continuity lilo cestou tam, ale v devět večer už to byla nádhera.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Catherinne gratuluji ![]()
continuity Lednicko-valticky areál ![]()
Našla jsem tátu, jak luští křížovku. Sám od sebe. To už neudělal od té CMP. V rámci rehabilitace jsem ho nutila, někdy jsme i kus spolu dali, ale nechtěl, moc mu to nešlo. Přitom dřív byl přeborník.
A teď tam luští sám, má skoro hotovo.
A chce koupi pěnu na holení, že došla. I to je pokrok, holení taky jen s odporem dosud. Že by ta denní návštěva injekční sestřičky měla takovej dopad? ![]()
Jennyfor
bozi. A to se tak vzpiral....
Super. Si piš že je v tom ta sestřička, ty to s dědkama uměj ![]()
barbucha Jj
Však mu taky hned první den řekla: Co ty fousy, pane inženýre, to se mi vůbec nelíbí !
A hned to šlo. I s čistým trikem. A já se mohla uvztekat a nic ![]()
Cha
Ještě to chce, aby se zmínila o tom domácím skladišti!
barbucha Už jsem přemýšlela, že přivedu hasiče na revizi a dostane to befelem z moci úřední. Ale tam bohužel hrozí, že bych to musela vyklízet já ![]()
To ti hrozí stejně, těžko to bude vyklízet taťka sám. Nehledě na to, že by stopro nevyhodil nic, nechat to na něm ![]()
Ale ať ho sestřička nalomí, a ty můžeš objednat kontejner... ![]()
barbucha no, on si ty svý barikády hrozně brání. Všechno má totiž nevyčíslitelnou cenu.
Ještě tak ty pračky z obýváku, pak je tam jedna vyhořelá mikrovlnka, to bych obhájila. O soustruh už jsme se párkrát tahali a zatím jsem to vzdala.
Ale ten binec, co má v "pracovně", ten bude hájit vlastním tělem. Každej ten drátek, cívka, elektronka, měřák, krabice s odporama, pytle se šroubkama, vysílačky, reproduktory, starý televize, rádia, starý elektro příručky, nemám prý ponětí, jaké je to bohatství. Co mu dalo práce to nashromáždit. A ačkoliv má problémy, v téhle oblasti se to jaksi neprojevuje. Ví přesně, kde co má, už jsem pár krámů odklonila a vždycky na to přišel.
Vidim že tvůj taťka bude podobnej typ jako můj děda blahý paměti... šílenej vynálezce, kterej ze dvou mixérů sestrojoval vysavač
a naopak
není otec taky elektroinženýr?
Mnoho,mnoho veselých historek jsme s tím vynalézáním měli!
V neposlední řadě zabezpečení chaty, kde instaloval bezpečnostní systém - dveří, okna... prosím pěkně před šedesáti lety, fakt inovátor. Škoda jen, že se okno nemohlo otevřít, aniž by nezačaly hlasitě houkat sirény a vypnout to šlo snad jen s pomocí kladiva
(ale nebyl tak úplně k ničemu nakonec, vyhrál nad komunistickým soudem i nějakej patent)
Ve starým bytě, kde jsme bydleli s prarodičema společně, měl vyčleněnou jednu místnost (naštěstí malou, bejvalej pokojík pro služku), plnou stejnejch krámů... nikdo tam nesměl! Kromě mě ![]()
barbucha Přesně, elektroinženýr i s tím patentem vymačkaným z komunistů.![]()
Některý ty vynálezy nebyly marný, třeba otáčecí gril na 10 menších kuřat najednou, my byli početná rodina a kuřata levný
Akorát, že ta bedna měla velikost vestavěný skříně, žár z toho byl jak z krematoria a v beta verzi se s tím muselo točit ručně.
Taky byl u zrodu první český mikrovlnky, ty prototypy tahal domů, byly to opět spotřebiče metr na metr a půl, z kladívkového plechu a celkem jsme se teda báli, co ty microwave udělaj s naším zdravím. A jakmile to začalo trochu fungovat, sebrali jim výzkum a v rámci RVHP to dodělali Rusáci.
Nebo převratný vynález svařování koženkových kabelek místo jejich šití. Všechny nás to nutil nosit, dost hnusný to bylo, z těch umělejch hmot. Až když se zjistilo, že sešít jednu kabelku trvá šičce 10 minut a svařit stejnou 2 hodiny, výzkum byl přerušen![]()
Prostě celý dny kutil a vynalézal, do práce chodil na půl šestou, ve dvě byl doma a jel si svoje. ![]()
No a o výpočetní technice ani nemluvím, byl vizionář, už v sedmdesátkách mne hnal na elektro, že počítače = budoucnost, já se tedy trhla na matfyz, ale stejně jsem u toho skončila.
Chudák máma, co ta s ním zažila, myslím, že jedním z vrcholů bylo, když po návratu z víkedové služby našla vyklizený obývák a v něm sálový počítač Sharp, čtyři skříně včetně diskové mechaniky a tří terminálů. Už se tam nevešlo nic dalšího. Nechal si to tenkrát přivézt kamioňákem ze Západního Německa, za dost velký prachy a když maminka udělala scénu, nešlo to prodat a tak to zdarma věnoval VŠCHT.
Jako nenudili jsme se.
A taky jsem mu tam lezla ![]()
Jennyfor
Úžasný historky! O první místo se teda stále pere gril na 10 kuřat s obývákovosálovým počítačem Sharp
Jinak ale potlapkávám, koexistence s hromadičem entuziastou je dost nápor na nervy.
Můj děda byl zjevně o generaci starší, ale asi by si s tvým tátou rozuměl ![]()
Tak ať to se sestřičkou dobře dopadne!
Manuka To ne, ale už v těch dávných dobách zhasínal světla v celém bytě centrálně na jednu Vyp/Zap páčku. Předběhl dobu. Když se má spát, tak se prostě bude.![]()
Jennyfor musím uznat že vedeš!![]()
Ale já zas v pěti letech uměla pájet odpory a vůni kalafuny miluju do dneška!
Tohle nás minulo. Nakonec děda umřel v ´68... vydržet o chvíli dýl, měli jsme to všechno ![]()
Ale na druhou stranu, nebyl to všeuměl. Důkazem budiž jeho kopání studny na tý zabezpečený chatě, kterýmu se věnoval mnoho let a hodlal - samozřejmě pomocí elektřiny - rozvést vodu dvě patra až na střechu jakožto protipožární opatření.
A co byste řekly? Ačkoliv chata stála dvacet metrů od Sázavy (řeky), na vodu prostě nenarazil ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.