999 krásná!
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Garfie Mňam, taky si ji musím uvařit :-).
Les, houby, ticho!

Kan me houby fascinujou, jsou jak z jineho sveta. A kdyz se takovy hribek klube zpod listi nebo mechu, probouzi se ve mne basnik
.
My byli ted v Krkonosich, to byly zne. Ne teda pro nas, nebyli jsme na to pripraveni, ale byla jich tam spousta. Lidi tam nosili plne ikea tasky. Ted jsem cetla na nejakem nemeckem webu clanek, ze v Bavorsku merili nejaky nebezpecny latky v houbach a ze tam toho je porad dost (po cernobylskem spadu). Ten clanek pro me ztratil kredibilitu v poslednim odstavci, kde radili koupit si radsi houby na trhu, ze ty jsou ok.No i kdyz v Nemecku trhy mozna fungujou jinak nez u nas. Podle me jen nechtej, aby jim lidi drancovali lesy.
Gatita Kamarádi jezdí do Norska závodně rybařit a tam ty houby taky nikdo nesbírá. Jednou si z toho udělali praženici a byli za senzaci, všichni se na ně chodili dívat a velký překvapení bylo ráno, jako že žijí.
Kan V Nemecku myslim, ze se houby sbiraji. Asi ne tak vasnive jako tady, ale rekla bych, ze se tam bezne houbari. Ale pamatuju si z lonska nejake zpravy (myslim, ze to probehlo i pres ceske servery), ze tam byla nejaka naduroda a lidi to plenili po metracich a tem lesum ta turistika nedelala uplne dobre. Myslim, ze ten clanek s tim nejak souvisi:) V Norsku bych byla u vytrzeni, ale vlastne nevim, jestli bych si troufla tam houby sbirat, jestli maji stejne druhy jako my? Ja poznam kulovy, sbiram jen hriby a klouzky, co mam nakoukane. Lisku jsem v zivote nenasla. A bedlu taky umim jen nekterou![]()
GatitaSbírali prý křemenáče, březového i osikového a kozáky.
Gatita Já jsem teď četla, že jsou teď v Německu dost vysoký pokuty za sběr hub. Když jich máš na určité množství. Možná to souvisí s tím, co píšeš.
My jsme teď byli ve Švédsku a to bylo utrpení, tolik krásných hub, jsme viděli... Stačilo jít po cestě v lese, ani člověk nemusel pořádně do lesa. Ale nesbírali jsme, co s tím, že.
Gatita někde na netu teď vysí článek, kolik/kde/jak se smí v okolních zemích trhat hub a jaké jsou pokuty. Mám pocit, že některé země mají jenom kilo na osobu.
moonlight ja taky ted trpela, jen podle cesty co jich bylo a jak byly krasne! Par jsme sebrali a s detmi v hotelovem pokoji ususili, ale jen symbolicky.
moonlight Ve Švédsku teď byla kamarádka a taky trpěla! Její FB je plný fotek hub, které nemohla sbírat! ![]()
Kdysi jsem četla rozhovor s nějakým českým emigrantem, který si na sbírání hub založil živnost, tuším v USA, že to lidi vůbec nedělají a houby neznají, tak je bral do lesa na výpravy a dost slušně se tím živil.
Garfie Já nezapomenu na článek v irským časopise před lety. Dobrodruh novinář šel do lesa na houby - nasbíral všechny houby, co potkal a až doma seděl nad atlasem a dumal, který jsou jedlý :) Jestli si je uvařil a snědl, to už si nepamatuju, ale asi to přežil, když o tom psal článek. Ale bylo to skoro jako investigativní novinařina, velmi dobrodružný počin, to mě pobavilo a doteď si to pamatuju.
Gatita Moc krásné, ano, tam taky. A velký, stačilo by jich pár na smaženici. Už spřádáme plány na koupi dřevěné chatičky někde ve Švédsku, kam budem jezdit na houby :) Jako drahý to tam není, už jsme koukali :)
moonlight to zni jako plan:)
Kan tuhle jsem o kudlankách četla. Jsou prý velmi, velmi agresivní a dokážou přemoci i mnohem větší kořist, než jsou sami. Dokonce tam psali,že kdyby nedejbože byly kudlanky ve velikosti koček, měli by s nimi problém i lidi. Kusadla a tak. Od té chvíle na ně koukám jinak (taky se nám objevují občas na zahradě, tuhle jsem jednu hnala ze sušáku s prádlem).
Torrah To je zajímavý, dík. Tahle byla taková vláčná asi byla po jídle
Já teda ty živočichy obdivuji všechny, moc nemusím mravence teda, ale v lese u mraveniště stojím, dokud mi naleznou po noze. Tenhle koník mi vlezl při motání věnečků do čaje a neměl se k odchodu.

999 Bozi kytka!![]()
Mam radost ze dvou temer hotovych obrazu. Strasne to nabiji.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY