Já taky!![]()
Nejradši francouzskou. Když je výjimečně máma udělala třeba o prázdninách, to byl svátek. A vylizovala jsem ty obaly!
Já taky!![]()
Nejradši francouzskou. Když je výjimečně máma udělala třeba o prázdninách, to byl svátek. A vylizovala jsem ty obaly!
Francouzská mušličková polévka z pytlíku, pomoc. Na obale bylo napsáno, že si ji můžete vylepšit přidáním trojúhelníčku taveného sýra. No dělali jsme to... Fuj :-D
Jojo, mušličky a vegeta :-D Ale vylepšení je jasné, co víc patří k Francii než sýry, no ne?
Jeden kolega z práce si na každou polévku v restauraci nejdřív nasypal souvislou vrstvu pepře, která pokrývala celý povrch talíře, teprve pak začal jíst. Nechápala jsem to, podle mě pak všechny ty polívky už musely chutnat stejně, prakticky jenom naředěnej pepř...
Já se díky vám teď uplně zasnila. Polévky ze sáčku nám vždycky vařil dědeček, když jsem byly se sestrou o prázdninách na chatě. Obědvalo se před chatou na stole vyřezaném z kmenu stromu, za náma les a všude ta vůně glutamátu! ![]()

mě tohle naučila jedna kolegyně, byla snad ještě vybíravější než já. když má jedna hlad ale přitom je mlsná, a k jídlu není nic než uho v závodce, pomůže přesně tohle - posypat si to vrstvou soli a pepře, pak to sice všechno chutná stejně, ale: voila! lze to sníst:-)
(aneb jak říkala moje maminka, když jsem se jí ptala, jak to může jíst?! "je to teplý":P
Kdepak francouzská polévka. Hrachovka!!! Nikdy, nikdy se mi ještě nepodařilo udělat tak dobrou, jak byla ta z pytlíku! ![]()
jo! klasicka hrachovka je jedina polivka z pytliku, kterou jsem nejenze ochotna snist, ona mi i chutna!:-) lepsi je jen hraskova z cerstveho/mrazeneho, ze suchyho hrachu nee
ty jakoze vyvarovy absolutne nepozru, neco mi v tom hrozne vadi, rikam tomu "chut vitany"
Hm, musím teda vyzkoušet ten mraženej.
Tak teda polívka z pytlíku....to teda ne!To pro mě žádná nostalgie není, to jsem vždycky nesnášela a více méně nemám ráda dodnes, i když teda jako laxní hospodyňka jsem jim trochu přišla na chuť :-)
Ale jednu dobu jsem hrozně ujížděla na takových těch hotových těstovinách ze sáčku, ani nevím, jestli se to ještě vyrábí. Ale byly to hotové těstoviny se sušenou omáčkou, celé v pytlíku. Se spolubydlícím jsme si to vařili pořád jako vrchol gurmánství! Ale to už vlastně ani nebylo dětství....to snad jedině lunchmeat z plechovky, klasické prázdninové jídlo! :-)
A když jsme u těch polotovarů, pamatuje tu někdo "dvojáky"?
Co to je?
Já bych chvilku vyčkala, jestli se někdo chytne a vzpomene.
Ne, ne, vrcholem gurmánství bylo vzít klobásovou směs z konzervy a udělat z ní omáčku na špagety! :-)
Ehm ehm....za vrchol gurmánství jsme to teda nepovažovali....ale kluci vařili na kolejích špagety s kočičí konzervou!!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.