Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 22. října 2023 19:37

Renusatko je to moc hezky. Mamka se vnukum hodne venovala a oni k ni maji porad krasny vztah. Prave ted vzpominali, co vsechno s ni zazili. A o prababicku hodne stoji moje vnucka. Skoro celou dobu byla s ni, povidaly si, porad prababicku hladila, tiskla se k ni. Mame moc hezky fotky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2023 19:38

Kan záclony taky nemám. Jako jo, rámy jsou špinavý, ale z venku, to ve třetím patře nikoho netrápí. Pro by byl ideální stav mýt je tak jednou za rok, ale holt nic není ideální

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2023 19:41

crazydaisy děkuju. To je moc hezké s vnučkou. Moje babička kluky zbožňovala, starší si na ní pořád pamatuje, i když mu byly jen tři roky, když zemřela. No teď jsem se tu trochu rozesmutnila.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 22. října 2023 19:46

U nás do oken odpoledne svítí, jsou díky zasklenemu balkonu dvoje za sebou a opravdu přes ně není pořádně vidět, pokud jsou zaprášené.

Popravdě okna mi s tím luxem zaberou několik desítek minut. To vůbec není nic k řešení, zvládnu to klidně i za odpoledne po práci.  Co je zdlouhavé jsou ty návazné činnosti, uklidit parapety vyprat závesy, vyluxovat a to bych dělala stejně. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. října 2023 19:47

crazydaisy To je přesně ono. S tím starším byl tchán hodně. Hlídal nám ho, když jsem chodila do práce od roku a občas, když byl nemocný. Nebral si ho sice na noc, ale pomáhal nám dost. S tím mladším už takový vztah nemá a je to vidět. Když se mu někdo věnoval u našich, tak to byl taťka. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. října 2023 19:50

continuity Navrhuju nebýt doma. Nám svítí do oken celý dopoledne, ale to jsme v práci. Odpoledne jsme venku a večer není vidět. Já mám na okna prostě slepotu. Vůbec si neuvědomuju, že bych koukala na okno s tím, že přemýšlím, jestli je špinavé.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 22. října 2023 19:50

Renusatko To je úžasnej nápad. Mě se ted míhá hlavou, že když máma je na tom blbě, skoro nic nemůže dělat, že bych si s ní sedla k jejímu tabletu, kterej dostala od švýci, a na kterým nic nedělá, protože na počítači naposledy něco dělala před patnácti lety v práci v dosovským programu,  a je to pro ni strašně cizí, že  bych psala její vzpomínky, s nadějí , že se toho chytne, a začne něco psát sama. Furt nevím, jestli je to blbej nápad, nebo ne. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. října 2023 19:58

Isca Právě se mi to líbí. Tchán napřed řekl, že určitě ne, hrůza fotky a ještě video. No nakonec ochotně jel do Poříčí nad Sázavou, odkud pochází a mluví i do kamery. Byli tam minulý víkend a ještě se tam chystají na jaře jednou. 

Tak zkusit můžeš a uvidíš, jestli to mamku chytne.

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 22. října 2023 20:00

Isca není to blbý nápad. Já se babičky na některé věci ptát nechtěla a už se nezeptám. Tak nečekej.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2023 21:02

continuity nám tam takhle taky slunce svítí, taky přes zasklenou lodžii. Jako vidět to je, když se na to zaměřím, ale mně to nevadí. Plus mám problém s načasováním, má té jižní lodžii je od dubna vedro, letos až do konce září a pak už je zase zima.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2023 21:05

Isca ségra jednou dala babičce a malé ségře knížku Babičko, vyprávěj nebo tak nějak, jsou tam jednotlivé otázky. Rovnou jim i dala za úkol si naplánovat čas telefonů a fakt to spolu vyplňovaly, pak to dopisovala babička sama, lepila fotky,... Nestihla dopsat akorát poslední kapitolu.

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 22. října 2023 21:34

Karja nějak mi to připomíná mě, když při stěhování manžel řekl stehovakum, ať nasypou všechny dětský věci z krabic do dětský postýlky se šprušlema. Aby rovnou vzali krabice s sebou a my nemuseli řešit, jak se jich zbavit. Když už jsem to konečně znova všechno roztřídila a poskládala, tak přišel dvouleťák a z tý skříně to vyhrnul na zem. Bohužel jsem byla v 10. patře bez stodoly...

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 22. října 2023 22:37

Tabea Jo, jako já jsem docela splachovací, takže Jendou mi to jakžtakž nevadilo, ale když se to začalo rýsovat podruhe a nevypadalo to, že se to zastaví, tak už to teda bouchlo! 

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 22. října 2023 22:41

Můj muž opravdu rád myje okna. Klidně několikrát do roka, uklidí po sobě i to okolí a já jen áchám když je to hotový i když okna jsou mi celke fuk. Koukám, že by si mohl zařídit firmu a nenudil by se

Akorát vždycky trpím představou otevřených oken ve čtvrtém patře a věčně zvědavých koček 

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 22. října 2023 22:53

Renusatko ale me to mytí, jak píšu, nevadí, dokonce se na to těším, takže já žádné rady, jak se mu případně vyhnout, nepotřebuji. Kdyby mi to vadilo, tak nejdřív zvazim placenou službu, než na to koukat. To nic nemění na tom, že někomu to nevadí. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 22. října 2023 23:02

continuity Tak já bych brala, kdyby to někdo udělal za mě. Klidně můžeš dojet, kafe uvařím i něco napeču. Já dělám ráda spoustu věcí doma, ale okna to nejsou, to můžu závidět.

Neplatila bych za to. Na to je to pro mě moc zbytečná akce. Já to fakt nevidím, ani nevím proč. Koukám ven, ale nikdy ne na okna. Máme záclony, takže asi i tím, ale ani prostě skoro žádný čas doma netrávím. Dokonce jsem se dneska po debatě musela kouknout a hodnotím, že to ještě minimálně do jara vydrží.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 22. října 2023 23:10

Renusatko ta mě baví mýt moje okna, protože vidím ten rozdíl a těší mě ten pocit.

Offline Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 22. října 2023 23:17
Reakce na continuity:

Renusatko ta mě baví mýt moje okna, protože vidím ten rozdíl a těší mě ten pocit.

​mám to taky tak, mám ráda kolem sebe pořádek. 

A jo, občas meju a občas platím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2023 23:36

Renusatko já za to klidně zaplatím. Ono přecejen se na to zvenku nachytá prach a pyl, ale frekvence mytí mi stačí malá.

continuity já mám dobrý pocit akorát, když uklidím skříně. Škoda, že mě netěší taky něco, co je vidět

Online Garfie
28575 příspěvků moje polička 23. října 2023 05:09

Catherinne Ale tím se živí dost chlapů! :-) Já si v bytě vždycky někoho zvala, bojím se výšek a měla jsem kastláky, pořádně vysoké. A kočka mi jednou odešla, obešla celý dům po takové ozdobné rampě (byl to starý dům z konce 19. století), jak jsem se dozvěděla od kolemjdoucích a sousedů z okolních domů. Pak zřejmě strávila noc u někoho doma a druhý den se vrátila...(oknem, bylo to ve třetím patře).