Tak tu byl prave pan z Vekry, planujeme hypoteticky vymenu oken, no uz ted se desim! Zase to jedno nove co tu mame je super skvele, tak jsem zvedava co vymysli za cenu![]()
design a architektura
Potrefenáhusa Ajo, kopie Vitry. Tak nic :-) stejně skončím u Thonetek, se znám. Hele a když ti byly zamítnuty i Thonetky, tak s jakým nápadem přišel dotyčný? A teď si z tebe fakt nedělám legraci, protože já přesně tento rébus řešila. Přišla jsem k hotovýmu, hnusný a rozpadavý nekvalitní židle. Naplánovala jsem nový Thonetky (před deseti lety) a ještě stále tam jsou ty staré :-) což teď mi je teda docela šumák.
andulka01 S žádným :-) Ale u nás to teď fakt neni na pořadu dne, to buď, že ta židle někde praskne (neni vyloučený) nebo že to Goliáš vokuchá tak, že se na to fakt už nebude dát dívat (taky neni vyloučený)
já teda zatim napravuju dojem, že v Ikee je všechno nekvalitní a maj tam úplně to samý, co v Asku a Scontu (to ale fakt nevim, kde ty lidi berou, to si myslí i moje máma, která kvůli tomu do tý Ikey vůbec nejezdí, takže ani netuší, co tam vlastně maj)
na thonetkách se prej blbě sedí (já teda jednu starou mám, ona to asi není thonetka, ale nějaká jiná stará firma s ohejbaným nábytkem - a na tý když se člověk směje, tak ta židle s ním vrže do rytmu
)
mně by se líbilo něco takovýho, i to celkový vyznění, já mám ten starej nábytek fakt ráda

Potrefenáhusa
to je bozi, drzim palce at se domluvite:))
Potrefenáhusa No u nás to na pořadu dne bylo, ty židle praskaly jedna za druhou. Když jsem se tuhle prosedla až na zem se šroubem v zadku, prostě jsem se už rozbrečela... Navrhla jsem několikero variant a všechny byly odmítnuty. Dtto se sedačkou. A ne, fakt to nebylo otázkou peněz, ty byly, jen vůle ne. No, radši už nevzpomínat.
Ikea je v pohodě, fakt. Máma má odtamtud komplet vybavený byt a velká spokojenost. Jen mi vadí, když ze série přestanou některý kusy vyrábět. Naopak jsem nikdy nebyla ve Scontu ani Asku. Jen jednou studijně v Lutzu.
Ty interiéry jsou přesně k tobě :-) ta poslední židle má nádherný opěradlo.
andulka01 u nás to fakt teď neni na pořadu dne, my jsme zcela vyšťavený tou koupelnou (která už je skoro ale úplně krásná!!!), jako chtělo by to i kuchyň, ale představa, že strávim příští třeba jaro a léto stejně jako teďka s tou koupelnou, tak asi díky, fakt nechci a budu dál vařit v provizorní rozkřápnutý starý malý rozviklaný kuchyni
Potrefenáhusa Koupelna teda
Hele ale kuchyň je pro tebe docela důležitý místo, ne? Že by to za to asi docela stálo. I když teda chápu, je to hroznej v....
Potrefenáhusa To je krásný? tu vaši smečku si v tom dovedu představit :-)
andulka01 V Lutzu jsem byla před půl rokem poprvé a byla jsem mile překvapená! Člověk se teda musí probrat spoustou balastu, ale dají se tam najít i krásné kousky.
Potrefenáhusa to byste v kuchyni měnili i dlažbu? Na fotkách vypadá krásně.
Garfie lutz mi taky nepřišel uplně blbej, třeba sedačku bych si tam asi i vybrala. Měla jsem hrozný předsudky, ale docela mě to mile překvapilo
Garfie Jo, něco by se tam našlo, ale ten balast okolo mě teda unavoval hodně. Tuším jsem tam našla masivní stůl z nějakýho tropickýho dřeva s krásnou kresbou. Mě by se nehodil, ale pěknej teda byl. No ale vlastně díky, mohla bych tam zajet pro trochu inspirace. Ať v dobrém nebo špatném :-)
Potrefenáhusa já tě naprosto chápu. Spravili jsme koupelnu a na řadě je kuchyň a vůbec se mi do toho nechce, tak to odkládám už nějakej pátek a ještě určitě budu.
A mám doma dvě starý tonetky a chtěla bych k nim pořídit dvě úplně nový. Ale to by chtělo i nový stůl a tu novou kuchyň, no...
nellielovett tenhle samospád je na tom právě úplně strašnej
nellielovett Potrefenáhusa O kuchyni mi nemluvte, koupili jsme ji s domem před deseti lety, takže teď je skoro třicet let stará. Na to teda nevypadá, ale stejně mě štve :-) Teď už jsme se rozhoupali, že ji konečně vyměníme, ale pořád se nemůžu přinutit začít. Hned za ní je totiž šatna přístupná z chodby, chtěla bych ji s kuchyní spojit-a to znamená bourání, takže děsnej bordel. Kuchyň je navíc kompletně spojená se zbytkem domu, s obývákem a vedou z ní schody do patra, nikde žádné dveře, prostě staveniště úplně všude, je mi z toho špatně už předem.
Navíc ta současná pořád není tak strašná, aby nás to nutilo, jen není podle našeho vkusu. A navíc má super vnitřní vybavení, takže když jsem bez energie, říkám si, že vlastně není tak špatná a dožiju v ní ![]()
Garfie Nestačily by vyměnit dvířka, když jsou vnitřky super?
brrr To byla pochopitelně první varianta-a pořád je na stole :-). Ale čím déle o tom mluvíme (rozuměj asi osm let) tím víc se nám do toho chce kopnout od základu, jakože když už, tak už. Nelíbí se mi ani kachličky, co tam jsou a navíc bych chtěla ty spojovací dveře....tak je to takové-že dvířka jsou zase jenom kompromis, takové základní kompromisní úpravy jsme ale udělali hned-jako nové úchytky, skleněné police místo lamina, nová deska a tak.... Zároveň nás ale ta náročnost odrazuje, takže rozměr rekonstrukce plánujeme vždy podle nálady. Tak uvidíme, v jakém budem zrovna módu, až do toho fakt kompneme :-)
brrr to jsem udělala já, ale uspokojilo mě to jen na chvíli. Stejně to celé předělám.
Garfie já mám právě kuchyň jako hlavní místnost, přes kterou se jde do komplet celého bytu. To bude hrozný. Mám v plánu svěřit dozor otci a odjet na dovolenou. Takto jsem to udělala i v případě koupelny. Akorát náklady na rekonstrukci kuchyně plus měsíční dovolená, to bude chtít asi našetřit trochu víc. ![]()
nellielovett
tak to jsme na tom úplně stejně!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY