rasaNori Já ti docela rozumím, taky jsem brala víkendové šichty, měla jsem jednu dobu i dvě zaměstnání. Jednou jsem jela v kuse půl roku bez jediného dne volna (pak jsem se zhroutila teda
), fanaticky jsem šetřila. Byli jsme taková mladá parta v práci, furt jsme pařili a tak, všichni jsme měli stejný příjem. Když jsem si ve třiceti kupovala ten ten byt (se stavebkem, nebylo to v hotovosti pochopitelně), nikdo mi nevěřil, že mi na něj nepřidali rodiče. Spolubydlící mi tehdy ručila za půjčku na rekonstrukci a až ze smlouvy jsem zjistila, že má dvojnásobný příjem, přitom si ode mě každý měsíc před výplatou půjčovala peníze.
Přiznání
rasaNori když jsme stavěli dům, měli jsme úvěr na stavební spoření (nejdřív 2 meziúvěry na 11 % a pak klasické na 6 % - tehdy supr sazby, hypo byly i na 16 %), pozemek jsme dostali, ale většinu prací jsme dělali sami dva. Jo dlouhý dny na práci byly super, dovolená se v práci brala na práci doma... ale musím se přiznat, mě manuální práce baví, jen mě štvalo, že nemám tolik fyzické síly jako chlap![]()
rasaNori Naprosto mě neuráží cos napsala, prostě podnikání je risk a zisk, nadřeli jste se hodně.
Z nutkání něco vlastnit jsem už asi vyrostla. Mohla jsem mít dům v Praze, otec ho propil. Mohla jsem si žít v klidu v novostavbě na vsi, ale to se prostě nedalo. Přeji mámě vlasní byt v Praze, ale to asi taky moc neklapne, ty ceny jsou fakt šílený.
rasaNori Myslim, ze ostatni damy to myslely jeste kapku jinak. Ze nekdo muze pracovat 16h denne roky a na dum stejne nedosahne a to dre jako kun. Ale tak to proste je, nektere prace jsou vynosnejsi nez jine. Zase jsou treba spojeny s urcitymi riziky. Me teda vubec nedrazdi, co jsi napsala a fandim.
rasaNori jo, já rozumím, ani mně to nepodráždilo, ozvala jsem se spíš proto, že někoho by to třeba ta (z mého pohledu nešikovná) formulace dráždit mohla. (Opravovat texty je pracovní deformace, omlouvám se.)
Myslela jsem to pak spíš jak napsala Jos - jsou prostě zaměstnání, kde i kdybych se předřela, větší plat mít nebudu. Ale každý nějakou tu volbu měl a nějak se rozhodl.
Jos mňa to teda nedráždi, len som chcela poukázať na nie úplne šťastné vyjadrenie.
rasaNori to jste bydleli v bytě společně s tchány a platili jim nájem?
Mohučanka paktofonika Jos tak jsem to myslela, někoho by se to mohlo dotknout hodně
rasaNori já to jako nevhodné vyjádření vůbec nepochopila. Makali jste prostě bez ohledu na pracovní dobu. Pořád.![]()
Jos zas nezapomen, ze se bavime o cene domu v Ostrave, ne treba v Praze.
rasaNori A i kdyby v Praze? Dyt je jen dobre, kdyz si nekdo vydela na bydleni bez hypo. Se neni nutno ospravedlnovat.
rasaNori já bych se taky neomlouvala, za co? Že jste dřeli jak koně?
continuity jsem tak nejak nabyla pocit ze snad i jo![]()
rasaNori nějak jsem nepochopila, v čem teda byl problem? Že vas tam nenechali bydle zadarmo?
Kokoska já bych třeba po vlastním dítěti nájem nechtěla, ty jo?
viktorka_od splavu nevidím na tom nic špatnýho. Když je to dítě samostatný a vydělává, tak když mu nechám byt, mám mu ho ještě platit?
Kokoska já myslím, že ten tržní nájem byl zmíněn jako kontrast k těm příběhům tady, kde si našetřili jiní na vlastní bydlení, protože bydleli zadarmo u rodičů/příbuzných
viktorka_od splavu Přijde na to. Pokud někoho ten byt předtím jinak živil, tak ano. Nebo bys dospělému vydělávajícímu potomkovi dávala tutéž částku v penězích?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025