Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Kokoska
34565 příspěvků moje polička 05. března 2023 08:44

Ounz jj, on ten psany projev je obcas zavadejici :)

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 05. března 2023 08:47

Kokoska ano :)

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 05. března 2023 08:56

mirajo tohle je bohužel slabinou každýho problému, o kterým se hodně mluví a řeší se, že se na vlně zájmu o to sveze i část extremistů, hlupáků a hledačů pozornosti. Někdy je to až v takový míře, že tý diskuzi to může škodit a i těm lidem, kterejch se to vážné týká..ale věřim, že dřív nebo později se najde nějaká rozumná míra :)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. března 2023 09:10

Já do bazénu nemůžu vůbec chodit, protože ty společný sprchy a šatny prostě nedám. A to jsem plavala závodně, pár medailí mám. Mně ty cizí kozy a prdele vadily už v patnácti. 

​No já se moc nerozhlížím ze stejného důvodu, prostě nemusím vidět všechno, jinak je mi jedno, co si kdo o mně myslí, když se sprchuju po bazénu, nebo sauně a už jsem jednoho pána musela upozornit, ať si hledí svého. A jo, lidi jsou různí.

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 05. března 2023 09:58
Reakce na 999:

Já to nebudu zpětné dočítat, takže vytržený z kontextu, ale opravdu by se někdo tady cítil ohroženej, kdyby se potkal ve sprchách se ženou s penisem? 

​Necítila bych se ohrožená v tom smyslu, že by se na mě snad ten člověk měl vrhnout a připravit mi osud horší než smrt To bych fakt nečekala... ale bylo by mi to dost nepříjemný, prostě z principu... Vyrůstala jsem ve společnosti, kde se společný sprchy/šatny/apod. nepěstovaly, ačkoliv jsem měla značně svobodomyslný rodiče který všeobecnou nahotu podporovali včetně návštěv FKK pláží i soukromýho koupání na chatě bez plavek, například... a mně to vadilo už tehdy.

Ale já jsem prostě ztracenej případ, kterej si doteď myslí že lidi patřej do říše savců a ty všechny zařazujeme do určitý skupiny podle určitejch znaků, takže tvor s penisem je chlap/samec, a tvor s vagínou je samice/žena. A nejsem výjimka, protože si to zjevně myslí i zákonodárce. 

Offline Pavlena
6902 příspěvků moje polička 05. března 2023 10:11

Vám povím, že já jsem asi úplně pitomá, protože fakt ve sprchách nekoukám na nic... Chodím se skupinou ženských už spousty let do sauny, pevný termín, po nás chodí skupina chlapíků, takže se potkáváme ve sprchách. Koukám se vždycky akorát co nejrychleji odfakovat. A úplně mě dostalo, když pak ženský v odpočívárně chlapíky drbaly, kdo se jak jmenuje a čím se živí a já jen čuměla ve stylu: a o kterým teď mluvíte? No přece o tom s tím malým... a já jediná nevěděla, který z nich to je..! Se jim koukám do očí maximálně no..

Offline Sweet Potato
40025 příspěvků moje polička 05. března 2023 10:59

Já se teda přiznám, že já koukám. Koukám automaticky po všem, co se hýbe a vydává zvuky. Koukám po lidech. I když vlastně nechci. Není to zírání, aspoň doufám. V tramvaji, v obchodě, v šatně. V zápětí si samozřejmě obvykle nic nepamatuju. Pokud mne nepraští do očí něco výjimečného, neobvyklého, ve všech směrech. 
Že bych si nevšimla muže mezi ženami, to si neumím představit. A ano, překvapilo by mne to. Což asi není totéž jako ohrozilo. Když potkám pána na dámských záchodkách, překvapí mne to. Ba se i leknu - ovšem toho, že jsem já vlezla na špatné!

Offline 999
19653 příspěvků moje polička 05. března 2023 11:21

Sweet Potato Já nekoukám, ale poslouchám :-). Fakt za to nemůžu, ale slyším, o čem si lidé povídají. Můžou sedět na druhém konci restaurace a já to slyším. Studenty vyděsím, když reaguju na něco, co so jen tak mezi sebou hodí v poslední lavici. Prý se tomu říká rozhlasácký uši :-).

Online Karja
44336 příspěvků moje polička 05. března 2023 12:32

Sweet Potato Přesně jsi to koukáni popsala, takhle koukám taky. Navíc nemám ráda moc to chvilkový zírání do mobilu, mně to vždycky nějak dezorientuje nebo nějak vytrhne z pozornosti/klidu, takze koukám kolem sebe. 

999 No s tím posloucháním to mám taky! Jenom teda poslouchám na dlouhé vzdálenosti sluch nemám. Jenže někdy jsou ty rozhovory fakt zajímavý, blby je, že já u toho i čumím no! Ale minule jsem se takhle bavila s kamarádem v obchodě, a vstoupila nám do toho cizí ženská, že i promluvila k tématu, to už je vyšší level! Kamarád u toho odešel, a ona se začala bavit se mnou, kde jsme přestali:-D. Ale jako ,,normální,, fajn ženská, žádná bába. 

