![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Ty rodinný vztahy v japonštině, to je teprve peklo! Netuším, jak je to se strýcem a tetou, ale třeba pro rodiče jsou tuším tři různý výrazy. Je rozdíl, jestli mluvíte o "matce" obecně (třeba dnešní matky.....blablabal) nebo své vlastní nebo o cizí (konkrétní). Pro každého sourozence je taky vlastní slovo "nejstarší sestra" mladší sestra", "nejmladší sestra", "nevlastní sestra" -to jsou různé výrazy. A aby toho nebylo málo, tak třeba "tvoje starší sestra" je ještě úplně jiné slovo ![]()
jojo, v turectine je pro sestru taky vice vyrazu podle toho, jestli je to "sestra" nebo "starsi sestra", protoze z hlediska kulturne-historicky danejch hierarchii je tohle rozliseni dulezity ![]()
To jsou hrozně zajímavý věci, tady ty kulturně-lingivstické odlišnosti. :-) Úplně mě mrzí, že jsem tak tupá na jazyky, v tomhle bych se úplně rochnila (kdybych byla schopná si to zapamatovat, haha)
Tedy ne že by mi tohle udělalo přímo radost, ale normálně jsem vyprskla smíchy a pak se ve frontě na kasu chechtala nahlas.. Copak si toho nikdo v tom Kauflandu nevšiml..?
Dost divný chutě.. ![]()

![]()
Tím už se bavím kolik měsíců. Děti, ochutnejte Styblíka! ![]()
No přesně! Mně prosím půl kila Kučery, ten je mladší, bude měkčí a šťavnatej.. ![]()
Já už jsem si toho všimla taky - a myslím, že to je záměr.
Nedovedu si totiž představit, že by to celé oddělení marketingu přehlédlo.
Jedině mě ještě napadá, že to tak dostali od Němců zadané (výplod nějaké externí reklamní agentury s překladem od diletanta) a ti si to nenechají vymluvit... ![]()
Kdo ví. Dlouhé týdny mne vytáčelo Lidlovské "potěšte své chuťové smysly." Jakože cože?![]()
Tohle bude ciste ceska kampan. V nemecku jsou vlajka a tyhle lokalne nacionalni motta z historickych duvodu nepruchozi. Bych chtela videt ten mazec, kdyby tu kaufland mel reklamu se sloganem z lasky k nemecku :)))
Ale mas pravdu, zadat to ceskym obchodum samozrejme mohli i tak.
Já si myslím, že to může být záměr a nemusí, může se to stát, když se do grafických podkaldů dělají na poslední chvíli nějaké zásahy, ladí se, jestli něco bude 5 nebo 7 mm od sebe a něco vypadne, a jak už to všichni viděli 100x, tak si toho nikdo nevšimne. Pak se to vytiskne v 10.000 kusech a je je ještě velký štěstí, když to vypadá trochu jako záměr.
Jednou jsem takhle viděla vizitky, co byly úplně skvělě vyladěný, font, obrázek, vycentrování všechno pecka, akorát tam tak trochu chybělo chybělo telefonní číslo. A sama jsem kdysi byla u případu, kdy se připravovala krabice na české balení, při té přípravě jsme na to koukali čtyři, pak to prošlo tuším šestikolovým schvalovacím procesem v zahraničí, všechno bylo 10x ověřené a zkontrolované, a vůbec nikdo si nevšiml, že v té finální verzi chybí na předku krabičky taková drobnost jako název :-).
Čímž teda nechci nijak mluvit za Kaufland, o té (ne)záměrnosti nevím vůbec nic, jen že se něco takového klidně stát může.
Já to tam vídám už dlouho, když tam občas zabloudím. Přišlo mi to naprosto ujetý a je mi těch lidí, co u toho nápisu stojí, tak nějak líto, když vidím, jak se kolemjdoucí pošklebují. I když teď už to většina přechází, už to všichni znají.
Hurá, ač exšéf nepřebírá poštu a dopis s dodejkou se mi vrátil zpátky, vyhrožování paragrafy do mailu zabralo aspoň na účetní a potvrzení příjmů mi pošle :-) Budu moct podat daňové přiznání :-) Kdyby něco, mám prý komunikovat přímo s ní, prý to bude rychlejší :-)
Že by kosák seděl?... :-)
Udělal mi radost program tohoto víkendu. V sobotu procházka po košířských usedlostech vol.1 - Bullovka, Šmukýřka a Cibulka. V neděli výstava v Mánesu - Karel Těšínský. A ještě větší radost mám z toho, že takovéhle obyčejné radosti mám s kým sdílet.
Právě jsem se od svého lékaře dozvěděla, jak dopadlo vyšetření, které jsem absolvovala před dvěma týdny v nemocnici a poprvé po dvou letech od nasazení léčby mám výsledky úplně bez jakýchkoliv patologických změn
. V překladu to znamená, že nejenže mi nehrozí operace, což se vyřešilo už před rokem a půl, ale tentokrát už ani. nemusím za půl roku na další kontrolní zákrok a postupně budu moct i dosavadní léčebnou dávku omezit jen na zajišťovací množství
.
Gratuluju, taková zpráva člověku opravdu udělá radost. Ptáci hned víc zpívají a sluníčko nějak líp svítí, že?
To je opravdu krásná zpráva! :-)
Ja jsem asi do tohohle vlakna jeste nepsala, ale mam fakt radost z brachy. Dela v nemecku truhlarinu, pro BMW a Mercedes, vetsinou vystavni plochy. Ted mi psal, ze leti v Cervnu na Bermudy pracovne, kdyz tam je American cup, mega zavody plachetnic a katamaranu, na deset dni. Je to super akce sponzorovana Luis Vuitton a BMW, buse to bozi. Maj na deset dnu hotel a skutry, tak mam fakt radost, si to uzije.
Gratuluju, wendulko! To je ta nejlepší zpráva! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.