Dadoo Já si je kupovala v Polsku na táboře, v Čechách jsem je nikdy neviděla. Ale zato jsem si vzpomněla na výbornou limonádu v kelímku, kterou prodávali v Praze na Masarykově nádraží (jak se vlastně tenkrát jmenovalo?).
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Byla to tahle?

Ignis Praha - střed
Mutziputzi Tvoje matka je moje matka? Taky jsem měla zatrhnutý vitacit, jesenku, atd. Všechno jsem musela na tajňačku.
Mydla si pamätám aj ja, zemiakovy cukor to bol myslim. Ako decku mi to chutilo ale bol to pekny humac :D a este si pamatam nugat na vahu, to bola najlepsia sladkost aj ked predpokladam to s nugatom nemalo vela spolocne. A este Africana arasidova pochutka ![]()
Ignis Olympus!!! nejlepší věc na školních výletech do prahy :)
Dnes jsem si při cestě autem tak přemýšlela a udělalo mi radost, kolik úžasných lidí kolem sebe mám a někdy si to ani neuvědomuji. Jsem za všechny moc ráda, protože to je k nezaplacení
.
Dadoo u nás doma se tomu říkalo limosáček
. Ale to je fakt dávno, to jsem chodila do školky.
Kokoska mlíko do bandasky v mlékárně ještě pamatuju i já, ale byla jsem fakt hodně malinká, ještě před školkou. ale ty vážený kvasnice v papírkách popsaných tužkou byly ještě nedávno:-) teda.. před deseti lety možná![]()
na ty mejdlíčka se hrozně moc vzpomíná (a ještě na fialky) - myslim někdy v 90. letech dávali nějakej vzpomínací pořad (myslim tam byl i Jiří Dědeček) a na ty mejdlíčka vzpomínalo strašně moc lidí včetně toho, jak si je pak po revoluci koupili jako hroznou svátost.....a bylo to hnusný
já jsem takhle byla hrozně zklamaná z žužu a takových těch plněných kornoutů, co se prodávaly v cukrárně, byla v tom taková světle hnedošedá máslová hmota a jako dítěti mi to hrozně chutnalo, když jsem si to koupila pak jako velká, byl to nepředstavitelně ohavnej margarínovej hnus
No moje matka na to mejdlíčko a fialky taky vzpomínala, myslim, že důvod byl, že nic jinýho nebylo a měli to spojený se vzpomínkama na dětství jako my ty pivíčka, limošky v igelitu atd..
Potrefenáhusa Teda ale Praha střed je víc kůl než Masarykáč!
Mrakoplas Nugát na váhu nám dávala prababička
a mávala rukou nad babiččiným hudrováním, že nebudeme jíst oběd.
mitford sister Ignis Olympus byl pomerančový a Pompela byla mandarinková, mňam..a prodávali to i dole v Kotvě v potravinách
Ignis Limonadu z kelimku mi vozil strejda z Prahy
Jinak my ted meli sraz ze zakladky, byli se podivat v nasi super opravene modeni vesnicke skole a vzpominali, jak jsme jeste v pate tride na mestance topili ve tridach v kamnech, osmaci chodili prikladat
no samotne uz mi to prislo neuveritelne!!
Mne teda chutnaly I ty porevolucni mejdla I ty fialky no....Ty fialky bych si ted docela I dala!
Fialky mi nedávno přivezl přítel z jedný krásně pitoreskní cukrárny v Bratislavě. Mně teda nenadchly (ale zase to nebyl syntetickej hnus, byly podle starý receptury - jen já prostě nějsem moc na sladký) - ale táta se rozplýval, že jsou ještě lepší, než když je jídával jako dítě (a sežral celou krabičku téměř na posezení).
A díky za připomenutí těch kornoutů s pseudomáslovou hmotou - taky pamatuju (a mezi zubama z nich skřípal cukr, to si taky pamatuju) ;-). Blem.
A Olympus i Pomelu jsem milovala. A pak takovej ten růžovej tekutej jogurt - jovo.
A taky si matně pamatuju, jak dole v paláci Metro bejvalo takový lahůdkářství či co, kde jsem zažila svůj první automat na limonádu. Jsou to teda dost raný vzpomínky, mám to dost rozmazaný, ale mám dojem, že měli dvě nebo tři příchutě a celý to byl takovej malej zázrak... Nepamatujete se na to někdo?
Fialky maj porad u nás u práce v zelinářství, taky mi je jednou někdo privez jako dárek myslím z Holandska, já tu chuť rada, ve Francii jsem si dávala fialkovej kir místo rybizovyho
No a takovej fialkovej monin do prosecca ![]()
Je to teda fakt hodne sladky, ale jednou za cas zajimavy.
Ounz Jakej Masarykáč?! Jedině Masaryčka!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje