Tak Betty Kokoska mne se to líbilo moc. Konečně vystoupila z citanek jako neživý symbol.
Po skvělé Kamenikova se mi líbila i Geislerová. Ta její utrapenost a strhanost byla velmi výstižné.
A Hájek byl vynikající.
Moc povedené to bylo. ![]()
Tak Betty já jsem toho náhodou viděla kousek, protože peču perníky, a když to asi po dvaceti minutách byla pořád totální nuda k ukousání a aňa hrála jak prkno, tak jsem to přepla :(
Tak Betty Dadoo Ono to tady jede v několika vláknech... Včerejší díl na mě hodně zapůsobil, ten zmar a tma směřující k neodvratnému konci. Hájek byl vynikající a Geislerová za mě lepší než Kameníková, "prkna" jsem si nevšimla (ale možná mám pro ni slabost, no).
Musím souhlasit, že některé díly se vlekly, třeba třetí díl měl hluchá místa, a štvala mě hudba, taková hodně... ordinérní.
mno tak muj dojem presne vystizen tu Božka a zasmala jsem se u komentare![]()

Aranel já české filmy moc nesleduju, takže aňu jsem naposled viděla hrát asi v želarech. ten film se mi moc líbil a ona v něm taky. a znova teď, těch 20 minut (část, kde potká havlíčka a on pak umře), a přišla mi jako nemožná herečka, nevěřila jsem jí nic. těch 20 minut ve mně nevyvolalo žádný pocit, dojem, vůbec nic, prázdno. prostě tam lidi deklamovali a chodili a tvářili se smutně a depresivně.
viděla jsem tu podivnou část, kde jí říkal nějaký kněz, jak s ním má jet v otevřeném voze a veřejně se zpovídat (? jako nevím, ale asi si budu muset někde zjistit, jestli něco takového opravdu existovalo, každopádně celá ta scéna mi přišla taková...celá šroubovitá).
Jiná Realita Ano, to s tím knězem bylo divný, tomu přece nemohl věřit nikdo. V každým díle byly takovýhle záseky ve scénáři, kdy jsem si říkala uf... fakt je potřeba takhle primitivně to do diváka nacpat? (ve 3. díle to bylo, když jí doktor Lambl přinesl kanárka a následoval výstup na téma "no jo, chudák ptáček v kleci, ty se necháš takhle zavřít za jídlo?"
) S Havlíčkem a hřbitovem to bylo taky trochu prvoplánový.
Tak Betty Mně se také Božena moc líbila. Kdyby tam nebylo tolik sexuálních scén, pouštěla bych to ve škole dětem. To učení suchopárných dat je strašný. Pamatuju si doteď, jak profesorka na gymplu o ní mluvila jako o povětrné a hned mě ta Božena víc zajímala. :-)
Aranel mně ti přišlo i divně sestříhané. kamarádi se jí složili na živobytí. střih. divná scéna s farářem. střih. potká havlíčka, tváří se smutně, řekne slovo. střih. jak jsem pekla perníky, tak se stačilo otočit k troubě, a už byl děj úplně jinde. i ta scéna nevím s kým, kde jí jeho matka domlouvá, aby mu nekazila život, byla prostě divná. nevěřím, že by to v reálu vypadalo takto, že by lidi takto jednali.
nikomu nadšení neberu, ale pro mě to je prostě jen další průměrný český film v řadě, na který se pějí ódy, a já nechápu proč.
Jiná Realita vcera jsem slysela rozhovor se scenaristkami a rikaly, ze puvodni to napsaly pro delsi serial (nepamatuju si presne, 10 dilu??) a pak jim televize rekla, ze to ma byt jen mini serie, ale s delsimi jednotlivymi dily, tak to musely cele prekopat, nektere osoby vyhodit, z nekterych nechat jen kousek, tak to bude mozna jeden z dusledku
Mne se to libilo tou vzdelavaci casti, ze jsem se o ni neco dozvedela, prekvapilo me, jak byla emancipovana, prijde mi vzdycky zvlastni, jak nekomu prijde normalni neco chtit, za neco se bit, co v te dobe neni normalni, nemaji to kde videt, kde se inspirovat, proste to tak jen citi. Neni problem byt feministka dneska, ze jo.
baltik tak v tom případě by to odpovídalo. nevím, jak vypadá zbytek, ale ten "můj" kousek byl pocitově sestříhaný opravdu divoce. jsem na střihy poslední dobou citlivá, protože se tím zabývám u mé oblíbené amatérské skupiny, která zrovna experimentuje s "no cut" :) dřív jsem si střihu asi ani moc nevšímala.
Zdál se mi sen, že jedu autem po noční našim městem a všechny obchody právě otevírají a já si v tom snu říkám, že jako super, se vyspím a půjdu nakupovat.
Kan
to je asi abstak!
Jiná Realita Možná a nebo mi z toho už hrabe.
Obcas mě trapi, že nemám vlastní bydlení, bydlím v pronajmu a že na vlastní mít nikdy nebudu. Prosvihla jsem vhodnou dobu na koupi bytu cca před osmi lety, kdy 4+1 se tady dal koupit za 1450 000,-. Teď se tady vedle prodal byt 2+kk ve sklepě!!! bez balkonu za 2 700 000. 3+1 za 3 000 000,- minimálně, prodá se nejvyšší nabídce nad tuto částku. Vždyť je to šílené! Naše město má 18 000 obyvatel. Všichni kamarádi bydlí ve svém, je teda fakt, že jdou to mnohdy byty po babičkách. Anebo pořídili byt v době, kdy cena byla "normální". Tluču samba do hlavy, že když měli byt po babičce, nechtěl tam jít bydlet, tak se prodal. Bych to vůbec nemusela řešit, krucipisek!![]()
tv začátkem devadesátých let jsem měla možnost koupit čtyřpokojový byt v brně za 450 tisíc - tolik peněz, kdo to kdy viděl
a můj ex vzpomínal, jak se v době kdy byl na vojně prodával vedlejší domek (malý, k rekonstrukci) a volala mu matka, ať ho koupí, že po vojně založí rodinu a budou mít kde bydlet. ty peníze měl, ale řekl jí že to je blbost.. stál 10 000,- tehdy ještě Kčs![]()
tv Moji rodiče měli možnost po revoluci koupit byt v domě, kde bylo 14 bytů. Náš byl 4 pokojový, takové ty vysoké stropy, klidná krásná lokalita, obrovský vnitroblok. Za celý dům chtěl majitel 900 000 a bohužel nikdo za ten byt nechtěl tu svoji část dát. Já přemlouvala naše, ať si půjčí a koupí to celé. Nechtěli. Nakonec to majitel prodal kolotočářce, strašné krávě. Ta nás sestěhovala tři rodiny do jednoho sklepa, zakázala chodit na zahradu, na půdu, na balkony mezi patry a dalších tisíc zákazů. Nakonec všechny bez náhrady vystěhovala, nelegálně, spíš tak prudila, že lidi raději odešli sami. Byty pronajímala studentům a teď je úplně vybydlené rozprodává za miliony.
tv Rozumím Ti a i když tohle není stěžovací vlákno, tak "tlapkám".
Já si teda naivně furt šetřim. Ale když vidim ty ceny tady v HK...no nemusíte mi říkat, kde je realita, já si ještě chvíli setrvám v tý naivitě ![]()
Někdy si říkám, jestli bych se neměla víc krotit (najít druhou práci, haha), ale na druhou stranu, co by to bylo za život, no...
viktorka_od splavu Renusatko hrozná škoda, že? Kdyby tenkrát člověk věděl..
tv jsem tě spíš chtěla utěšit, že v tom nejsi sama a taky, že prostě tohle se stává, nevíš předem a když se nad tím zamyslím tak sice ta cena z dnešního pohledu je směšná, ale tehdy to byla spousta peněz a neexistovaly hypotéky... no prostě nic si nevyčítej
Lama_z_Lana já jsem to nechtěla dávat do stezovaciho, protože jinak se mám jako v ráji..chodím do práce, mám dvě zdravé děti, milujícího samba..já též šetřím s rozumem, ale na tohle nikdy neušetřim.![]()
Jeste mam v záloze pozemek, když už nemám to bydlení, ale tam jsou ve hře spatne okolností, jako strýc alkoholik v blízkosti pozemku a debilni soused a tam stavět nechceš.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.