Dnes ve 20:20 na ČT art Milovníci hudby.

Dnes ve 20:20 na ČT art Milovníci hudby.

Dnes ve 23:10 na ČT art Velká žranice.

Taky jsem včera na Pokoj s vyhlídkou dívala
, už asi potřetí. Výborné herecké obsazení mladičkou Helenou Bonham Carter počínaje a Maggie Smith konče.
Já se zrovna dívám na Formanova Valmonta na ČT1. Je pravda, že Johnu Malkovichovi tahle role sedla asi víc než mladému Colinu Firthovi (na kterého se ale i tak pěkně kouká
), byl víc démoničtější, ale Annette Benning byla jako madame de Merteuil podle mě výborná.
Tak to já dávám přednost ďábelskýmu Malkovichovi s (neméně ďábelskou) Glenn Close... Colin Firth mi přijde značně nepřesvědčivej - možná kdyby v tom hrál teď, kdy už je vyzrálejší?
Navíc Nebezpečný známosti mají lepší výpravu a naprosto bezkonkurenční kostýmy...
Já se ráda podívám na oba filmy. Ale knižní předloha je nedostižná (přes exaltované úmrtí paní de Tourvel v klášteře) - žádná z filmových adaptací nemohla poskytnout to střídání perspektiv. Colin Firth byl podle mě skvělý i pro své mládí - nepůsobil dětsky jako rytíř Danceny, ale na druhou stranu umožňoval chvílemi uvěřit v opravdovost vyjevovaných citů.
Taky mám Valmonta radši než Nebezpečné známosti, kvůli té hravosti a vtipnosti, jak píše dusty.
A taky se mi moc líbí ještě toto filmové zpracování: Nebezpečné známosti -
s Jeanne Moreau a Gérardem Philipem. ![]()

Ano, tenhle film mám také ráda! Poprvé jsem ho viděla ještě za normalizace ve filmovém klubu
.
Já se asi teď od 20 hodin budu dívat na Nova Cinema na Argo . Už prvně se mi to líbilo stejně jako Město. Nevím jak, ale Ben Affleck je holt lepší režisér než herec
.
A na Nova Cinema asi zůstanu i pozdě večer, protože v 00:25 hod. dává Baader Meinhof Komplex .

Na německou produkci podle mě velmi povedený náhled do tenkrát velmi napjaté atmosféry během 70. let 20. století. Kdo o Frakci Rudé armády zatím slyšel jen z doslechu a tuhle část moderní německé historie zatím nezná do detailu, tohle je dobrý způsob, jak začít. Asi nejvíc mě bavilo sledovat Martinu Gedeck coby Ulrike Meinhofovou a její přerod z běžné občanky v radikálku.
Argo je super - když jsem to viděla poprvé, na konci mě málem ranila mrtvice, skoro jsem to napětí nemohla vydržet
A velice mě rozveselilo, jak si filmaři dělaj srandu sami ze sebe - ty dialogy s producentem a maskérem jsou boží ![]()
Hodně mě k tomu taky pobavila recenze od toho sprosťáka "verbala": http://www.csfd.cz/film/299781-argo/
Prej čestný předeseda Svazu postižených obličejovou obrnou
Ale možná že na tom bude podobně jako Clint Eastwood, toho jsem zamlada taky nemohla vystát, a nakonec jakej je z něj šikovnej režisér, i herec...
Dnes ve 20:20 na ČT art pro milovníky filmů Woodyho Allena Užívej si, co to jde.
a ve 22:10 na ČT2 Dědictví Ferramontiů s Anthonym Quinnem.
Od čtvrtka na čt2 opět Zločin. První řada.
Žádný zle, ale kdyby dali radši Most dvojku...
Trojku nie ?
Dvojku sme už videli. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.