouhodobě brán jako nejrizikovější/.

Zajímalo by mě, jestli obliba a divácká návštěvnost /popř. sledovanost v televizi/ klesla poté, co byl před několika lety Taxis upraven, aby byl o něco snadněji překonatelný. 

//Nemluvě o tom, že atraktivity dostihů lze dosáhnout i jinak, než jen smrtelně nebezpečnou překážkou. A možná by stačilo, aby diváci začali vnímat, že dostihy jsou zajímavé rychlostí, šikovností a schopnostmi koní a žokejů. Že by neměly být atraktivní tím, jestli hrozí koním fatální zranění. Formuli 1 diváci taky sledují a o sponzory F1 nepřišla, když byly upraveny tratě a monoposty tak, aby v nich závodníci při havárii neumírali. Jde o obdobný princip.//

Online Karja
44336 příspěvků moje polička 11. října 2023 21:05
Offline bublifuk
příspěvků moje polička 11. října 2023 21:09

euridike četla jsem rozhovor s trenérem toho koně. Podle všeho jsou těžší překážky než Taxis. Myslím, že dnes už spíš těží ze špatné pověsti. Kdyby se to stalo na jiné překážce, bude zpráva o velkém neštěstí a chudák kůň zazmatkoval. Lidi zajímají i dostihy, kde se nic nestane.

Zákaz dostihů by většinu koní poslal na jatka.

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 11. října 2023 21:17

bublifuk presne tak.euridike taxis je spis obchodni znacka, je spousta tezsich prekazek. jediny zadrhel je v tom, ze je hned v zacatku, kde na nej jdou vsichni v chumlu

Offline Kokoska
34565 příspěvků moje polička 11. října 2023 21:19

euridike myslim ze kdysi nejaky zokej rikal, ze horsi nez taxis je irska lavice a hadi prikop. Ty prekazky byly driv jeste horsi, tady o tom neco je.

Offline stes
9083 příspěvků moje polička 12. října 2023 08:13

Tak vždycky se dají překážky zjednodušit, upravit..taxis se kdysi taky upravoval. Pro mě je to prostě vědomá rasovina. Takovýhle dráhy s překážkama. Ostatní rovinové jsou ok. Takže kdyby zrušili tyhle zabijácký kousky, rozhodně by kvůli tomu hromadně neskončili koně na jatkách. 

Můj názor a nic ho nezmění. 

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 12. října 2023 09:53

stes Při rovinových dostizích taky může kůň umřít a děje se to.

Offline stes
9083 příspěvků moje polička 12. října 2023 09:56

brrr to se furt motáme v kruhu, napsala jsem svůj názor na taxis a podobné překážky,kterej nic nezmění, fakt nepotřebuju osvětu, bez urážky

Offline Potrefenáhusa
38616 příspěvků moje polička 12. října 2023 10:08

stes no napsalas ho do diskuzniho fora, tak bys asi neměla bejt překvapena, ze na tvůj názor lidi reagujou 

Offline stes
9083 příspěvků moje polička 12. října 2023 10:22

Potrefenáhusa bezva poznámka, to si budu pamatovat. Snad i jiní, pohlídej to.

Jinak mi to nevadí, od toho diskuze je, jen jsem psala, že mi můj názor nikdo nevymluví, s diskusí jsem fakt srovnaná. Jen jsem nestála o osvětu. 

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 12. října 2023 10:41

stes tak brr tě neosvětuje, jen přidává zase svůj názor

Offline stes
9083 příspěvků moje polička 12. října 2023 10:44

Ounz tak ju

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 12. října 2023 10:54

bublifuk viktorka_od splavu Kokoska 

Díky za názory, s mnohým z toho, co jste napsaly, souhlasím, beru si z toho to, že se asi na dostihy dívám z jiného úhlu než ostatní, s čímž můžu žít. 

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 12. října 2023 15:35

Ja se na dostihy koukam podobne jako na cirkus, tj zrusila bych to, at si kone chova kdo chce pro zabavu, ale takhle kolektivne mi to neprijde jako idealni pristup ke zviratum. Nemam dojem, ze by se pak MUSELI utratit vsichni kone, ale i kdyby, tak porad lepsi nez jich chovat stovky dalsich kvuli lidsky zabave. Ale je to teoretizovani na zaklade studia, nikoho nehejtim:) 

49141 příspěvků moje polička 12. října 2023 15:41

711990 tak ja mam treba odmitavy postoj k vrcholovemu sportu obecne, nicmene nikomu bych ho nezakazala. kdybych to mohla nejak ovlivnit, pak bych si jen prala, aby do nej nesly zadne verejne penize

Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 12. října 2023 15:42
49141 příspěvků moje polička 12. října 2023 15:44

Anema tak ja byla svedkem utraceni kone pri parkuru, takze zakazat taky? a az zas umre nejaky kopalista primo na hristi, tak treba konecne zakazou fotbal

Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 12. října 2023 15:48
Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 12. října 2023 15:51