design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 16:34

Prosím vás, ptám se pro kamarádku. Nee pro samba, prej se tady mám zeptat:-D. On se furt točí na vnitřních parapetech...Když máme plastová okna ve strednesvetlem drevodekoru...jaká vám z toho vychází barva vnitřního parapetu? No přece z toho samého dřeva ne. On tady pořád dává do placu bílý parapet, ale to mi přijde úplně wtf, jakože to nejde a bude to navíc jak to je z toho plastu nebo co to je takové laciné. 

Zmíním si tu Karoleena s tou jsme se bavili kdysi o oknech a a je od fochu a taky Zina . Ta to má aktuální a ať má radost, že i my řešíme blbosti  

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 21:54

Karja určitě stejná barevnost. Jinou barvu bych viděla pokud by byl použit na parapety odlišný materiál třeba kámen nebo obklady. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 22:43

rysamona No jako, mně to přijde jasný jak facka, ale on se na tom nějak dočista zasekl! Argumentace "Na pekle říkali..." ale hodně platí!

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 23:06

Karja Mě teda taky nenapadá, proč by se měly za běžnejch okolností parapety dělat jinačí než zbytek okna, jako ok, u nás na baráku je parapet jednoho okna v podstatě součást kuchyňské linky, takže tam ten rozdíl je, ale to mi přijde jako dost speciální případ... 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 23:28

Karja Hele a má na ten bílej parapet nějakej argument? Abysme mu ho mohli vyvrátit ;)

Online Garfie
28577 příspěvků moje polička 14. listopadu 2022 23:45

Pinot Noir To je boma! Posed na každou zahradu.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 07:33

Karja prosim ta nech nevymysla :D bud to bude vo farbe ramu okien (asi najbezpecnejsi variant) alebo ako sa uz spominalo kamen/obklad ako uz bol pouzity kdesi v baraku napr ak mas pracovnu dosku v kuchyni/kupelnovych skrinkach zhora z kamena alebo oblozenie krbu alebo tak nejak ak by to farebne spolu vyzeralo dobre. a biely parapet sa dava na biele plastove okna :D

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 08:17
Reakce na Karja:

rysamona No jako, mně to přijde jasný jak facka, ale on se na tom nějak dočista zasekl! Argumentace "Na pekle říkali..." ale hodně platí!

Navíc bílá je úplně blbá, je tam vidět úplně všechno. Máme jiale my skutečně máme bílá okna. (neskutečně mě štvou, chtěla jsem hliník ale byl  drahý). 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 08:29
Reakce na DruI:

Karja Hele a má na ten bílej parapet nějakej argument? Abysme mu ho mohli vyvrátit ;)

​Nemá. Jakože mu to bude připadat hezčí:-D Teď máme bílý dveře, a prej je to hezký stou dřevěnou podlahou tak to bude hezky i na oknech že jo, ten kontrast:-D. Na pekle říkali, že je to blbost, jako argument stačí! Plus to, že to musi mít své opodstatnění (linka, obklad....)

Teď jedeme vybírat dlažbu na terasu, já bych chtěla dřevo, jdu zjistit cenovou relaci, zda je to vůbec dostupné a pak se tady na něj zase domluvíme:-D. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 08:59

Karja kup drevoplast. My máme na pozemku v polozakryte pergole na zemi palubky ze sibiřského modřinu, no natirame to co chvíli a stejně by to potřebovalo spíše prebrousit...

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 09:00

Karja To je hezký, že jsme tady taková kolektivní autorita :o) A na bílém parapetu by bylo vidět každé smítko, o to není co stát ;o)

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 09:07

DruI Vidís, z pohledu úklidu mě to nenapadlo. 

rasaNori Ty jo, to se mi zrovna moc nelíbí, tak to asi vybereme nějakou dlažbu. Co to znamená, co chvíli? Jako třeba každej rok nebo ob rok? 

Offline Jos
příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 09:08

rasaNori Zajimave, mame modrin a nenatirame vubec. Ale dela trisky, takze naboso to uplne není.  Karja Po pekelne zkusenosti s terasou si dejte pozor hlavne na ten podklad a folii pod drevem. Nam tam teklo (puvodni terasa z cca 90.let a jen nove drevo) a nez to terasari udelali trvalo asi mesic, cekali jsme pul roku od prvniho domluveneho terminu. Jenze my mame pod terasou garaz..to asi nemate. Ted tedy s jakymikoli remeslniky mame strasne zkusenosti ve smyslu "naslibuji, neprijdou, nezvedaji telefon" a objevi se treba za ten pul rok. Pry sttasne zakazek, vsem to slibi...

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 09:46

Jos Jj asi, tak my ted myslím sháníme někoho do komína asi už čtvrt roku:-D. Jeden kluk na terenní práce přestal taky uplně zvedat telefony...to je furt něco no. 

Offline barbucha blogger
35899 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 09:48

Karja 

Dejte si stejný parapety jak okna, jinka to bude jak v blázinci. A taky to bude takový zflikovaný, jako že jste to dodělávali až po oknech...

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 09:51

barbucha No přesně, jako mě je to uplně jasný, já ani nenacházela argumenty na věc co mi přijde automatická, a už to dva měsíce vrací do hry, že to chce objednat, ale.....:-D. Uff. 

Offline barbucha blogger
35899 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 09:57

Karja 

Ať se vyřádí jinde, jistě bude ještě dost příležitostí. Zaměstnej ho něčím jiným

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 10:03

My máme hnědý okna a bílej parapet. Asi bych si to dobrovlně nevybrala, ale kupodivu to ani zas tak blbě nevypadá. Vlastně mě to doteď ani nenapadlo, prostě jsem ten parapet vnímala jakou součást té (bílé) stěny pod tím. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 10:04

barbucha zas mu nemůžu dat k rozhodnutí něco podstatnýho....jj už vim, řeknu mu, že si nejsem jistá těma bílýma vypínačema, že chci černý nebo ještě lépe červený, tím se veškerá pozornost ubere jiným směrem....

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 15. listopadu 2022 11:20

Karjammně dneska pokládku na terasu konci. V podstatě to byl takový fofr, že tomu nevěřím ještě dnes.

Zavolali, že pozítří přijedou.. ttak jsem okamžitě letěla koupit dlažbu, aniž bych měla jakoukoli představu.

Jen jsem věděla, že chci praktickou a ne tmavou.

Kamarád mi ještě stačil odsekat velké kamenné sokly, které podpiraly trámy pod nadstavbou. Prý to nespadne.

Tak doufám..

A on pozítří začne tu terasu uzavírat dokola.

Jupiiiii