Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 19:21

Dadoo Já si je kupovala v Polsku na táboře, v Čechách jsem je nikdy neviděla. Ale zato jsem si vzpomněla na výbornou limonádu v kelímku, kterou prodávali v Praze na Masarykově nádraží (jak se vlastně tenkrát jmenovalo?). 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 19:29

Kokoska kvasnice a maslo na vahu pamatuju i ja a to jsem o neco mladsi :)

Dadoo o limonade v pytliku vypravi vzdycky tchyne - jak jezdila v peti letech z prahy k tete do moravskych budejovic. Na ceste meli vzdycky hodinovou prestavku a ridic autobusu ji hlidal a pokazde koupil tu limonadu. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 19:37

Byla to tahle?

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 19:37

Ignis Praha - střed

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 19:49

Mutziputzi Tvoje matka je moje matka? Taky jsem měla zatrhnutý vitacit, jesenku, atd. Všechno jsem musela na tajňačku.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 20:06

Mydla si pamätám aj ja, zemiakovy cukor to bol myslim. Ako decku mi to chutilo ale bol to pekny humac :D a este si pamatam nugat na vahu, to bola najlepsia sladkost aj ked predpokladam to s nugatom nemalo vela spolocne.  A este Africana arasidova pochutka

Offline mitford sister
1691 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 20:14

Ignis Olympus!!! nejlepší věc na školních výletech do prahy :)

Offline whiskas
20786 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 20:29

Dnes jsem si při cestě autem tak přemýšlela a udělalo mi radost, kolik úžasných lidí kolem sebe mám a někdy si to ani neuvědomuji. Jsem za všechny moc ráda, protože to je k nezaplacení .

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 21:09

Dadoo u nás doma se tomu říkalo limosáček. Ale to je fakt dávno, to jsem chodila do školky.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 21:16

Kokoska mlíko do bandasky v mlékárně ještě pamatuju i já, ale byla jsem fakt hodně malinká, ještě před školkou. ale ty vážený kvasnice v papírkách popsaných tužkou byly ještě nedávno:-) teda.. před deseti lety možná

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 21:43
Reakce na Potrefenáhusa:

na ty mejdlíčka se hrozně moc vzpomíná (a ještě na fialky) - myslim někdy v 90. letech dávali nějakej vzpomínací pořad (myslim tam byl i Jiří Dědeček) a na ty mejdlíčka vzpomínalo strašně moc lidí včetně toho, jak si je pak po revoluci koupili jako hroznou svátost.....a bylo to hnusný

já jsem takhle byla hrozně zklamaná z žužu a takových těch plněných kornoutů, co se prodávaly v cukrárně, byla v tom taková světle hnedošedá máslová hmota a jako dítěti mi to hrozně chutnalo, když jsem si to koupila pak jako velká, byl to nepředstavitelně ohavnej margarínovej hnus

​No moje matka na to mejdlíčko a fialky taky vzpomínala, myslim, že důvod byl, že nic jinýho nebylo a měli to spojený se vzpomínkama na dětství jako my ty pivíčka, limošky v igelitu atd..

Offline Ounz
20420 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 21:44

Potrefenáhusa Teda ale Praha střed je víc kůl než Masarykáč!

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 21:56

Mrakoplas Nugát na váhu nám dávala prababička a mávala rukou nad babiččiným hudrováním, že nebudeme jíst oběd.

Offline Kammila
753 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 22:01

mitford sister Ignis Olympus byl pomerančový a Pompela byla mandarinková, mňam..a prodávali to i dole v Kotvě v potravinách 

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 22:34

Ignis Limonadu z kelimku mi vozil strejda z Prahy  

Jinak my ted meli sraz ze zakladky, byli se podivat v nasi super opravene modeni vesnicke skole a vzpominali, jak jsme jeste v pate tride na mestance topili ve tridach v kamnech, osmaci chodili prikladat  no samotne uz mi to prislo neuveritelne!!

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 22:35

Mne teda chutnaly I ty porevolucni mejdla I ty fialky no....Ty fialky bych si ted docela I dala!

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 27. listopadu 2019 23:48

Fialky mi nedávno přivezl přítel z jedný krásně pitoreskní cukrárny v Bratislavě. Mně teda nenadchly (ale zase to nebyl syntetickej hnus, byly podle starý receptury - jen já prostě nějsem moc na sladký) - ale táta se rozplýval, že jsou ještě lepší, než když je jídával jako dítě (a sežral celou krabičku téměř na posezení). 

A díky za připomenutí těch kornoutů s pseudomáslovou hmotou - taky pamatuju (a mezi zubama z nich skřípal cukr, to si taky pamatuju) ;-). Blem.

A Olympus i Pomelu jsem milovala. A pak takovej ten růžovej tekutej jogurt - jovo.

A taky si matně pamatuju, jak dole v paláci Metro bejvalo takový lahůdkářství či co, kde jsem zažila svůj první automat na limonádu. Jsou to teda dost raný vzpomínky, mám to dost rozmazaný, ale mám dojem, že měli dvě nebo tři příchutě a celý to byl takovej malej zázrak... Nepamatujete se na to někdo?

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 00:43

Fialky maj porad u nás u práce v zelinářství, taky mi je jednou někdo privez jako dárek myslím z Holandska, já tu chuť rada, ve Francii jsem si dávala fialkovej kir místo rybizovyho 

Offline Lama_z_Lana
6721 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 00:53

No a takovej fialkovej monin do prosecca

Je to teda fakt hodne sladky, ale jednou za cas zajimavy. 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 28. listopadu 2019 07:20

Ounz Jakej Masarykáč?! Jedině Masaryčka!