Sweet Potato
no teď se s tebou radujem ještě víc!
Přiznání
Sweet Potato to je moc hezké.
Sweet Potato
To je moc hezké. A přiznám se, že jsem tipovala tímto směrem + nějakou tu dávnou lásku k tomu. Jednoduše jsem se zamyslela, co by takové pocity mohlo vyvolat u mě a bylo to! :-)
Sweet Potato to je krásný ...
a já se přiznávám, ze si od přečtení porad musím zpívat Kde jsou, kdepak jsou naše velkolepé plány...
Potrefenáhusa Jo, ta je dobrá. Já si zpívám Pojďme se napít, lásko má...
Já jsem měla taky pár takových chvil štěstí, ale zajímavé je že to nemělo součinnost se sambem ani s dětma, vždycky to bylo ve chvíli kdy jsem byla jen sama za sebe.
JankaM to proto, že si přes samou radost (čti plnění požadavků a řešení sporů) nezvládneš všimnout
Já pociťuju intenzivní pocit štěstí, když oba usnou připoutání v autosedačkách.
Sweet Potato myslela aom že to bude niečo také. O i tie stretnutia su výnimočné a clovek sa tak akosi vrati v čase. ![]()
Ja mavam pocit šťastia na jednom mieste. Je to len kusok na pešo od nas , v kopci, vidim nadaleko a vsetky tie spomienky a pocity z detstva su tam. Vzdy JE TO TAM
!
Ľudia už nie sú ale okolie je rovnaké. Kopce, hory , take to MOJE. Idem tam ked mam chmary na duši
Alebo ked pride postou pozdrav " nadych, vydych"
Vtipná pravda.

Sweet Potato já mám Kolej Yesterday.
continuity No tu taky.
A nejvíc Plíhalovu Olomouc. https://open.spotify.com/track/33sE5DJAkPvsX2n9YGFk52?si=JdykH7IGQzChxC0-EziZhw&context=spotify%3Aalbum%3A2uHUR6nnXnddZJRII7bRSv
Ta mne teda dojímala už v osmnácti.
Ale tenhle víkend byl jiný. Bez snahy o vstup do stejných vod.
Jenže teď už bohužel začíná vítězit kocovina. Tak toho koukejte nechat s těma písničkama!
Tohle je ta "naše" Kristýnka. Chodíme za ní s Růženkou. Kristýnka měla panicky strach ze psů, ale kdo by se bál Růženky?
Kristýnka je velmi nemocná, ma leukodystrofii, a teď má šanci na velmi důležitou léčebnou terapii.
Je jediná s tímto onemocněním v republice.![]()
Prosím, pokud můžete, pomozte a přispějte. ![]()

Přiznávám, že propadám zoufalství z prijimacek na střední. Ne kvůli vlastním dětem, tam nám na stres ještě rok čas, ale prijde mi strašné, že státní aparát včetně magistrátu odepsal několik ročníků dětí z Prahy a středočeského kraje, přičemž spousta lidí to ještě obhajuje, v novinách se o tom moc nepíše a průser je to neskutečný.
Rady se sociálních sítí:
1. Povaleči z kaváren do polí a továren (ergo vyučí se zámečníkem)
2. Půjde na odbornou střední ( kde je stejný natresk jako na gymplu, takže se problém akorát odsune o patro níže)
Narativ, k čemu nám budou gymnazisti se všeobecným vzdelaním je obzvláště příšerný. Navíc, když není k sehnání truhlář je to vždy řešitelné nákupem v IKEA, já osobně se spíš bojím, že nebude k sehnání doktor nebo sestra. )
3. Novinkou je: tak půjde na intrak
4. Nebo: nemáte žít v Praze, protože v Humpolci by se dostal.
Máme v rodině tak příšernou zkušenost z intrakem u stredoškoláka, že bych tam dítě nedala ani kdybych se měla do toho Humpolce sama odsťehovať.
continuity já jsem na tom úplně stejně, je mi z toho zle a to nás to čeká "až" příští rok. Už teď vím, že dcera je studijní typ a manuální obor by rozhodně výhra nebyl pro ni ani pro objednatele služby
Bohužel chodí na standardní základku a vypadá, že je spíše jazykově a humanitně zaměřená, takže přijímačky z matiky budou výzva. Už začínám sbírat tipy, co dělat, když to nevyjde....soukromá střední? (jakou mají v Brně úroveň?) jazyková škola? (ta je ovšem jen pomaturitní). Navíc mi přijde, že pro kluky je výběr odborných středních škol větší, pokud by nedopadl gympl.
My jsme to ted meli v primem prenosu u netere v Praze, chodila vlastne cely rok na doucovani a teda nakonec se dostala, byla asi 2. nad carou :)
Osobne jsem moc nepochopila to s tim druhym kolem, prestoze jsem si procetla celou tu webovku k tomu. Jak muzou mit nejake skoly volne misto v ten den vyhlaseni vysledku? Pokud by slo o to, ze se tam prihlasilo min deti, tak to prece vi uz po uzavreni prihlasek. A pokud by slo o to, ze se deti dostanou na dve skoly a jen jednu si pak vyberou, tak to prece vi az po tom terminu, kdy se ma odevzdat ta zavazna zapiska nebo jak se to jmenuje, ne?
oba rodice netere si vzali na utery dovolenou, kazdy si vzal na starost 2 nahradni skoly, aby sledoval, jestli tam nezustalo volne misto a pripadne tam okamzite vyrazil osobne s prihlaskou, protoze to funguje principem, kdo driv prijde...
Dokonce jsme se o tom doma pohadali s muzem, aniz by se nas to osobne tykalo
dupali já pořád doufám, že třeba udělají alespoň to, že povolí větší počet prihlasek. Dcera má predvybrane dvě školy, obě jsou v podstatě rovnocenné, akorát mě se jedná líbí o málo víc.
Pokud to nebude, tak si to holt spočítáme podle vysvědčení a dalších kritérií, uvidím, jak bude psát ty cvičné testy a vybereme jednu s lepší šanci se tam dostat a druhou nějakou záchrannou na jistotu.
Ještě dulezitejsi to bude u mladší, ta je šikovná, ale tak normálně, navíc příšerný stresor.
baltik to jen dokazuje, jak je ten systém totálně padlý na hlavu. Rozhoduje taktizování a ne studijní výsledky.
baltik nevyznám se v tom, sle nemůže to být o tom, ze přijímají studenty jen s určitým dosaženým počtem bodu? Takže pokud z přihlášených děti dosáhlo té hranice méně děti, než mají kapacitu, tak radši kapacitu doplní detma co ty body mají , ale na jejich škole to nestačilo ?
continuity Je to hrozný. A já mám nějakou neoptimistickou náladu, takže celkem předpokládám, že ten problém se potáhne ještě i ve chvíli, kdy se bude na střední hlásit moje dcera, protože prostě odpovědná místa budou čekat až to vyhnije a lidi si zvyknou :o(
Zatím se jenom začínám stresovat jak u nás za rok proběhne nástup do první třídy, protože na naší spádové základce už letos losují ze spádových dětí a do těch základek, co jsou v rozumné dochozí vzdálenosti se prý nespádové děti nemají moc šanci dostat.
continuity Já jsem asi bývalej stresor a teď už trochu salámista, stresovala jsem se až po prvním dnu přijímaček, kdy matika velký špatný. Dcera chodila od října na doučování matiky, která drhla, to bylo jasný, od ledna na jedny přípravné kurzy. Přijímačky nanečisto jsem vyhodnotila jako pro ni stres, pro nás další výdaje, v obojím si je zkoušeli až cca měsíc před, něco jsme z Cermatu stáhli a prošli doma. Skončila na gymplu 1. nad čarou
, juchů!, na druhou školu podá odvolání /tam otevřou jen 1 třídu/.
Netaktizovala bych příliš, je to trochu záludný, loňský zájem na některých školách neodpovídal letošnímu, z obav se to trochu přelilo z gymplů na střední, takže zatímco na ten gympl vzali každého 2.-3., na lyceum ani ne každého 6. Jednu školu si vybrala ona, gympl tak nějak instinktivně já. Každopádně jsem šťastná, že nemusím řešit druhé kolo, bylo to o prsa! ![]()
Gympl u mě zabodoval i tím, že otevře 2 třídy 4-leté a jen jednu 8-letou, je pražský a zareagoval, ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025