Je to radost. Praváků 71 kusů. Ruzovky, bedla, kuřátka.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
tv to je krasa! U nas uz taky zacinaji rust, muz vcera dotahl lisky, dneska z nich udelal michanici s vajickama ![]()
Friga
ty nacházím zřídka, vždycky je to svátek, když na nějakou natrefim.![]()
tv tady jsou celkem bezne. Roste tu i jeden jiny druh lisky, liska nalevkovita. Ta tu patri k nejoblibenejsim houbam. Pak tu jeste roste hodne kozaku, hriby uz min, babky jsem tu nevidela. Masaci tu rostou taky.
Tohle jsem vyfotila ve ctvrtek
Friga nálevkovitou taky sbírám.
Krásný cervenik ![]()
Mám radost z celého dnešného dňa. V prívetivo teplom ,ale nie horúcom počasí sme s mužom pohodlne urazili na bicykli 43 km, aj s nejakým prevýšením .Mali sme v pláne cestou cez B.Bystricu ísť na obed, ale pretože otvárali až o 12.hod.,mali sme čas a zastavili sme sa na namestí. Muža som nechala čakať na lavičke, kde už sedel nejaký iný cyklista a ja som si odbehla do SH. Nič nepotrebujem, ale .... ? Akcia kus za 0.90 € , a kým som vybrala mužovi tričko , mne cyklistické nohavice a perfektnú veľkú ,teplú, ale nie ťažkú a na omak príjemnú deku, ohlásili šťastnú hodinku - 0.50 € za kus !
Ako-tak sme deku napchali do nosiča, Muž sa rozlúčil s kolegou, z ktorého sa vyklubal Holanďan a v rámci svojich obmedzených možností s ním hodil nejaký ten smalltalk . Počas obeda nám zavolala dcéra - konečne, po 5 rokoch !, dostala písomné potvrdenie o rozvode , ktoré už jej bývalý nenapadol. V pohode sme došli domov - sprcha, káva, knížka, postel ....zobudila som sa po hodine, čerstvá ako rybička .
tv ja jsem nalevkovitou driv neznala, nasi ji nesbirali. Nebo mozna nerostla tam, kam jsme vetsinou chodili (na Brdy). Ukazal mi ji az muj muz.
Frigajá ji sbírám tak čtyři roky. Taky jsem ji dříve neznala, byla to pro mě "gemba", která mě nezajímala, takže jsem si ji v lese ani nevšimla. Naši chodili do lesa hodně a jeli klasiku-hribovite, lišky, václavky, holubinky, ruzovky. Tatík sbíral i muchomůrku sedivku, tu nikdo jiný nesbíral. A jaká to byla dobrota.
Václavky u nás už dva roky nerostou, na to si teda stěžuju.
tv to nasi zbirali to samy co vasi :) tata taky sbiral i sedivku.
Frigajee, to jsou první, o kom vím, že to sbírali.![]()
před nedávnem jsem někde (kde, to už si samozřejmě nepamatuju) četla o otakárkovi ovocném a dneska jsem ho viděla cestou k bazénu. A na zpáteční cestě pár modrásků a žluťáska - ty jsem neviděla snad od dětství.
Blanka tak tu radost ti preju!
Kokoska , ďakujem, a áno, spokojnosť z prežitia niečoho pekného nemusí byť nutne podmienená niečím drahým, exotickým, či neobvyklým .
tv ja taky nevim o nikom jinym, kdo by je sbiral.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.