Retro - vzpomínky voňavé i jiné

27. listopadu 2016 13:26
Offline Sweet Potato
40371 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 14:55
Reakce na :

Já taky!

Nejradši francouzskou. Když je výjimečně máma udělala třeba o prázdninách, to byl svátek. A vylizovala jsem ty obaly!

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 15:24
Reakce na :

Francouzská mušličková polévka z pytlíku, pomoc. Na obale bylo napsáno, že si ji můžete vylepšit přidáním trojúhelníčku taveného sýra. No dělali jsme to... Fuj :-D

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 15:34
Reakce na :

Jojo, mušličky a vegeta :-D Ale vylepšení je jasné, co víc patří k Francii než sýry, no ne?

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 16:08
Reakce na :

Jeden kolega z práce si na každou polévku v restauraci nejdřív nasypal souvislou vrstvu pepře, která pokrývala celý povrch talíře, teprve pak začal jíst. Nechápala jsem to, podle mě pak všechny ty polívky už musely chutnat stejně, prakticky jenom naředěnej pepř...

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 19:14

Já se díky vám teď uplně zasnila. Polévky ze sáčku nám vždycky vařil dědeček, když jsem byly se sestrou o prázdninách na chatě. Obědvalo se před chatou na stole vyřezaném z kmenu stromu, za náma les a všude ta vůně glutamátu!

Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 29. listopadu 2016 20:46
Reakce na žluťásek:

mě tohle naučila jedna kolegyně, byla snad ještě vybíravější než já. když má jedna hlad ale přitom je mlsná, a k jídlu není nic než uho v závodce, pomůže přesně tohle - posypat si to vrstvou soli a pepře, pak to sice všechno chutná stejně, ale: voila! lze to sníst:-)

(aneb jak říkala moje maminka, když jsem se jí ptala, jak to může jíst?! "je to teplý":P

Offline barbucha blogger
35846 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 10:08

Kdepak francouzská polévka. Hrachovka!!! Nikdy, nikdy se mi ještě nepodařilo udělat tak dobrou, jak byla ta z pytlíku!

Offline viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 13:49
Reakce na barbucha:

jo! klasicka hrachovka je jedina polivka z pytliku, kterou jsem nejenze ochotna snist, ona mi i chutna!:-) lepsi je jen hraskova z cerstveho/mrazeneho, ze suchyho hrachu nee

ty jakoze vyvarovy absolutne nepozru, neco mi v tom hrozne vadi, rikam tomu "chut vitany"

Offline barbucha blogger
35846 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 14:25

Hm, musím teda vyzkoušet ten mraženej.

Offline Garfie
28551 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:15

Tak teda polívka z pytlíku....to teda ne!To pro mě žádná nostalgie není, to jsem vždycky nesnášela a více méně nemám ráda dodnes, i když teda jako laxní hospodyňka jsem jim trochu přišla na chuť :-)

Ale jednu dobu jsem hrozně ujížděla na takových těch hotových těstovinách ze sáčku, ani nevím, jestli se to ještě vyrábí. Ale byly to hotové těstoviny se sušenou omáčkou, celé v pytlíku. Se spolubydlícím jsme si to vařili pořád jako vrchol gurmánství! Ale to už vlastně ani nebylo dětství....to snad jedině lunchmeat z plechovky, klasické prázdninové jídlo! :-)

Offline Sweet Potato
40371 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:23

A když jsme u těch polotovarů, pamatuje tu někdo "dvojáky"?

Offline Garfie
28551 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:34
Reakce na Sweet Potato:

Co to je? 

Offline Sweet Potato
40371 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:48
Reakce na Garfie:

Já bych chvilku vyčkala, jestli se někdo chytne a vzpomene.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:55
Reakce na Garfie:

Ne, ne, vrcholem gurmánství bylo vzít klobásovou směs z konzervy a udělat z ní omáčku na špagety! :-)

Offline Garfie
28551 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 16:03
Reakce na Jehelníček:

Ehm ehm....za vrchol gurmánství jsme to teda nepovažovali....ale kluci vařili na kolejích špagety s kočičí konzervou!!