Offline Aranel
6528 příspěvků moje polička 07. března 2023 11:10

barbucha Už nevím, jakej argument. Teda vím, i když je to takovej ad hominem: ženy mají mít dlouhé vlasy a chodit v šatech! No. Tak si představ, že tě někdo nutí do copů. Jinak budeš chodit do pánských šaten To jsme taky (jako společnost) přestali dělat. Přičemž vlasy jsou mnohem viditelnější znak než genitál.

Zákonodárce si to myslí, ale v Evropě už je prakticky poslední takovej.

999 Karja Taky poslouchám, svádím to na práci, potřebuju si přece udržovat přehled o nejširších vrstvách češtiny

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 07. března 2023 11:57
Reakce na Aranel:

barbucha Už nevím, jakej argument. Teda vím, i když je to takovej ad hominem: ženy mají mít dlouhé vlasy a chodit v šatech! No. Tak si představ, že tě někdo nutí do copů. Jinak budeš chodit do pánských šaten To jsme taky (jako společnost) přestali dělat. Přičemž vlasy jsou mnohem viditelnější znak než genitál.

​Tak samozřejmě. Jen mi nějakým nedopatřením uniklo, odkdy se pohlaví (úředně) stanovuje na základě délky vlasů, nebo naopak kdy jsme od tohoto předpisu upustili a zákon zrušili. Ne a ne si vzpomenout... ale ty to určitě budeš vědět?

Offline continuity
42507 příspěvků moje polička 07. března 2023 12:13

Já jsem teď dočetla scificko, kde ta společnost úplně rezignovala na nějaké sociální pohlaví, všichni se oslovovali ženským rodem, každému bylo jedno jestli má dlouhé, krátké vlasy, makeup nebo cokoliv. Souložili víceméně všichni se všemi, resp. z té knihy vůbec nevyplývá, jestli to byl hetero pár, ale určitě vždy nebyl. U nějakých postav se dalo fyzické pohlaví vyčíst v prvním díle, dále už ani to ne. A vůbec ničemu to nevadilo!

Já bych už hrozně chtěla, aby se toto nějak uspojivě vyřešilo a začli jsme si říkat, že všichni jsou lidi, protože to zabírá hrozně velkou část diskurzu, který by si zasloužily i další témata třeba domácí násilí, přístup k obětem znásilnění a tak podobně. Místo toho, aby jsme řešili zoufalý stav v jiných oblastech, který nás za 20 let spolehlivě dožene, se točíme jako společnost na tom, co kdo s kým dělá v posteli. Vždyť je to úplně zoufalý. 

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 07. března 2023 13:24

Hele, tady se furt nasazuje na ČR, jaká je to zpátečnická země... tak kolik zemí na světě má volnější pravidla - jako kde všude se člověk může sám rozhodnout, co mu mají napsat na občanku/pas?

Já vím akorát o Islandu - tam si můžete nechat zapsat ženský, mužský, nebo "X". Ovšem o změně pohlaví včetně následný změny jména a cestě k tý změně (chemický nebo chirurgický), prostě o všem tom rozhoduje státní komise, která teprve určí/schválí, jestli je hotovo! A můžete to provést jen jednou v životě, cesta zpátky není, kdybyste si to náhodou rozmysleli! Tak nevím, jestli je to taková výhra. No, a nějaký další státy?? 

Offline Aranel
6528 příspěvků moje polička 07. března 2023 14:40
Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 08. března 2023 09:47

Aranel 

No vida. 

Offline stes
9083 příspěvků moje polička 10. března 2023 10:28

Už je to starší, ale nas...., že někdo u nás ustájí koně toho řezníka. Co tu ještě má? Má to nějakej důvod, kromě klasickýho peníze nesmrdej a kůň za to nemůže? 

Online dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 10. března 2023 11:37

Aktualizovala jsem si telefon a od té doby má totálně rozje*ané tóny, řvou na nejvyšší hlasitost a nemůžu si nastavit zvonění z karty, protože to prý neumí přehrát (MP3)!

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 11. března 2023 08:20

stes taky jsem se napřed divila, než jsem se dočetla, že trenér (majitel?) té stáje se jmenuje Arslangirej Šavujev. Dále ze stránek stáje: Jsou zde trénováni koně pro majitele Ramzana Kadyrova, Valentina Bukhtoyarova a Saise Shaptukayeva. Stájový personál sčítá 4 pracovníky. První jezdec stáje Bauyrzhan Murzabayev který je i trojnásobný český žokej šampion, žokej Konstantin Kobzarev, žokej Ramil Děmidov a ošetřovatelka Klára.

Offline stes
9083 příspěvků moje polička 11. března 2023 08:24

Mohučanka no diky...nevim jestli mě to mělo uklidnit, že tahle svoloc ma u nas podnik, byt neni jediny...aspon to neni ceska staj

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 11. března 2023 08:29

stes

No není zač, mám z toho stejně pocity. Každopádně v nějakém článku psali, že Kadyrovův majetek u nás je od roku 2016 zmražený a spravuje ho ministerstvo financí.